Springtouw workout beginners

jan 23, 2023

Touwtjespringen is misschien een activiteit die verband houdt met het schoolplein, maar het wordt snel een populaire oefeningsroutine om calorieën te verbranden tijdens het springen.

Touwtjespringen, workout at home

Touwtje springen is een leuke en effectieve manier om je lichaam in beweging te krijgen en calorieën te verbranden. Het is gemakkelijk te doen en vereist weinig materiaal. Je hebt dus eenvoudig een geweldige training in het comfort van je eigen huis. Touwtje springen is een lichaamsoefening die helpt om kracht op te bouwen, de coördinatie te verbeteren en het uithoudingsvermogen te vergroten. Het is een zeer efficiënte manier om je hartslag omhoog te krijgen en er veel plezier aan te beleven. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde atleet, de voordelen van touwtje springen zijn eindeloos. Met slechts een paar eenvoudige stappen, kun je  beginnen met het plukken van de vruchten van deze geweldige training.

 

Wat is touwtje springen?

 

Touwtje springen is precies zoals het klinkt. Een springtouw is een hulpmiddel dat gebruikt wordt voor een bepaald soort oefening. Het meest voorkomende type springtouw is een lang stuk synthetisch koord met een gewicht aan elk uiteinde. Het is meestal tussen de 1 en 5 meter lang. Touwtje springen is een van de oudste vormen van lichaamsbeweging. Het wordt al beoefend sinds het oude Egypte. Het wordt ook wel “skipping”, “double-unders” of “speed-skipping” genoemd. Touwtje springen is een vorm van cardiovasculaire oefening die je algehele gezondheid verbetert. Het is een vorm van aerobic oefening die calorieën verbrandt en je cardiovasculaire gezondheid verbetert. Het wordt gebruikt door zowel kinderen als volwassenen als een vorm van lichaamsbeweging. Het is geweldig voor zowel de geestelijke als lichamelijke gezondheid. Touwtje springen is ook een geweldige manier om je coördinatie en balans te verbeteren.

 

Voordelen van touwtje springen

 

Er zijn veel voordelen van touwtje springen. Enkele van de meest opvallende zijn hieronder opgesomd:

– Helpt je gewicht te verliezen en kracht op te bouwen:
Springtouw is een van de meest effectieve manieren om spieren op te bouwen. Het gebruikt een groot aantal spieren in het lichaam voor een training met hoge intensiteit. Het helpt je dus niet alleen om af te vallen, maar ook om kracht op te bouwen.

– Verhoogt je coördinatie:
Touwtje springen vereist veel coördinatie, vooral als je trucjes doet, want dat vereist nog meer oefening. Door touwtje te springen train je je spieren, vergroot je je coördinatie en verbeter je je evenwicht.

– Verbetert je cardiovasculaire gezondheid: Touwtje springen is een geweldige vorm van cardiovasculaire oefening. Het helpt je hartslag te verhogen voor een high-intensity workout. Het is goed voor je algemene gezondheid door het verminderen van het  risico op hart-en vaatziekten en het verbeteren van je bloeddruk.

 

Verschillende soorten springtouw

 

Er zijn twee verschillende soorten springtouwen. De eerste is een plastic springtouw, dat het meest voorkomt. Het andere type is een stalen springtouw. Een plastic springtouw is zeer geschikt voor beginners en mensen die voor het eerst touwtje springen. Een stalen springtouw is meer geschikt voor ervaren springers en mensen die trucs willen doen met hun springtouw. Het is raadzaam om een springtouw van goede kwaliteit te kopen. Goedkopere springtouwen gaan niet lang mee en zijn ook niet zo soepel bij gebruik.

 

Springtouw oefeningen

 

Er zijn zoveel verschillende soorten touwspringoefeningen die je kunt doen. Touwtje springen is een full-body workout die overal en altijd gedaan kan worden. Het vereist geen apparatuur en slechts een kleine ruimte. Bovendien is het gemakkelijk te leren en kan het door mensen van alle leeftijden worden gedaan.

Hieronder volgt een lijst met enkele veelvoorkomende touwspringoefeningen.

– Basis springtouw bewegingen:
Dit zijn de meest basale soorten springtouwbewegingen die bij veel springoefeningen worden gebruikt.

