Over mij

 

Drempels verlagen

Sporten is één van de gezondste dingen die je kunt doen. Je knapt er niet alleen fysiek van op, ook voor je mentale gezondheid doet het wonderen. Toch merk je dat beginnen met sporten voor veel mensen heel moeilijk is. Die hoge drempel kan verschillende oorzaken hebben:

  • Je hebt geen fijne sportschool in de buurt
  • Je voelt je niet zeker genoeg om te sporten
  • Je hebt geen idee welke sport je wilt gaan doen

Het gevolg is vaak dat mensen toch maar niet beginnen met sporten. Dat wil ik graag voorkomen! Met deze site wil ik het voor iedereen makkelijker maken om te beginnen met bewegen. Want met kleine stapjes kom je al een heel eind.

 

Positieve gezondheid

Voor mij is sporten mijn tweede natuur. Zaalvoetbal, wielrennen, mountainbiken en bootcamps: ik doe het al sinds dat ik jong ben. Als ik niet sport, dan mis ik het ook. Maar ik weet heel goed dat sporten niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Het is ook best eng om zomaar opeens te beginnen met een nieuwe sport.

Op deze site vind je daarom allerlei oefeningen voor verschillende spiergroepen die je gewoon lekker thuis kunt doen! De oefeningen zijn ook voor beginners, dus iedereen kan lekker bewegen. En dat is geen verkeerd idee! Wist je dat sporten een paar hele grote voordelen heeft?

  • Je wordt mentaal sterker
  • De kwaliteit van je leven gaat vooruit vanwege een gezonder lichaam
  • Je zult merken dat je lichaam ook beter functioneert

 

Alle kleine beetjes helpen

Het maakt niet uit wat je doet, zolang je maar beweegt! De oefeningen op deze site zijn laagdrempelig genoeg om thuis te doen, je hoeft er niet voor naar de sportschool. Dus waarom begin je niet lekker veilig met bewegen in de woonkamer? Zo hoef je niet helemaal uit je comfortzone te komen, maar kun je wel werken aan een gezonder lichaam!

Met welke oefening ga jij beginnen?

Lees hier welke workout oefeningen je thuis kunt doen.

Heleen van Cronenberg