Beste activity tracker om te kopen

okt 31, 2021

Leg je activiteit vast met de activity tracker!

 

Fitness of activity trackers zijn een populaire manier om je vooruitgang bij te houden. Afhankelijk van de tracker, kunnen dragers stappen, calorieën, afgelegde afstand, calorie-inname, en zelfs hartslag en slaap bijhouden.

activity tracker
 

Voordelen van een activity tracker tijdens de covid pandemie

 

Het staat buiten kijf dat inactiviteit kan leiden tot een aantal gezondheids- en persoonlijke problemen, waaronder gewichtstoename, het ontstaan van chronische en acute ziekten, zoals diabetes, en zelfs een lage productiviteit op school, op het werk en in het dagelijks leven. Omgekeerd kan voortdurende activiteit veel van deze problemen voorkomen en zelfs genezen. Bewegen – door te lopen, rennen, zelfs wriemelen in je stoel, kan de algehele gezondheid van een persoon helpen stimuleren.
Terwijl we allemaal sociale afstandsnormen in acht nemen vanwege de COVID-19 pandemie, kunnen activity trackers ons helpen om onze fitnessdoelen op het juiste spoor te houden! Niet te vergeten, zelfs matige fysieke activiteit is een grote boomster voor je immuunsysteem. Ons immuunsysteem helpt ons tegen ziekten, veroorzaakt door bacteriën, virussen en toxines.

Een fitness of activity tracker zijn een populaire manier om je vooruitgang bij te houden. Afhankelijk van de tracker, kunnen dragers stappen, calorieën, afgelegde afstand, calorie-inname, en zelfs hartslag en slaap bijhouden. Sommige bieden zelfs GPS-tracking om de afgelegde afstand en je tempo in kaart te brengen.

Persoonlijke verantwoording

Tenzij de bijbehorende app die je gebruikt bij je fitness tracker het gebruik van sociale media aanmoedigt, is de enige persoon tegen wie je echt concurreert jezelf! Activity trackers volgen jouw doelen en jouw vooruitgang, en moedigen je psychologisch aan om meer stappen te lopen dan gisteren; om sneller te lopen dan gisteren; om die piek hartslag net iets langer vol te houden voor die intense intervaltraining. Onderzoek toont aan dat het dragen van een activity tracker – zelfs al is het maar een eenvoudige stappenteller horloge – de activiteit van de gebruiker al met maar liefst 30% kan verhogen!

Individueel aangepaste doelen
Wellicht ben je een doorgewinterde 5k-loper, maar wil je ook de 10k en uiteindelijk de halve marathon gaan lopen? Misschien heb je niet meer zo veel een wandeling in de buurt gemaakt. Hoe het ook zij, de meeste activity trackers hebben workouts, tips en realistische doelen die je voor jezelf kunt stellen. Het is logisch dat voordat je een halve marathon gaat lopen, op zijn minst een 5k en 10k kunt lopen. Als je een 5k lopen, maar te lang op de bank gezeten hebt, zijn er ook speciale 5k programma’s die hierop ingesteld zijn en hiermee kun je in minder dan 8 weken zonder problemen zelfs 3.1 mijl behalen.

Alles draait om jou!

Om eerlijk te zijn kan een tripje naar de sportschool een beetje intimiderend aanvoelen. Of je nu regelmatig sport of al een tijdje niet meer bent geweest, voor veel mensen is het spannend om naar de gym te gaan. “Doe ik het wel goed? Kijken ze naar me? Zal ik worden uitgelachen?” zijn allemaal vragen waarmee velen van ons weleens mee te maken hebben gehad. Activity trackers kunnen een “steuntje in de rug” zijn en wel in die zin dat je erop kunt vertrouwen en je erop kunt concentreren om er zeker van te zijn dat je voor jezelf aan het trainen bent. Of je nu besluit om thuis, in het park of in de sportschool te trainen, de activity tracker en de vooruitgang in het behalen van je doelen zijn een uitstekend middel om op te focussen.

Up-to-date hulpmiddel voor gewichtsverlies

Als je druk bezig bent je persoonlijke records te verbeteren en te behouden, merk je misschien niet eens de winst op die je behaald hebt ten aanzien van je gewicht doelstelling. Wanneer je jouw activiteitenniveaus bekijkt, kun je zien of je je in de juiste hartslagzone bevindt en als je na een paar weken op de weegschaal gaat staan, kun je zelf bepalen of je al dan niet op de goede weg bent naar jouw streefgewicht.

Stimulans voor activiteit op de werkplek

Fitness is niet langer een individuele hobby of gewoonte. Werkplekken raken betrokken bij het aanmoedigen van werknemers om een gezonde levensstijl aan te nemen en vol te houden met allerlei stimuleringsmaatregelen. Richardson Software, bijvoorbeeld, beloofde werknemers de kosten van hun activity tracker terug te betalen als ze een miljoen stappen zetten – en werknemers maakten gebruik van alle vrije tijd die ze hadden om te lopen. Oscar Insurance Company startte een programma waarbij ze hun werknemers 1 dollar betaalden voor elke dag dat ze een doel in stappen overschreden. Als uw bedrijf nog niet aan boord is met deze stimulansen, probeer dan het idee te pitchen! Hoe gezondere werknemers, des te lager de kosten voor bedrijven.

