Armspieren

apr 4, 2021

armspieren

Armspieren! Het vormen van een sterk bovenlichaam is essentieel voor uw algehele conditie. Voor een gezonde en actieve levensstijl, moeten uw thuisfitness gericht zijn op armoefeningen en het trainen van schouders, borst- en rugspieren.

Hoe kan een sterk bovenlichaam invloed hebben op uw gezondheid?

 

Het cardiovasculaire systeem, het systeem dat het transport van zuurstof in ons lichaam regelt, toont aan dat krachttrainingen zoals gewichtheffen, biceps curls en andere armoefeningen een positieve invloed kunnen hebben op de gezondheid van het hart. Een sterk en gezond hart kan uw gewicht onder controle houden en zelfs een positief invloed hebben op een hoog cholesterol, bloedsuikerspiegel en bloeddruk. Bovendien wanneer je kracht in je armen hebt, helpen je armspieren met ook met andere activiteiten. Andere activiteiten die nodig zijn om uw uithoudingsvermogen te vergroten.

Oefeningen voor armspieren kunnen met relatief lage impact zonder enige apparatuur uitgevoerd worden.

Als voorbeeld, bij hardlopers zijn sterke armen essentieel. Je zou denken dat succesvolle hardlopers alleen krachtige benen nodig hebben, maar door het trainen van je armen, kun je je snelheid en uithoudingsvermogen juist vergroten. Sprinters hebben baat bij sterke schouders, waarbij zij maximale voorwaartse voortstuwing kunnen genereren. Wanneer je een lange afstand gaat hardlopen dan is een optimale vorm ook een pluspunt, armen kunnen sneller en effectiever zwaaien en bewegen, waardoor de snelheid van je stappen automatisch toeneemt.

 

Extra voordelen wanneer je je armspieren versterkt

 

Oefeningen voor armspieren versterken ook je botten. Door met kracht te trainen, vergroot je je botdichtheid. De botdichtheid is op latere leeftijd heel belangrijk. Dit kan het risico op osteoporose verlagen.

Tevens kan uw houding worden verbeterd door spieren in je hele lichaam te trainen waarmee u uw houding een rechtere vorm aanneemt. Oefeningen voor armspieren moeten daarom een integraal onderdeel vormen van elk gezond trainingsplan.

Hoe krijg ik gespierde armen?

 

Een eenvoudig antwoord op deze vraag: volg mijn trainingsschema!  Om strakkere armen te krijgen kun je de volgende tips toepassen tijdens het trainen.

1. Train regelmatig

Maak ruimte in de week om regelmatig te trainen. Train minimaal twee keer per week. Eens in de zeven dagen is gewoon niet voldoende.

2. Gebruik tempotraining

Wanneer je gebruik maakt van dumbbell’s, helpt het je armen sterker maken wanneer je een tempo aanhoudt. Bijvoorbeeld bij een oefening Bicep Curls, de snelheid waarmee je het gewicht naar omlaag brengt en de snelheid waarmee je het gewicht omhoog brengt. Breng de dumbbell’s in 1 seconden omhoog en in 1 seconden omlaag. Rust tussendoor niet uit.

3. Eet veel eiwitten

Om de spieromvang te vergroten, zou u voldoende eiwitten in uw dieet moeten krijgen.

AANBEVOLEN: de beste eiwitpoeders

4. Rek je uit om te groeien

Het strekken en buigen van uw biceps en triceps is de sleutel tot het signaleren van groei.  Plaats met de dichtstbijzijnde arm je handpalm plat op de muur terwijl je de arm gestrekt houdt – je voelt de kneep. Houd 30 seconden vast en herhaal aan de andere kant.

 

Hoe vaak moet ik mijn armenspieren trainen?

 

Twee keer per week!
Train je armen minimaal twee keer per week.

Onderzoek toont aan dat de spiereiwitsynthese elke 48 tot 72 uur opnieuw wordt opgestart, wat betekent dat je twee tot drie keer per week een spier moet trainen om een ​​optimale groei te bereiken. Eens in de zeven dagen is gewoon niet voldoende.

Afslankreceptenbijbel, het ultieme afslankprogramma

Afslankreceptenbijbel, het ultieme afslankprogramma

Afvallen én lekker eten, door de afslankreceptenbijbel   Meestal begin je vol goede moet met een nieuw dieet. Misschien had je er over gelezen op internet of heeft een kennis je een tip gegeven. In de eerste weken lukt het je om af te vallen en heb je er vertrouwen in...

Yoga, leer de basisoefeningen en houding

Yoga, leer de basisoefeningen en houding

Yoga voor beginners, stap voor stap   Hoe je het ook draait of keert, we leven in een hectische maatschappij waarin heel wat veranderingen op til staan. Voor heel wat mensen zorgt dit voor heel wat stress en is men toe aan meer energie en ontspanning. Yogaoefeningen...

Van onrust naar kracht

Van onrust naar kracht

  Van onrust naar acceptatie   Heb je het gevoel dat je niet gefocust bent? Dat je energie er wel is maar alle kanten opgaat? Of merk je dat je moe wordt maar toch bijna niets bereikt? Heb je een algemeen gevoel van onrust en ongerichtheid? In de huidige complexe...

Fitnessbal, met deze swiss ball train je stabiliserende spieren!

Fitnessbal, met deze swiss ball train je stabiliserende spieren!

Gebruik een fitnessbal   Sporten met een fitnessbal is een populaire manier om actief te blijven, vooral in deze huidige tijd. Ze kunnen worden gebruikt voor verschillende fitnessgerelateerde activiteiten, zoals balanstraining of buikspieroefeningen!...

Heleen van Cronenberg, Beweegcoach op locatieHeleen van Cronenberg

Niet voor iedereen is sporten of bewegen vanzelfsprekend. Soms omdat er geen passend aanbod beschikbaar is of het is simpelweg een te grote drempel om daadwerkelijk de stap te maken om te gaan bewegen. Terwijl sporten zo lekker is. Ik weet en voel elke dag wat het mij oplevert om in beweging te zijn! En daarbij wil ik mensen helpen!

Bekijk alle berichten

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *