6 redenen waarom je thuis een roeitrainer zou moeten kopen

dec 5, 2022

Roeimachines zijn één van de populairste toestellen voor thuisoefeningen en dat is niet voor niets. Roeien is een fantastische manier om je hele lichaam te versterken, vooral je rug, armen en core.

Roeitrainer

Denk er eens over na:

Met al het zitten dat we doen en zo weinig mogelijkheden om natuurlijk te bewegen in het dagelijks leven, is het geen wonder dat naar schatting 80% van de volwassenen een vorm van rugpijn ontwikkelt tegen de tijd dat ze de leeftijd van 40 bereiken!

Roeimachines combineren de beste elementen van krachttraining en cardio in één handig compact trainingsapparaat. Ze zijn ook super betaalbaar in vergelijking met de meeste andere apparaten voor thuis fitness.

 

Wat is de beste roeitrainer voor thuisgebruik?

 

De Roeitrainer – VirtuFit Row 450 is de gouden standaard in thuisroeimachines. Het is al jaren de #1 best verkochte roeimachine omdat hij gemakkelijk te gebruiken is en ontworpen is om een leven lang mee te gaan. Deze VirtuFit Row 450 heeft een silent magnetic weerstandssysteem waardoor, je flexibel de weerstand aanpast.

Roeimachines hebben een lange weg afgelegd sinds de dagen dat ze gewoon een houten frame waren met een verschuifbare zitting. Tegenwoordig zijn ze vervaardigd uit materialen van hoge kwaliteit, zijn ze gemakkelijk op te bergen en te vervoeren en hebben sommige ingebouwde computerconsoles die je vorderingen kunnen bijhouden en je feedback over je training kunnen geven.

 

Roeitrainer Virtufit

Waarom zou je een roeitrainer kopen?

Roeitrainers zijn bewezen zeer effectief te zijn voor algehele krachttraining van het lichaam, en ze zijn low-impact genoeg voor mensen met overgewicht of gewrichtspijn. Roeimachines zijn ook gemakkelijk voor de gewrichten en kunnen een geweldige full-body workout zijn voor mensen van alle fitnessniveaus. Roeimachines kunnen ook gebruikt worden om binnenshuis te roeien als het slecht weer is. Ze bieden een bijna volledige lichaamstraining en kunnen gebruikt worden door alle leeftijden, fitnessniveaus en geslachten. Roeimachines kunnen je aerobe en anaerobe fitness verbeteren, en ze kunnen gebruikt worden door mensen die willen afvallen. Roeimachines hebben ook een lage impact op de gewrichten als ze met de juiste techniek worden gebruikt. Roeimachines kunnen ook gebruikt worden door mensen met een handicap. Ze kunnen je rug en core versterken en daarmee ook je  houding verbeteren. Roeiapparaten zijn ook ideaal voor mensen die niet de ruimte of het geld hebben om te investeren in een dure thuisgym.

 

Welk type roeimachine moet je kopen?

 

Er zijn twee soorten roeimachines: water en lucht. Het belangrijkste verschil tussen de twee types is dat water roeimachines gebruik maken van een peddelwiel, dat wordt gevoed door een watertank en zorgt voor een soepelere, stillere ervaring. Lucht roeimachines maken geen gebruik van water, en als gevolg daarvan hoor je iets meer lawaai. Lucht roeiers hebben echter vaak meer weerstand en meer programmeermogelijkheden dan water roeiers. Lucht roei machines zijn meer algemeen en gemakkelijk beschikbaar op de markt. Als je geïnteresseerd bent in water roeimachines, houd er dan rekening mee dat ze duurder zijn, moeilijker te onderhouden en beschikbaar zijn in een beperkte selectie van modellen. Roeimachines kunnen zowel een stationaire roeimachine als een roeimachine met schuifzitting zijn. Stationaire roeimachines staan vast op één plaats en hebben geen bewegende delen. Schuifzitting roeiapparaten zijn bevestigd aan een rail die de stoel heen en weer laat schuiven. Schuifzitting roeiapparaten hebben meestal meer weerstand en gebruiken een ventilator of een vliegwiel om weerstand te creëren.

