Armspieren

apr 4, 2021

armspieren

Armspieren! Het vormen van een sterk bovenlichaam is essentieel voor uw algehele conditie. Voor een gezonde en actieve levensstijl, moeten uw thuisfitness gericht zijn op armoefeningen en het trainen van schouders, borst- en rugspieren.

Hoe kan een sterk bovenlichaam invloed hebben op uw gezondheid?

 

Het cardiovasculaire systeem, het systeem dat het transport van zuurstof in ons lichaam regelt, toont aan dat krachttrainingen zoals gewichtheffen, biceps curls en andere armoefeningen een positieve invloed kunnen hebben op de gezondheid van het hart. Een sterk en gezond hart kan uw gewicht onder controle houden en zelfs een positief invloed hebben op een hoog cholesterol, bloedsuikerspiegel en bloeddruk. Bovendien wanneer je kracht in je armen hebt, helpen je armspieren met ook met andere activiteiten. Andere activiteiten die nodig zijn om uw uithoudingsvermogen te vergroten.

Oefeningen voor armspieren kunnen met relatief lage impact zonder enige apparatuur uitgevoerd worden.

Als voorbeeld, bij hardlopers zijn sterke armen essentieel. Je zou denken dat succesvolle hardlopers alleen krachtige benen nodig hebben, maar door het trainen van je armen, kun je je snelheid en uithoudingsvermogen juist vergroten. Sprinters hebben baat bij sterke schouders, waarbij zij maximale voorwaartse voortstuwing kunnen genereren. Wanneer je een lange afstand gaat hardlopen dan is een optimale vorm ook een pluspunt, armen kunnen sneller en effectiever zwaaien en bewegen, waardoor de snelheid van je stappen automatisch toeneemt.

Extra voordelen wanneer je je armspieren versterkt

 

Oefeningen voor armspieren versterken ook je botten. Door met kracht te trainen, vergroot je je botdichtheid. De botdichtheid is op latere leeftijd heel belangrijk. Dit kan het risico op osteoporose verlagen.

Tevens kan uw houding worden verbeterd door spieren in je hele lichaam te trainen waarmee u uw houding een rechtere vorm aanneemt. Oefeningen voor armspieren moeten daarom een integraal onderdeel vormen van elk gezond trainingsplan.

Hoe krijg ik gespierde armen?

 

Een eenvoudig antwoord op deze vraag: volg mijn trainingsschema!  Om strakkere armen te krijgen kun je de volgende tips toepassen tijdens het trainen.

1. Train regelmatig

Maak ruimte in de week om regelmatig te trainen. Train minimaal twee keer per week. Eens in de zeven dagen is gewoon niet voldoende.

2. Gebruik tempotraining

Wanneer je gebruik maakt van dumbbell’s, helpt het je armen sterker maken wanneer je een tempo aanhoudt. Bijvoorbeeld bij een oefening Bicep Curls, de snelheid waarmee je het gewicht naar omlaag brengt en de snelheid waarmee je het gewicht omhoog brengt. Breng de dumbbell’s in 1 seconden omhoog en in 1 seconden omlaag. Rust tussendoor niet uit.

3. Eet veel eiwitten

Om de spieromvang te vergroten, zou u voldoende eiwitten in uw dieet moeten krijgen.

AANBEVOLEN: de beste eiwitpoeders

4. Rek je uit om te groeien

Het strekken en buigen van uw biceps en triceps is de sleutel tot het signaleren van groei.  Plaats met de dichtstbijzijnde arm je handpalm plat op de muur terwijl je de arm gestrekt houdt – je voelt de kneep. Houd 30 seconden vast en herhaal aan de andere kant.

 

Hoe vaak moet ik mijn armenspieren trainen?

 

Twee keer per week!
Train je armen minimaal twee keer per week.

Onderzoek toont aan dat de spiereiwitsynthese elke 48 tot 72 uur opnieuw wordt opgestart, wat betekent dat je twee tot drie keer per week een spier moet trainen om een ​​optimale groei te bereiken. Eens in de zeven dagen is gewoon niet voldoende.

Aloe vera, gezonde levensstijl voor meer welzijn

Aloe vera, gezonde levensstijl voor meer welzijn

Gezonde levensstijl voor meer welzijnIn de hedendaagse snel veranderende wereld, waarin we voortdurend jongleren met meerdere verantwoordelijkheden en dagelijkse eisen, is het gemakkelijk om overweldigd en uitgeput te raken. De constante druk kan een negatieve invloed...

5 stoeloefeningen voor senioren

5 stoeloefeningen voor senioren

Stoeloefeningen voor senioren om kracht en mobiliteit te verbeterenAls we ouder worden, wordt het steeds belangrijker om onze fysieke gezondheid prioriteit te geven en een actieve levensstijl te behouden. Echter, bepaalde beperkingen kunnen het moeilijk maken voor...

Gewicht van spieren, lichaamssamenstelling

Gewicht van spieren, lichaamssamenstelling

Ben je het zat om op de weegschaal te stappen en ontmoedigd te raken door het getal dat je ziet? Dan is het tijd om je mindset te veranderen en je te richten op wat er echt toe doet - begrijpen waarom spieren zwaarder wegen dan vet. In dit artikel ontrafelen we het...

8 beste oefeningen voor armspieren

8 beste oefeningen voor armspieren

8 effectieve workouts voor armspierenAls sportliefhebber weet ik dat sterke en slanke armen een belangrijk onderdeel zijn van een gezond en fit lichaam. In dit artikel ga ik je laten zien hoe je je arm spieren effectief kunt trainen om sterkere en slankere armen te...

Heleen van Cronenberg, Beweegcoach op locatieHeleen van Cronenberg

Niet voor iedereen is sporten of bewegen vanzelfsprekend. Soms omdat er geen passend aanbod beschikbaar is of het is simpelweg een te grote drempel om daadwerkelijk de stap te maken om te gaan bewegen. Terwijl sporten zo lekker is. Ik weet en voel elke dag wat het mij oplevert om in beweging te zijn! En daarbij wil ik mensen helpen!

Bekijk alle berichten

0 reacties

Een reactie versturen

Wil jij je weer fit voelen? Herken jij jezelf hierin?

 

  • Je weer fit, energiek en gezond wil voelen
  • Je op een laagdrempelige manier aan de slag wilt gaan met bewegen
  • Op een praktische manier wilt bewegen
  • Je consistent aan de slag wilt gaan, en bewegen in je routine wil krijgen
  • Het fijn vindt om met een programma mee te doen
  • Je die stok achter de deur nodig hebt
  • Je geen fan bent van de sportschool, maar wel graag in beweging wil komen
  • Uit de vicieuze cirkel wilt stappen naar een gezond en energiek leven

Eenmalige, unieke aanbieding!

 

 

Twaalf video trainingen, die jou helpen om een start te maken met krachttraining.

Nu voor slechts € 49,99

 

Ja, ik wil deze video’s ontvangen