8 beste oefeningen voor armspieren

aug 5, 2023

8 effectieve workouts voor armspieren

Als sportliefhebber weet ik dat sterke en slanke armen een belangrijk onderdeel zijn van een gezond en fit lichaam. In dit artikel ga ik je laten zien hoe je je arm spieren effectief kunt trainen om sterkere en slankere armen te krijgen. Ik zal je de belangrijkste voordelen van het hebben van sterke arm spieren uitleggen, je laten zien hoe de anatomie van de arm spieren werkt en je 8 effectieve arm spieren workouts laten zien die je thuis kunt doen.

isometrische core oefeningen

Voordelen van sterke arm spieren

 

Het hebben van sterke arm spieren biedt vele voordelen, zoals een betere houding, minder kans op blessures, en meer kracht bij het tillen van zware objecten. Bovendien zien sterke arm spieren er geweldig uit en geven ze je zelfvertrouwen een boost. Maar wat is de beste manier om je arm spieren te trainen?

 

Begrijpen van de anatomie van arm spieren

 

Voordat we beginnen met de training, is het belangrijk om de anatomie van de arm spieren te begrijpen.

De armen zijn samengesteld uit drie belangrijke spiergroepen:
– de biceps,
– de triceps en
– de onderarmspieren.

De biceps bevinden zich aan de voorkant van de bovenarmen en bestaan uit twee delen, de lange kop en de korte kop.
De triceps bevinden zich aan de achterkant van de bovenarmen en bestaan uit drie delen, de laterale kop, de mediale kop en de lange kop.
De onderarmspieren bevinden zich aan de onderkant van de armen en omvatten de flexoren en extensoren.

 

8 effectieve arm spieren workouts die je thuis kunt doen

 1. Biceps trainen – De biceps kunnen worden getraind met oefeningen als bicep curls, hammer curls en chin-ups. Bicep curls zijn een geweldige oefening om de lange kop van de biceps te trainen, terwijl hammer curls helpen bij het trainen van de korte kop van de biceps. Chin-ups (jezelf optrekken) zijn een uitdagende oefening die de gehele biceps traint.
 2. Tricep workouts – Tricep workouts omvatten oefeningen zoals tricep dips, tricep extensions en close-grip bench press. Tricep dips zijn een geweldige oefening om de laterale en mediale koppen van de triceps te trainen, terwijl tricep extensions helpen bij het trainen van de lange kop van de triceps. Close-grip bench press is een effectieve oefening om alle drie de delen van de triceps te trainen.
 3. Oefeningen voor onderarmspieren – Oefeningen voor onderarmspieren omvatten wrist curls, reverse wrist curls en farmer’s walks. Wrist curls trainen de flexoren van de onderarmen, terwijl reverse wrist curls de extensoren van de onderarmen trainen. Farmer’s walks zijn een uitdagende oefening die de gripkracht en de onderarm spieren versterken.
 4. Beste oefeningen voor arm spieren – De beste oefeningen voor arm spieren zijn compound oefeningen zoals push-ups, pull-ups en dumbbell rows. Deze oefeningen werken niet alleen de arm spieren, maar ook andere spiergroepen, waardoor je een complete lichaamstraining krijgt.

 

 

Aanbevolen routine voor het trainen van arm spieren

 

Nu je weet welke oefeningen effectief zijn voor het trainen van arm spieren, is het tijd om een ​​routine op te stellen. Voor beginners wordt aangeraden om twee tot drie keer per week arm spieren te trainen, met minimaal één dag rust tussen de sessies. Voor gevorderde trainers kan de frequentie worden verhoogd tot vier tot vijf keer per week. Het is belangrijk om elke oefening correct uit te voeren, met de juiste vorm en techniek, en om de intensiteit geleidelijk te verhogen naarmate je sterker wordt.

 

Conclusie

Het trainen van arm spieren is een belangrijk onderdeel van een gezonde en fitte levensstijl. Het hebben van sterke arm spieren biedt vele voordelen en kan je helpen om je lichaam in topconditie te houden. Door regelmatig de juiste oefeningen te doen en een goede routine te volgen, kun je sterke en slanke armen krijgen. Dus waar wacht je nog op? Begin nu met trainen en zie het verschil in je armen!

 

Koop de video’s van de beste oefeningen thuis en maak je arm spieren sterker

 

Als je de beste resultaten wilt behalen met je arm spieren training, is het een goed idee om te investeren in een set van video’s van de beste oefeningen die je thuis kunt doen. Met deze video’s kun je elke oefening correct uitvoeren en de juiste techniek leren, wat je helpt om blessures te voorkomen en snel resultaten te behalen. Dus koop nu de video’s van de beste oefeningen en maak je arm spieren sterker dan ooit tevoren!

 

Koop de video’s en begin direct met trainen!

Ontdek de Smartrope!

Ontdek de Smartrope!

Snel, Leuk en Effectief!Maak kennis met de Smartrope!   Ben je op zoek naar een efficiënte manier om fit te worden, af te vallen of je conditie te verbeteren, maar heb je geen zin om eindeloos naar de sportschool te gaan? Of ben je moe van het gebrek aan...

Aloe vera, gezonde levensstijl voor meer welzijn

Aloe vera, gezonde levensstijl voor meer welzijn

Gezonde levensstijl voor meer welzijnIn de hedendaagse snel veranderende wereld, waarin we voortdurend jongleren met meerdere verantwoordelijkheden en dagelijkse eisen, is het gemakkelijk om overweldigd en uitgeput te raken. De constante druk kan een negatieve invloed...

5 stoeloefeningen voor senioren

5 stoeloefeningen voor senioren

Stoeloefeningen voor senioren om kracht en mobiliteit te verbeterenAls we ouder worden, wordt het steeds belangrijker om onze fysieke gezondheid prioriteit te geven en een actieve levensstijl te behouden. Echter, bepaalde beperkingen kunnen het moeilijk maken voor...

Gewicht van spieren, lichaamssamenstelling

Gewicht van spieren, lichaamssamenstelling

Ben je het zat om op de weegschaal te stappen en ontmoedigd te raken door het getal dat je ziet? Dan is het tijd om je mindset te veranderen en je te richten op wat er echt toe doet - begrijpen waarom spieren zwaarder wegen dan vet. In dit artikel ontrafelen we het...

Heleen van Cronenberg, Beweegcoach op locatieHeleen van Cronenberg

Niet voor iedereen is sporten of bewegen vanzelfsprekend. Soms omdat er geen passend aanbod beschikbaar is of het is simpelweg een te grote drempel om daadwerkelijk de stap te maken om te gaan bewegen. Terwijl sporten zo lekker is. Ik weet en voel elke dag wat het mij oplevert om in beweging te zijn! En daarbij wil ik mensen helpen!

Bekijk alle berichten

0 reacties

Wil jij je weer fit voelen? Herken jij jezelf hierin?

 

 • Je weer fit, energiek en gezond wil voelen
 • Je op een laagdrempelige manier aan de slag wilt gaan met bewegen
 • Op een praktische manier wilt bewegen
 • Je consistent aan de slag wilt gaan, en bewegen in je routine wil krijgen
 • Het fijn vindt om met een programma mee te doen
 • Je die stok achter de deur nodig hebt
 • Je geen fan bent van de sportschool, maar wel graag in beweging wil komen
 • Uit de vicieuze cirkel wilt stappen naar een gezond en energiek leven

Eenmalige, unieke aanbieding!

 

 

Twaalf video trainingen, die jou helpen om een start te maken met krachttraining.

Nu voor slechts € 49,99

 

Ja, ik wil deze video’s ontvangen