 

Hoe kies je de juiste roeimachine?

De eerste stap bij het kiezen van de juiste roeimachine is te beslissen wat je fitness doelen zijn.
Wil je gewicht verliezen?
Je kracht vergroten?
Of wilt je gewoon je huidige fitness niveau behouden?

Zodra je een roeiapparaat hebt gekozen die overeenkomt met jouw fitness doelen, moet je óók een machine kiezen die voldoet aan je unieke fitness behoeften. Roeimachines kunnen variëren in termen van de hoeveelheid weerstand die ze bieden. De hoeveelheid weerstand hangt echt af van de gebruiker en hoe snel ze de handgrepen naar achteren trekken. Bij het kiezen van een roeimachine, zoek naar iets dat een goede hoeveelheid weerstand heeft voor jouw fitness niveau.

 

De 5 beste roeimachines voor thuisgebruik

VirtuFit Row 450

De VirtuFit Row 450 heeft een “silent magnetic” weerstandssysteem waardoor je flexibel de weerstand kunt aanpassen. Daarnaast maakt het schakelen tussen de 10 verschillende weerstanden nauwelijks geluid. Dit maakt het apparaat ideaal om thuis mee te sporten zonder dat de rest van het gezin er iets van hoort.

 

VirtuFit Ergometer

De VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro laat zien dat fitness ook leuk kan zijn. De beweging is realistisch en de roeitrainer voelt goed aan, ook tijdens de langere workouts. Bij iedere slag beweeg je zowel naar achter als omhoog. Je voeten blijven onder de rest van je lichaam en hierdoor blijf je in een natuurlijk ergonomische houding. Deze beweging wordt perfect ondersteund door de VirtuFit Roeitrainer. De extra brede aluminium rails is niet alleen voor de stevigheid, de rails zorgt ook voor een vloeiende beweging waar praktisch geen wrijving in zit. Dit betekent lekker én stil sporten. Ook voor langere gebruikers is de rails lang genoeg voor goede oefeningen. Op de rails zit een voorgevormde, comfortabele zitting gemaakt van polyurethaan schuim (ook wel PU foam genoemd). Dit soort PU Foam is zacht en stevig en wordt standaard gebruikt bij onder andere autostoelen en matrassen. De steunplaten voor je voeten geven comfort en veiligheid. Het anti-slip oppervlak geeft een stabiel gevoel en houdt samen met de veiligheids straps je voeten goed op hun plaats.

 

Capital Sports Stream M1

De CAPITAL SPORTS Stream M1 roeibank belooft je een unieke trainingsbelevenis thuis. Het hart van de gelijkmatige en gewrichtsbeschermende work-out is het uiterst precieze aluminium vliegwiel dat via ons bewezen MagResist systeem een in 8 standen in te stellen magneetweerstand je roeibewegingen tegengaat. Zo krijg je het gevoel dat je over een rustig meer of tegen een sterke stroming in roeit. Dankzij de soepele, 105 cm lange aluminium schuifbaan, waar de comfortabele zitting op rust, is je training, op elk moment van de dag of nacht, bijna geluidloos en storingsvrij mogelijk zodat buren of medebewoners niet gestoord worden.

Voor het bewaken van je training heeft het CAPITAL SPORTS Stream M1 roeiapparaat een mini-computer met LC display waarop je je roeibewegingen, de afgelegde afstand en je verbruikte calorieën kunt inzien. Een ingebouwde receiver staat klaar voor het ontvangen van de gegevens van een polsband. Daarnaast beschikt het display over een tablethouder zodat je tijdens het roeien kunt genieten van je favoriete serie of muziek. Voor een stabiele positie zorgen de voetbeugels met klittenband. Na de training kan het roeiapparaat heel eenvoudig en plaatsbesparend worden opgeborgen: Met de ingebouwde vloerrollen kan hij naar wens worden verzet en de schuifbaan kan rechtop gezet worden.

