Oefeningen Armspieren

Verlang je naar meer kracht in je armen? Ontdek hier effectieve thuisoefeningen om je armen te versterken en die gewenste kracht op te bouwen.

Oefeningen armspieren voor een sterker bovenlichaam

 

Wil je grotere, gespierde armen of gewoon je armspieren in vorm houden?
Sterkere armen maken het gemakkelijker om alledaagse taken uit te voeren. Of je nu gaat autorijden, boodschappentassen draagt, kinderen ophaalt of de was doet, het dagelijkse leven is net iets makkelijker als je krachtigere armen hebt.
Wanneer je armkracht toeneemt, zullen de resultaten van elke training verbeteren – zelfs oefeningen die gericht zijn op andere lichaamsdelen. Van zwemmen en hardlopen tot tennis en yoga, sterke armen ondersteunen je bij je balans. Zij vormen een basis om je resultaten te verbeteren. Hoe gemakkelijker je houding, hoe beter je training ook zal gaan.
Daarnaast is het ook zo dat spieren meer calorieën verbranden dan vet, dus sterke, strakke armen kunnen je helpen om meer gewicht te verliezen.

 

Ik heb twee modules ontwikkeld die jouw helpen om (weer) fit te worden. Met behulp van krachttraining en conditietraining kun je heel gemakkelijk vanuit huis trainen. De trainingen zijn afwisselend en voor iedereen goed te doen!

Krachttraining 12 video's
YouTube Thumbnail conditietraining 6

Train eenvoudig thuis met oefeningen armspieren die ik je hieronder uitleg

 

Je armspieren train je gewoon thuis. Met elastieken heb je verschillende manieren om je armspieren sterker te maken. Trainen met dumbbells zorgt ervoor dat je je armspieren isoleert en het gewicht goed op te bouwen is. Met battle ropes daag je jezelf uit en maak je van elke training een feestje.

Wat je doel ook is, je armspieren kun je gemakkelijk vanuit huis trainen en ik help je daarbij. In dit artikel leg ik een aantal oefeningen voor je armspieren uit die je eenvoudig kunt doen.

Push Up to Knee

 • Leun met één hand op een medicineball
 • Met andere hand leun je op de grond
 • Leun met je voeten rechtop je tenen op de grond
 • Je lichaam is horizontaal recht
 • Beweeg je tegenovergestelde knie van de hand die op de bal leunt, naar je elleboog
 • Wissel dit af met ander hand en been

Voor deze oefening gebruik je een medicine ball. Deze bal is handig om te hebben om oefeningen thuis mee te doen. Deze bal kun je voor meer oefeningen gebruiken.

Voor deze oefening gebruik je een medicine ball. Deze bal is handig om te hebben om oefeningen thuis mee te doen. Deze bal kun je voor meer oefeningen gebruiken.

Dippen

De oefening Dippen is gericht op de triceps en versterkt tegelijk ook de schouders, borst en rug

 • Neem een bank of stoel waar je op kunt steunen
 • Plaats je handen op de bank of stoel waarbij je met je rug naar de bank of stoel gekeerd bent
 • Rust op de muis van je handen
 • Je handen staan op dezelfde hoogte als je knieën
 • Zak met je lichaam naar beneden en kom weer langzaam omhoog

Herhaal deze beweging in een rustig tempo 15 keer. Dit is één set. Herhaal deze set 4 keer en neem 5 tellen rust tussen elke set.

Push up

Door push-up oefeningen te doen bouw je kracht op in het bovenlichaam. De Push Up oefening richt zich voornamelijk op de borst en triceps en versterkt ook de schouders en de biceps. Als ze in de juiste vorm worden gedaan, kunnen ze ook de onderrug en de kern versterken door de buikspieren aan te spannen (naar binnen te trekken).