Activity tracker dames

Vanwege de verscheidenheid aan fitness trackers, kan een nieuwsgierige consument gemakkelijk bepalen welke functies hij het liefst op zijn tracker wil. Er zijn ook activity trackers voor dames verkrijgbaar in een modieuze uitvoering, die die qua functionaliteit meer aandacht besteden aan het vrouwelijke welzijn. Voor zwangere vrouwen is het fijn om op deze manier je slaappatronen, hartritme en veilige zwangerschapsoefeningen te monitoren.

Alles wat u nodig hebt in één apparaat

Zodra je hebt vastgesteld welke functies je nodig hebt voor je activity tracker, ben je er helemaal klaar voor. Je hoeft geen app te openen of je zorgen te maken of je batterij het wel aankan als je meerdere apps open hebt staan; de meeste trackers synchroniseren automatisch je tracking-activiteit via Bluetooth met je smartphone. Als dat niet het geval is, hebben sommige trackers de optie om handmatig via USB op een computer te worden aangesloten om informatie te uploaden. ’s Nachts opladen of aansluiten op een laptop kan voor veel trackers al genoeg zijn om de hele dag mee te gaan – en voor sommige zelfs het hele jaar!

Slaapritmes monitoren

Vroeger betekende het bijhouden van de kwaliteit van je slaap dat je in een lab moest slapen met draden aan je bed om te bepalen of je in REM- of NREM-slaap was. Nu kunnen fitness trackers gemakkelijk de kwaliteit van je slaap vaststellen op basis van je bewegingen tijdens je slaap. Slaap is een bepalende factor voor de kwaliteit van je gezondheid en levensstijl. Ervoor zorgen dat je minstens 3 volledige slaapcycli per nacht krijgt, is dus van cruciaal belang om de energie te behouden die je de hele dag nodig hebt, terwijl je je hersenen ruim de tijd geeft om alles wat er de dag ervoor is gebeurd, op te slaan en te verwerken.
Aloe vera, gezonde levensstijl voor meer welzijn

Aloe vera, gezonde levensstijl voor meer welzijn

Gezonde levensstijl voor meer welzijnIn de hedendaagse snel veranderende wereld, waarin we voortdurend jongleren met meerdere verantwoordelijkheden en dagelijkse eisen, is het gemakkelijk om overweldigd en uitgeput te raken. De constante druk kan een negatieve invloed...

5 stoeloefeningen voor senioren

5 stoeloefeningen voor senioren

Stoeloefeningen voor senioren om kracht en mobiliteit te verbeterenAls we ouder worden, wordt het steeds belangrijker om onze fysieke gezondheid prioriteit te geven en een actieve levensstijl te behouden. Echter, bepaalde beperkingen kunnen het moeilijk maken voor...

Gewicht van spieren, lichaamssamenstelling

Gewicht van spieren, lichaamssamenstelling

Ben je het zat om op de weegschaal te stappen en ontmoedigd te raken door het getal dat je ziet? Dan is het tijd om je mindset te veranderen en je te richten op wat er echt toe doet - begrijpen waarom spieren zwaarder wegen dan vet. In dit artikel ontrafelen we het...

8 beste oefeningen voor armspieren

8 beste oefeningen voor armspieren

8 effectieve workouts voor armspierenAls sportliefhebber weet ik dat sterke en slanke armen een belangrijk onderdeel zijn van een gezond en fit lichaam. In dit artikel ga ik je laten zien hoe je je arm spieren effectief kunt trainen om sterkere en slankere armen te...

Heleen van Cronenberg, Beweegcoach op locatieHeleen van Cronenberg

Niet voor iedereen is sporten of bewegen vanzelfsprekend. Soms omdat er geen passend aanbod beschikbaar is of het is simpelweg een te grote drempel om daadwerkelijk de stap te maken om te gaan bewegen. Terwijl sporten zo lekker is. Ik weet en voel elke dag wat het mij oplevert om in beweging te zijn! En daarbij wil ik mensen helpen!

Bekijk alle berichten

0 reacties

Een reactie versturen

Wil jij je weer fit voelen? Herken jij jezelf hierin?

 

  • Je weer fit, energiek en gezond wil voelen
  • Je op een laagdrempelige manier aan de slag wilt gaan met bewegen
  • Op een praktische manier wilt bewegen
  • Je consistent aan de slag wilt gaan, en bewegen in je routine wil krijgen
  • Het fijn vindt om met een programma mee te doen
  • Je die stok achter de deur nodig hebt
  • Je geen fan bent van de sportschool, maar wel graag in beweging wil komen
  • Uit de vicieuze cirkel wilt stappen naar een gezond en energiek leven

Eenmalige, unieke aanbieding!

 

 

Twaalf video trainingen, die jou helpen om een start te maken met krachttraining.

Nu voor slechts € 49,99

 

Ja, ik wil deze video’s ontvangen