 

VirtuFit Pro Water Resistance Row

Als je een goede roeitrainer zoekt met de realistische dynamiek van het echte roeien is de VirtuFit Pro Water Resistance Row 1000 Roeitrainer een uitstekende keuze. De Row 1000 is één van de sterkste water roeitrainers van dit moment. Het belastbaar gewicht van 227 kg zit aan de top van de markt, ver boven veel apparaten uit de duurste prijsklasse en ver boven wat de meeste gebruikers nodig hebben. De kracht en stabiliteit van deze solide roeitrainer ligt niet alleen aan de kwaliteitsmaterialen waarvan het is gemaakt, maar ook aan het ontwerp met de dubbele rails. Door de zitting over de dubbele aluminium rails te bewegen zorgt de Row 1000 voor een soepele, geruisloze en professionele beweging.

Row 1000 waterweerstand

Water weerstand is progressief en geeft je veel meer tegenstand op hoge snelheden dan andere roeitrainers. Met de VirtuFit Pro Water Resistance Row 1000 Roeitrainer is het net of je echt aan het roeien bent, ook het geruis van het water in de tank klinkt als een roeispaan die in het water beweegt. Deze roeitrainer is stiller en klinkt prettiger dan het geluid van veel andere roeitrainers.

 

Skandika Regatta Multigym Poseidon

Roeien is de optimale training voor het hele lichaam. Met de Regatta Multigym Poseidon van Skandika train je tot 86% van de spieren van het hele lichaam. Bovendien is de Regatta Multi Gym opvouwbaar en dus gemakkelijk op te bergen – ideaal om binnen je eigen vier muren te trainen!

skandika roeitrainer
 • MULTIGYM TRAININGAPPARAAT: Het trainingstoestel heeft een stanggreep voor roeitraining en twee lusgrepen voor afzonderlijke oefeningen. Twee positioneringsvoeten zijn aan de vloer bevestigd voor staande oefeningen.
 • LANGE ROEIBANK: De 125 cm lange roeibalk is geschikt voor een lichaamslengte tot 188 cm en een gebruikersgewicht tot max. 110 kg.
 • COMPACT: De roeimachine kan door eenvoudig opvouwen worden verkleind van 190 x 45 x 65 cm tot een compacte pakmaat van 95 x 45 x 130 cm en kan samen met het geringe gewicht van 17 kg gemakkelijk thuis worden opgeborgen.
 • TRAININGSGEGEVENS in één oogopslag: De trainingscomputer met LCD-display toont duidelijk gegevens zoals tijd, snelheid, roeislagen, calorieën en hartslag.
 • DETAILS VAN HOGE KWALITEIT: Het fitnessapparaat heeft een geluids- en onderhoudsarm remsysteem, een soepel lopend tractiesysteem van Polyfiber, een comfortabele stoel met een in 4 standen verstelbare zitpositie en praktische transportwielen.

 

Conclusie

 

Roeitrainers zijn een van de beste toestellen voor thuisgebruik, en dat is niet voor niets. Roeien is een geweldige manier om je hele lichaam te versterken, vooral je rug, armen en core. Denk er maar eens over na: Met al het zitten dat we doen en zo weinig mogelijkheden om natuurlijk te bewegen in het dagelijks leven, is het geen wonder dat naar schatting 80% van de volwassenen een vorm van rugpijn ontwikkelt tegen de tijd dat ze de leeftijd van 40 bereiken!

Roeimachines combineren de beste elementen van krachttraining en cardio in één handig compact fitnessapparaat. Ze zijn ook super betaalbaar in vergelijking met de meeste andere fitnessapparatuur voor thuis. Er zijn twee soorten roeimachines: water en lucht. Het belangrijkste verschil tussen de twee soorten is dat water roeimachines een peddelwiel gebruiken, dat wordt gevoed door een watertank en zorgt voor een soepelere, stillere ervaring.

