Burpees

sep 14, 2021

Ben je op zoek naar een nieuwe manier om in vorm te komen?

 

Als je sterker, slanker en gezonder wilt worden, dan is het tijd om elke dag burpees te gaan doen! Het maakt niet uit of je net begint of al in topvorm bent – iedereen kan profiteren van het toevoegen van meer burpees aan hun dagelijkse routine.

Burpee

 

Burpees zijn de perfecte workout. Ze zijn effectief, efficiënt en leuk! Je kunt ze altijd en overal doen. En ze helpen je spieren op te bouwen, gewicht te verliezen en gezond te blijven. Bovendien is het een geweldige full body workout die je hart zal versterken en ook je uithoudingsvermogen zal verbeteren. Aangezien burpees zoveel spieren tegelijk gebruiken, helpen ze je om vet te verbranden en spieren op te bouwen over je hele lichaam. Met burpees verbrand je tot 100 calorieën per minuut met slechts één oefening! Dat betekent dat als je een maand lang elke dag 20 burpees doet, je meer dan 10 kilo vet kunt verliezen! Het maakt ook niet uit wat je fitnessniveau is – iedereen kan vandaag beginnen met burpees!

Het beste van burpees is dat je geen speciale apparatuur of lidmaatschap van een sportschool nodig hebt om ze te doen. Het is een intense oefening die je hele lichaam traint, en ze kunnen overal worden gedaan! Zoek gewoon een mooie open ruimte waar je anderen niet in de weg loopt. Als het helpt, pak dan wat dumbbell’s, zodat wanneer je armen moe beginnen te worden van al die push-ups, je iets hebt om naar over te schakelen in plaats van deze geweldige trainingsroutine gewoon helemaal op te geven. Het lijkt nu misschien niet veel, maar geloof mij – als je dit elke dag gaat doen, zal het geweldig voelen! En als er iets misgaat tijdens een van deze trainingen (zoals struikelen over je eigen voeten), is er geen enkel risico op blessures omdat er geen gewichten bij betrokken zijn. Dus waar wacht je op? Ga ervoor! En probeer vandaag een paar burpee-uitdagingen! Een burpee is echt een fantastische workout die ontzettend goed in je trainingsroutine past. Je zult snel resultaat zien.

Waarom zijn burpees goed voor je?

 

Burpees zijn een geweldige oefening voor je hart, longen en spieren. Het is een geweldige manier om je hartslag te verhogen voor een training of wedstrijd, en ze zijn ook heel gemakkelijk voor de gewrichten. Ze helpen ook om het evenwicht en de coördinatie te verbeteren! Wat heb je nog meer nodig?

 

Hoe voer je een burpee uit?

Dit is een hele goede vraag. Er zijn veel manieren om deze zweterige workout uit te voeren, maar elke manier is weer afhankelijk van hoe je het doet. Hoever je je handen neerzet, hoe hoog je springt en hoe hoog je je armen strekt. Kortom je kunt de burpee zo eenvoudig of zwaar maken als je zelf wilt.

Sta rechtop met je benen iets uit elkaar. Strek je armen boven je hoofd. Spring met 2 benen en gestrekte armen de lucht in. Als je weer op de grond staat, buig je voorover en kruip je richting de grond. Je neemt een push up houding aan. Maak een push up en kruip weer terug, zodat je kunt gaan staan. Strek vervolgens weer je armen boven je hoofd en spring met beide benen. Herhaal dit zoveel als je kunt.

Er zijn eindeloze variaties van burpee-workouts. Om te beginnen kun je kijken hoe je conditie nu is, door te tellen hoeveel burpees je in een minuut kunt doen. Daarna kun je 2 minuten lang burpees doen. Probeer daarna je snelheid voor het uitvoeren van buspees te verhogen. En als je al redelijk gedreven bent in het uitvoeren van burpees, doe dan zoveel mogelijk burpees binnen vier minuten. Elke keer dat je een burpee onderbreekt, rust je totdat de minuut opnieuw begint voordat je aan een andere begint.

 

Daag jezelf uit!

 

Ga hardlopen en burpees tegelijk!
Een Burpee is een geavanceerde vorm van springtouw waarbij je snel gehurkt wordt om met één voet af te duwen voordat je op een andere landt. Doe 10 dan 20, 30 of zelfs zoveel achter elkaar als je kunt zonder te stoppen totdat je quads het begeven – blijf doorgaan totdat uitputting het overneemt

Klaar voor de wintersport?

Klaar voor de wintersport?

Binnenkort op wintersport?    Wintersporten is een prachtig uitje, maar ook inspannend. Om je voor te bereiden op de wintersport heb ik dit artikel voor jou geschreven. Met als doel dat je met een goede conditie en sterke spieren naar de wintersport kunt! Een...

Stoptober

Stoptober

Stoptober: Stop met roken! Stoptober is een campagne die mensen aanmoedigt om in de maand oktober te stoppen met roken. Stop met roken! Elk jaar in oktober start deze campagne die je leven kan redden van tabaksgerelateerde ziekten zoals longkanker of COPD.Wil je...

Wat zijn de beste halters en dumbbells?

Wat zijn de beste halters en dumbbells?

Als je strakke armen wilt krijgen of spieren wilt opbouwen, kan het gebruik van dumbbells een uitstekende trainingsoptie zijn, omdat ze gericht zijn op specifieke delen van je lichaam, afhankelijk van waar je ze vasthoudt tijdens het sporten!  Wat is een...

Wat is een goed orthopedisch kniekussen?

Wat is een goed orthopedisch kniekussen?

Slapen met een orthopedisch kniekussen   Als je op zoek bent naar informatie over een orthopedisch kniekussen of een beenkussen, dan is de kans groot dat je er al achter bent gekomen dat je er één nodig hebt. In dat geval ben je waarschijnlijk op zoek naar de...

Heleen van Cronenberg, Beweegcoach op locatieHeleen van Cronenberg

Niet voor iedereen is sporten of bewegen vanzelfsprekend. Soms omdat er geen passend aanbod beschikbaar is of het is simpelweg een te grote drempel om daadwerkelijk de stap te maken om te gaan bewegen. Terwijl sporten zo lekker is. Ik weet en voel elke dag wat het mij oplevert om in beweging te zijn! En daarbij wil ik mensen helpen!

Bekijk alle berichten

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *