Oefeningen Buikspieren

Sterke buikspieren zorgen voor een algehele sterkere stabiliteit van je lichaam. Welke oefeningen voor buikspieren zijn efficiënt om te doen? Hier staan dé beste oefeningen!

Buikspieren! Ze zijn zó belangrijk voor je!

Oefeningen buikspieren zorgen ervoor dat je stabiliseert, leert je lichaam hoe te reageren in sportprestaties of levenssituaties waar je dat nodig hebt, bijvoorbeeld rennen, springen en elke andere situatie die een snelle reactie vereist. Als je een zeer sterke kernstabiliteit hebt, is de rest van je lichaam waarschijnlijk ook stabiel.

Een sterke core verbetert je sportprestaties, voorkomt lage rugpijn en kan je houding verbeteren. Tevens adem je beter en krijg je een slankere taille.

Het is verbazingwekkend hoeveel mensen de buikspieren overslaan tijdens het sporten. Daarbij mis je talrijke voordelen.

Buikspieren zijn er echt niet alleen voor de strakke buik. Buikspieren hebben een cruciale rol bij houding, ondersteuning van de wervelkolom, balans, stabiliteit en ademhalingsfuncties zoals ademhalen. Het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen in deze spieren is essentieel omdat het voordelen oplevert zoals een verbeterde houding, minder rugpijn, verbeterde balans en stabiliteit en mogelijk hulp bij het ademen.

Veel sporten of inspannende activiteiten vereisen balans, stabiliteit en kernkracht. Oefeningen voor je buikspieren richten zich op deze spieren en geven je dus kernkracht tijdens het uitvoeren van de activiteit. Met buikspiertrainingen kun je meer energie van je core naar je ledematen overbrengen, waardoor je prestaties toenemen.

Lage rugpijn is een probleem waar veel mensen mee zitten. Zwakke buikspieren dragen hieraan bij. Lage rugspieren die niet worden getraind, worden stijf in de gewrichtsgebieden en kunnen leiden tot chronische lage rugpijn. Buikspieroefeningen richten zich op deze rugspieren en de wervelkolom, waardoor ze flexibeler en minder rigide worden, waardoor lage rugpijn wordt verminderd.

Deze trainingen verbeteren ook de lichaamshouding tijdens het lopen, staan ​​of zitten, waardoor het optreden van rugpijn die gepaard gaat met een slechte houding, wordt verminderd.

Zoals we hebben vermeld, richten buikspieroefeningen zich op de buikspieren die belangrijk zijn voor houding en balans. Stabiliteit is vooral van vitaal belang voor mensen die sporten en ouderen die voortdurend het risico lopen te vallen en uit te glijden. Buikspiertrainingen versterken de spieren rond de wervelkolom en verbeteren de houding omdat het lichaamsgewicht correct wordt verdeeld. Een goede houding is de sleutel tot meer zelfvertrouwen en een goede gezondheid van de wervelkolom.

Buikspieroefeningen zorgen voor kracht om het gewicht te dragen. Iemand die buikspieroefeningen doet, is beter in staat om zwaardere gewichten op te tillen zonder schade aan de wervelkolom te veroorzaken. Dit komt omdat buikspieroefeningen de romp versterken en helpen om een ​​stabiele basis te bieden voor het tillen. Buikspiertrainingen helpen bij het verminderen van lichaamsvet, een probleem dat verband houdt met veel levensstijlziekten zoals diabetes en obesitas. Door de spiermassa in de buikstreek te vergroten, neemt de lichaamsstofwisseling toe en worden er meer vetten verbrand. Dit leidt tot een trimmer, slanker lichaam.

Buikspieren hebben versterking nodig, net als andere spieren van het lichaam. Hoewel deze trainingen bijdragen aan een mooi en strak lichaam, is het hebben van innerlijke spierkracht een belangrijk doel om naar te streven bij het doen van buikspieroefeningen.

Buikspiertrainingen elimineren echter niet vanzelf lichaamsvet. Als je echt gewicht wilt verliezen, dan is variatie de sleutel.

Power Cross Chop

  • Plaats je voeten op heupbreedte en houd de medicine ball recht voor je borst.
  • Breng de medicine ball naar je linkervoet.
  • Wanneer je met je bovenlichaam draait om de medicine ball naar je linkervoet te brengen, buig je lichtjes door je knieën en draait je rechterhiel mee.
  • Til de medicine ball met gespannen buikspieren op en breng de Medicine ball boven je rechterschouder.
  • Herhaal dat zo’n 15 keer en wissel vervolgens van richting: van je rechterknie tot boven je linkerschouder.
  •  

Belangrijke tip: blijf steeds naar de medicine bal kijken!

Back Extension

  • Ga op je buik op de grond liggen
  • Til je benen en armen en schouders iets op
  • Rol de medicineball van je linkerarm naar je rechterarm
  • Rol deze 20x heen en weer

Bicycle Crunch

  • Ga op de grond liggen. Je handen hou je bij je hoofd. Je benen liggen plat op de grond. Je schouders til je iets omhoog.
  • Één been trek je naar je toe, zodat je knie loodrecht ten opzichte van de vloer staat in een hoek van 90 graden.
  • Wanneer je je been naar je toe trekt, breng je tegelijkertijd je tegenovergestelde elleboog naar je knie.
  • Ga terug naar de uitgangspositie als je inademt.
  • Crunch naar de andere kant, en herhaal met je andere been en elleboog en vergeet niet uit te ademen.

Gewogen Crunch

  • Liggen rugliggend op de vloer of de mat. Met beide benen bij elkaar gebogen knieën en heupen gebogen buiten been naar beneden.
  • Gebruik geen gewicht of houd het gewicht aan de andere kant van het hoofd of over de borstkas.
  • Flexibele taille, waarbij het bovenste deel van het bovenlichaam wordt opgetild. Keer terug tot de achterkant van de schouders terugkeert naar het oppervlak.
  • Herhaal en ga verder in tegenovergestelde positie.

Trainingsschema buikspieren

Hoe kun je het beste buikspieren trainen? En je wil graag thuis je buikspieren trainen? Hieronder heb ik een 4-tal oefeningen die efficiënt zijn om je buikspieren te trainen. Om in korte tijd, snel resultaat te zien. [lees meer…]

Reverse Crunch, oefeningen buikspieren

Droogtrainen? Start nu en binnen 8-16 weken resultaat!

Hoe moet je droogtrainen? De dagen worden weer langer, het weer wordt mooier en dat betekent natuurlijk maar een ding: de zomer is weer in aantocht. [Lees verder….]

droogtrainen mannen, oefeningen buikspieren