– Springen:
Begin met staan met beide voeten bij elkaar. Til het touw boven je hoofd en maak één volledige omwenteling voordat je het weer naar de grond brengt. Spring vervolgens over het touw als het naar je toe komt.

– Dubbele unders:
Dit is een uitdagende springtouwbeweging. Begin met een enkele sprong met het touw. Breng vervolgens je beide voeten naar elkaar toe zodat het touw ertussen komt. Dit is één sprong. Blijf dit herhalen om een double unders te voltooien.

– Shuffles:
Deze zijn vergelijkbaar met double unders, maar je tilt alleen je voeten ongeveer 6 centimeter van de vloer. Ook breng je het touw tussen je voeten in plaats van eroverheen.

 

Tips voor beginners

 

– Kies een touwlengte gebaseerd op je lengte:
Wanneer je je touw krijgt, zorg er dan voor dat je een lengte kiest die gebaseerd is op je lengte. Een te lang touw zal onhandig zijn om te gebruiken, en een te kort touw zal niet effectief zijn.

– Vind een goed ritme:
Wanneer je voor het eerst begint met touwtje springen, is het belangrijk om een goed ritme te vinden dat voor jou comfortabel is. Dit zal je op de lange termijn helpen bij het springen.

– Blijf gehydrateerd:
Bij elke vorm van lichaamsbeweging is hydratatie de sleutel. Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven tijdens het touwtje springen om krampen en vermoeidheid te voorkomen.

– Zorg voor goed voetenwerk:
Touwtje springen draait om voetenwerk. Als je slecht voetenwerk hebt, zul je niet lang kunnen springen. Zorg dus voor goed voetenwerk.

– Doe een warming-up voordat je begint met touwtje springen:
Zorg ervoor dat je een warming-up doet voordat je begint met touwtje springen. Zo voorkom je blessures en krijg je een betere training op de lange termijn.

 

Hoe pas je je touwtraining aan?

 

Touwtraining kan worden aangepast aan je behoeften en vaardigheidsniveau. Er zijn veel verschillende soorten touwoefeningen die je kunt doen.

Enkele daarvan zijn hieronder opgesomd:

– Hoge knieën:
Deze oefening is geweldig voor je bilspieren en quads. Begin met springen met beide voeten bij elkaar. Til vervolgens één knie zo hoog mogelijk naar je borst. Wissel je knieën af.

– Criss cross:
Deze oefening is geweldig voor je core en armen. Begin met springen met beide voeten bij elkaar. Kruis dan je rechterarm over je linker. Spring opnieuw en wissel van arm.

– Squats:
Deze oefening is geweldig voor je quads en bilspieren. Begin met beide voeten bij elkaar te springen. Laat je dan langzaam zakken in een squatpositie.

– Bruggen:
Deze oefening is goed voor je core, schouders en bilspieren. Begin met beide voeten bij elkaar te springen. Til vervolgens je beide voeten van de grond en breng je knieën zo ver mogelijk naar je borst.

 

Touwtje springen uitdagingen

 

Als je meer gevorderd raakt met je touwtraining, kun je wat uitdagingen proberen om je trainingen uitdagender te maken. Deze uitdagingen zullen je helpen om je coördinatie en uithoudingsvermogen te verbeteren.

Hieronder staan een paar uitdagingen die je kunt proberen als je er klaar voor bent.

– Dubbele unders:
Dit is de ultieme springtouw uitdaging. Hoewel het moeilijk kan zijn, is het de moeite waard als je het uiteindelijk bereikt.

– Touwlengte:
Als je jezelf wilt uitdagen om gecoördineerder te worden met je touwlengte, probeer dan een korter touw te gebruiken.

– Touwrotatie:
Om jezelf uit te dagen met rotatie, probeer gedurende een bepaalde tijd één richting te draaien. Wissel dan de volgende keer van richting.

 

Touwtje springen voor gewichtsverlies

 

Touwtje springen is een geweldige manier om gewicht te verliezen. Het toevoegen aan je gewone trainingsroutine is een geweldig idee. Het is een high-intensity workout waarmee je in korte tijd veel calorieën verbrandt. Touwtje springen is een aerobe oefening die je helpt afvallen door je hartslag te verhogen. Het is ook een geweldige manier voor mensen die voor het eerst gaan sporten, of die zich snel vervelen, om gemotiveerd te blijven. Het is een leuke en spannende manier om je hartslag omhoog te krijgen en je lichaam te bewegen. Touwtjespringen is niet alleen een geweldige manier om af te vallen, het is ook een geweldige manier om kracht op te bouwen en je algehele gezondheid te verbeteren. Het is een zeer efficiënte manier om je hartslag omhoog te krijgen en er veel plezier aan te beleven.