 Roeimachines kunnen ook worden gebruikt om binnenshuis te roeien als het slecht weer is. Ze bieden een bijna volledige lichaamstraining en kunnen worden gebruikt door alle leeftijden, fitnessniveaus en geslachten. Roeimachines kunnen uw aerobe en anaerobe fitness verbeteren, en ze kunnen gebruikt worden door mensen die willen afvallen. Roeimachines hebben ook een lage impact op de gewrichten als ze met de juiste techniek worden gebruikt.  Roeimachines kunnen ook gebruikt worden door mensen met een handicap. Ze kunnen uw rug en kernspieren versterken en uw houding verbeteren.

Roeimachines zijn ook geweldig voor mensen die niet de ruimte of het geld hebben om te investeren in een dure thuisgym.

Roeitrainer
Aloe vera, gezonde levensstijl voor meer welzijn

Aloe vera, gezonde levensstijl voor meer welzijn

Gezonde levensstijl voor meer welzijnIn de hedendaagse snel veranderende wereld, waarin we voortdurend jongleren met meerdere verantwoordelijkheden en dagelijkse eisen, is het gemakkelijk om overweldigd en uitgeput te raken. De constante druk kan een negatieve invloed...

5 stoeloefeningen voor senioren

5 stoeloefeningen voor senioren

Stoeloefeningen voor senioren om kracht en mobiliteit te verbeterenAls we ouder worden, wordt het steeds belangrijker om onze fysieke gezondheid prioriteit te geven en een actieve levensstijl te behouden. Echter, bepaalde beperkingen kunnen het moeilijk maken voor...

Gewicht van spieren, lichaamssamenstelling

Gewicht van spieren, lichaamssamenstelling

Ben je het zat om op de weegschaal te stappen en ontmoedigd te raken door het getal dat je ziet? Dan is het tijd om je mindset te veranderen en je te richten op wat er echt toe doet - begrijpen waarom spieren zwaarder wegen dan vet. In dit artikel ontrafelen we het...

8 beste oefeningen voor armspieren

8 beste oefeningen voor armspieren

8 effectieve workouts voor armspierenAls sportliefhebber weet ik dat sterke en slanke armen een belangrijk onderdeel zijn van een gezond en fit lichaam. In dit artikel ga ik je laten zien hoe je je arm spieren effectief kunt trainen om sterkere en slankere armen te...

Heleen van Cronenberg, Beweegcoach op locatieHeleen van Cronenberg

Niet voor iedereen is sporten of bewegen vanzelfsprekend. Soms omdat er geen passend aanbod beschikbaar is of het is simpelweg een te grote drempel om daadwerkelijk de stap te maken om te gaan bewegen. Terwijl sporten zo lekker is. Ik weet en voel elke dag wat het mij oplevert om in beweging te zijn! En daarbij wil ik mensen helpen!

Bekijk alle berichten

0 reacties

Wil jij je weer fit voelen? Herken jij jezelf hierin?

 

 • Je weer fit, energiek en gezond wil voelen
 • Je op een laagdrempelige manier aan de slag wilt gaan met bewegen
 • Op een praktische manier wilt bewegen
 • Je consistent aan de slag wilt gaan, en bewegen in je routine wil krijgen
 • Het fijn vindt om met een programma mee te doen
 • Je die stok achter de deur nodig hebt
 • Je geen fan bent van de sportschool, maar wel graag in beweging wil komen
 • Uit de vicieuze cirkel wilt stappen naar een gezond en energiek leven

Eenmalige, unieke aanbieding!

 

 

Twaalf video trainingen, die jou helpen om een start te maken met krachttraining.

Nu voor slechts € 49,99

 

Ja, ik wil deze video’s ontvangen