Push-ups zijn een snelle en effectieve oefening om kracht op te bouwen. Ze kunnen vrijwel overal worden gedaan en vereisen geen apparatuur. Door elke keer push-ups in je trainingsroutine te doen bouw je effectief naar en krachtig bovenlichaam. Je zult meer kracht in het bovenlichaam opmerken.

oefeningen borstspieren, push up
 • Plaats je handen dicht naast elkaar ongeveer in het midden van je bovenlichaam
 • Rust op de muis van je handen
 • Kom met je lichaam naar je handen en druk jezelf weer omhoog
 • Druk jezelf net zolang weg totdat je armen bijna gestrekt zijn en laat je weer zakken

Herhaal deze beweging in een rustig tempo 10 keer. Dit is één set. Herhaal deze set 4 keer en neem 5 tellen rust tussen elke set.

Bicep Curls

 • Ga ontspannen staan
 • Trek je navel in en blijf rustig door je buik ademenen
 • Pak in iedere hand een dumbbell
 • Houd je armen in een hoek van 90 graden naar voren
 • Breng je armen naar je borst
 • En weer terug naar een hoek van 90 graden

Herhaal deze beweging in een rustig tempo 15 keer. Dit is één set. Herhaal deze set 4 keer en neem 5 tellen rust tussen elke set.

Voor deze oefening gebruik je dumbbell’s. Deze gewichten gebruik je bij veel oefeningen. Wil je weten wat de beste dumbbell’s zijn? Lees dan mijn artikel over de beste halters en dumbbell’s. 

Voor deze oefening gebruik je dumbbell’s. Deze gewichten gebruik je bij veel oefeningen. Wil je weten wat de beste dumbbell’s zijn? Lees dan mijn artikel over de beste halters en dumbbell’s. 

Tricep Extensions

 • Ga in een ontspannen houding staan
 • Gebruik een dumbbell met een gewicht welke het beste bij je past
 • Breng de dumbbell boven je hoofd en laat deze rustig zakken tot je schouderbladen
 • Breng de dumbbell weer omhoog
 • Je bovenarmen en ellebogen houdt je recht langs je gezicht

Battle Rope

Met de Battle Rope daag je jezelf enorm uit! Hoewel ze er misschien intimiderend uitzien, is dit touw een eenvoudig trainingshulpmiddel dat iedereen kan gebruiken. Je traint de spieren in je bovenrug, armen, buikspieren, rug, bilspieren en als je sprongen, lunges en squats doet, kun je ook je benen trainen!

De Battle Rope is een geweldig hulpmiddel om je conditie te verbeteren en veel calorieën te verbranden. Het zijn geweldige oefeningen voor het hele lichaam en past geweldig in  trainingen die gegeven worden in de HIIT-vorm

 

Hoe gebruik je de Battle Rope?

 

Er zijn verschillende oefeningen te bedenken. Eén van de oefeningen is dat je om en om met je armen golvende bewegingen maakt door het touw op en neer te bewegen. Zet je ellebogen in zij en houd deze zoveel als mogelijk in je zij. Een variant op deze oefening is dat je met 2 armen tegelijkertijd op en neer beweegt.

Sexy Arms?

5 oefeningen naar strakke armen

Wil je deze zomer er getraind uitzien in een strapless jurk? Of dat ene mouwloze topje aan? Beetje bij beetje komt de zomer er weer aan. Dit is daarom hét moment om je sportschema op te starten! [lees meer…]

Sexy Arms, zomer

Zomer

Wat is een goede lichaamshouding?

Wat is een goede lichaamshouding en wat kan ik aan mijn lichaamshouding verbeteren? En waarom is een goede lichaamshouding zo belangrijk? Een goede lichaamshouding is meer dan er goed uitzien! [lees meer…]

Lichaamshouding

Armspieren!

Het vormen van een sterk bovenlichaam is essentieel voor uw algehele conditie. Voor een gezonde en actieve levensstijl, moeten uw trainingen gericht zijn op uw armen, schouders, borst en rug [lees meer…]

armspieren

​Push Up, waarom is deze oefening zo moeilijk

Veel mensen worstelen met het uitvoeren van een Push Up. Redenen voor deze uitdaging zijn onder meer gewrichtspijn, krachttekorten en onvoldoende training.

Als je worstelt met een push-up [lees meer…]

oefeningen borstspieren, push up, oefening armspieren