 

Touwtje springen voor uithoudingsvermogen

 

Touwtje springen is een geweldige manier om je uithoudingsvermogen te vergroten. Het is een high-intensity training die je tot het uiterste drijft. Het is een geweldige manier om jezelf uit te dagen en je uithoudingsvermogen na verloop van tijd te verbeteren. Touwtjespringen is een aerobe oefening die je helpt je uithoudingsvermogen te verbeteren door je hartslag te verhogen. Het is ook een geweldige manier voor mensen die voor het eerst gaan sporten, of die zich snel vervelen, om gemotiveerd te blijven. Het is een leuke en spannende manier om uw hartslag omhoog te krijgen en uw lichaam te bewegen.

 

Touwtje springen voor krachtopbouw

 

Touwtje springen is een geweldige manier om kracht op te bouwen. Het is een high-intensity training die je tot het uiterste drijft. Het is een geweldige manier om jezelf uit te dagen en je kracht na verloop van tijd te verbeteren. Touwtje springen is een aerobe oefening die je helpt kracht op te bouwen door je hartslag te verhogen.

Ontdek de Smartrope!

Ontdek de Smartrope!

Snel, Leuk en Effectief!Maak kennis met de Smartrope!   Ben je op zoek naar een efficiënte manier om fit te worden, af te vallen of je conditie te verbeteren, maar heb je geen zin om eindeloos naar de sportschool te gaan? Of ben je moe van het gebrek aan...

Aloe vera, gezonde levensstijl voor meer welzijn

Aloe vera, gezonde levensstijl voor meer welzijn

Gezonde levensstijl voor meer welzijnIn de hedendaagse snel veranderende wereld, waarin we voortdurend jongleren met meerdere verantwoordelijkheden en dagelijkse eisen, is het gemakkelijk om overweldigd en uitgeput te raken. De constante druk kan een negatieve invloed...

5 stoeloefeningen voor senioren

5 stoeloefeningen voor senioren

Stoeloefeningen voor senioren om kracht en mobiliteit te verbeterenAls we ouder worden, wordt het steeds belangrijker om onze fysieke gezondheid prioriteit te geven en een actieve levensstijl te behouden. Echter, bepaalde beperkingen kunnen het moeilijk maken voor...

Gewicht van spieren, lichaamssamenstelling

Gewicht van spieren, lichaamssamenstelling

Ben je het zat om op de weegschaal te stappen en ontmoedigd te raken door het getal dat je ziet? Dan is het tijd om je mindset te veranderen en je te richten op wat er echt toe doet - begrijpen waarom spieren zwaarder wegen dan vet. In dit artikel ontrafelen we het...

Heleen van Cronenberg, Beweegcoach op locatieHeleen van Cronenberg

Niet voor iedereen is sporten of bewegen vanzelfsprekend. Soms omdat er geen passend aanbod beschikbaar is of het is simpelweg een te grote drempel om daadwerkelijk de stap te maken om te gaan bewegen. Terwijl sporten zo lekker is. Ik weet en voel elke dag wat het mij oplevert om in beweging te zijn! En daarbij wil ik mensen helpen!

Bekijk alle berichten

0 reacties

Wil jij je weer fit voelen? Herken jij jezelf hierin?

 

  • Je weer fit, energiek en gezond wil voelen
  • Je op een laagdrempelige manier aan de slag wilt gaan met bewegen
  • Op een praktische manier wilt bewegen
  • Je consistent aan de slag wilt gaan, en bewegen in je routine wil krijgen
  • Het fijn vindt om met een programma mee te doen
  • Je die stok achter de deur nodig hebt
  • Je geen fan bent van de sportschool, maar wel graag in beweging wil komen
  • Uit de vicieuze cirkel wilt stappen naar een gezond en energiek leven

Eenmalige, unieke aanbieding!

 

 

Twaalf video trainingen, die jou helpen om een start te maken met krachttraining.

Nu voor slechts € 49,99

 

Ja, ik wil deze video’s ontvangen