Armspieren

apr 4, 2021

armspieren

Armspieren! Het vormen van een sterk bovenlichaam is essentieel voor uw algehele conditie. Voor een gezonde en actieve levensstijl, moeten uw thuisfitness gericht zijn op armoefeningen en het trainen van schouders, borst- en rugspieren.

Hoe kan een sterk bovenlichaam invloed hebben op uw gezondheid?

 

Het cardiovasculaire systeem, het systeem dat het transport van zuurstof in ons lichaam regelt, toont aan dat krachttrainingen zoals gewichtheffen, biceps curls en andere armoefeningen een positieve invloed kunnen hebben op de gezondheid van het hart. Een sterk en gezond hart kan uw gewicht onder controle houden en zelfs een positief invloed hebben op een hoog cholesterol, bloedsuikerspiegel en bloeddruk. Bovendien wanneer je kracht in je armen hebt, helpen je armspieren met ook met andere activiteiten. Andere activiteiten die nodig zijn om uw uithoudingsvermogen te vergroten.

Oefeningen voor armspieren kunnen met relatief lage impact zonder enige apparatuur uitgevoerd worden.

Als voorbeeld, bij hardlopers zijn sterke armen essentieel. Je zou denken dat succesvolle hardlopers alleen krachtige benen nodig hebben, maar door het trainen van je armen, kun je je snelheid en uithoudingsvermogen juist vergroten. Sprinters hebben baat bij sterke schouders, waarbij zij maximale voorwaartse voortstuwing kunnen genereren. Wanneer je een lange afstand gaat hardlopen dan is een optimale vorm ook een pluspunt, armen kunnen sneller en effectiever zwaaien en bewegen, waardoor de snelheid van je stappen automatisch toeneemt.

 

Extra voordelen wanneer je je armspieren versterkt

 

Oefeningen voor armspieren versterken ook je botten. Door met kracht te trainen, vergroot je je botdichtheid. De botdichtheid is op latere leeftijd heel belangrijk. Dit kan het risico op osteoporose verlagen.

Tevens kan uw houding worden verbeterd door spieren in je hele lichaam te trainen waarmee u uw houding een rechtere vorm aanneemt. Oefeningen voor armspieren moeten daarom een integraal onderdeel vormen van elk gezond trainingsplan.

Hoe krijg ik gespierde armen?

 

Een eenvoudig antwoord op deze vraag: volg mijn trainingsschema!  Om strakkere armen te krijgen kun je de volgende tips toepassen tijdens het trainen.

1. Train regelmatig

Maak ruimte in de week om regelmatig te trainen. Train minimaal twee keer per week. Eens in de zeven dagen is gewoon niet voldoende.

2. Gebruik tempotraining

Wanneer je gebruik maakt van dumbbell’s, helpt het je armen sterker maken wanneer je een tempo aanhoudt. Bijvoorbeeld bij een oefening Bicep Curls, de snelheid waarmee je het gewicht naar omlaag brengt en de snelheid waarmee je het gewicht omhoog brengt. Breng de dumbbell’s in 1 seconden omhoog en in 1 seconden omlaag. Rust tussendoor niet uit.

3. Eet veel eiwitten

Om de spieromvang te vergroten, zou u voldoende eiwitten in uw dieet moeten krijgen.

AANBEVOLEN: de beste eiwitpoeders

4. Rek je uit om te groeien

Het strekken en buigen van uw biceps en triceps is de sleutel tot het signaleren van groei.  Plaats met de dichtstbijzijnde arm je handpalm plat op de muur terwijl je de arm gestrekt houdt – je voelt de kneep. Houd 30 seconden vast en herhaal aan de andere kant.

 

Hoe vaak moet ik mijn armenspieren trainen?

 

Twee keer per week!
Train je armen minimaal twee keer per week.

Onderzoek toont aan dat de spiereiwitsynthese elke 48 tot 72 uur opnieuw wordt opgestart, wat betekent dat je twee tot drie keer per week een spier moet trainen om een ​​optimale groei te bereiken. Eens in de zeven dagen is gewoon niet voldoende.

Slijmbeursontsteking bilspieren

Slijmbeursontsteking bilspieren

Wat te doen tegen slijmbeursontsteking van de bilspierenIschiale bursitis is een ontsteking, waarbij de benige gebieden onder de billen opzwellen en pijn doen. Tussen de gewrichten en pezen van het bekken bevinden zich kleine zakjes vloeistof om ze te helpen goed te...

Krachttraining

Krachttraining

Wat is krachttraining?   Krachttraining, ook wel weerstandstraining genoemd, is een belangrijk onderdeel van elke fitnessroutine. Het helpt je sterker te worden en bouwt ook het uithoudingsvermogen van de spieren op. Bij krachttraining beweeg je je lichaam tegen een...

Tabata

Tabata

Wil je afvallen? Flexibiliteit verhogen of spieren opbouwen? Er zijn talloze trainingsstijlen die je te helpen je beweegdoelen te bereiken. Het is leuk om eens een nieuw programma toe te voegen aan je training. De Tabata workout!Tabata is een geweldige ​​snelle...

Heup oefeningen

Heup oefeningen

De heup is een belangrijk gewichtsdragend gewricht in het lichaam en is verantwoordelijk voor veel functionele activiteiten zoals lopen en rennen, zitten en staan en traplopen. Door je heupen sterk en beweeglijk te houden, kan heuppijn en knieklachten voorkomen...

Heleen van Cronenberg, Beweegcoach op locatieHeleen van Cronenberg

Niet voor iedereen is sporten of bewegen vanzelfsprekend. Soms omdat er geen passend aanbod beschikbaar is of het is simpelweg een te grote drempel om daadwerkelijk de stap te maken om te gaan bewegen. Terwijl sporten zo lekker is. Ik weet en voel elke dag wat het mij oplevert om in beweging te zijn! En daarbij wil ik mensen helpen!

Bekijk alle berichten

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *