Een gezonde leefstijl voorkomt én geneest Diabetes type 2
Iedere 10 seconden overlijdt er iemand aan diabetes. Mensen die leven met diabetes ondervinden daar elke dag de negatieve effecten van op hun fysieke en mentale gezondheid. Oftewel: diabetes heeft een enorme impact op het dagelijks functioneren en de kwaliteit van leven van de mensen die hieraan lijden.
Het ergste hieraan is misschien nog wel, dat dit lijden vaak onnodig is. Van diabetes type 2 weten we namelijk dat het veroorzaakt wordt door de leefstijl van de patiënt. Je zou dus kunnen zeggen dat dit type diabetes eigenlijk geen ziekte is. In ieder geval niet in de betekenis van ‘iets wat je overkomt’ en waar jij dus niks anders aan kunt doen dat je er bij neerleggen en slikken wat de dokter je voorschrijft.
In feite is diabetes type 2 het eindstadium van een proces waarin het lichaam steeds minder goed gaat reageren op insuline. Dit proces wordt op gang gebracht door ongezonde gewoontes: het eten van de verkeerde producten, te weinig in beweging zijn en een vrijwel chronische blootstelling aan stress. De mate van insulineongevoeligheid die dan uiteindelijk in je lichaam ontstaat, is dat wat we diabetes type 2 noemen. Dit is een ernstige verstoring van de stofwisseling die leidt tot minder energie, slecht slapen, een belabberde conditie en een veelvoud aan gezondheidsklachten die we vaak veel te lang blijven scharen onder ‘kwaaltjes’ die er ‘nou eenmaal bij horen’.
Pak de regie over je lichaam weer terug!
Op de website van Richard De Leth vind je alle informatie die je nodig hebt om te bepalen of het online programma iets voor jou is.
Ben jij op weg naar diabetes type 2?
De aandoening is dus het eindstation van een veel langere route naar een steeds hogere mate van insulineongevoeligheid. Als je dat eenmaal weet, is het niet zo moeilijk meer om je voor te stellen dat er een hoop signalen zijn die onderweg al aangeven dat je niet bepaald een constructief pad in geslagen bent. De aandoening manifesteert zich namelijk niet uit het niets. Integendeel: je lichaam beschikt over een groot palet aan gezondheidsklachten om jou erop te attenderen dat je stofwisseling niet goed functioneert.
Hieronder vind je een greep uit de lijst met veelvoorkomende klachten die erop kunnen duiden dat jij insulineongevoeligheid aan het opbouwen bent:
- Vermoeidheid
- Overgewicht
- Overmatig buikvet
- Hoge bloeddruk
- Acné
- Concentratieproblemen
- Pijnlijke of stijve gewrichten
- Laag libido
- Een rusteloos gevoel
- Stemmingswisselingen
- Wonden genezen niet goed
- Veel plassen
- Vocht vasthouden
- Oogklachten
- Altijd trek hebben
- Snakken naar suikerrijk voedsel
Herken jij je in één of meerdere van deze symptomen? Dan ben je lang niet de enige. Veel mensen bevinden zich tegenwoordig ergens op die glijdende schaal van een kleine insulineongevoeligheid, naar een grotere insulineongevoeligheid naar full blown diabetes. Maar dat is nog geen reden om te schrikken. In feite is dit inzicht juist positief: je lichaam heeft de moeite genomen om jou duidelijk te maken dat het hoog tijd is dat er iets verandert. En dat ‘iets’ dat moet veranderen, dat is je leefstijl. En laat jij dáár nou net volledige zeggenschap over hebben!
Leefstijl: een genezend én preventief medicijn
Er is een hele simpele formule die op termijn via allerlei vervelende fysieke en mentale ongemakken leidt tot diabetes type 2:
Verkeerde voeding + veel stilzitten + stress = diabetes type 2
Simpel zat, toch? En het is in onze maatschappij helemaal niet zo gek dat deze formule zonder dat je het merkt al die kleine dagelijkse gewoonten aanjaagt die samen optellen tot een ongezonde leefstijl. De meeste van onze banen vragen om uren achter elkaar stilzitten, de supermarkten liggen vol met producten die meer gericht zijn op gemak dan op gezondheid en als klap op de vuurpijl zorgt een giftige mix van drukke banen en een overload aan techniek er ook nog eens voor dat mensen continu blootstaan aan prikkels die op termijn lijden tot een chronische vorm van stress. En dat terwijl stress nooit bedoeld was om chronisch te zijn, maar alleen als tijdelijke fysieke sensatie die maakt dat je in potentieel levensbedreigende situaties adequaat reageert.
De wereld waarin jij je elke dag beweegt, maakt het je dus ontzettend makkelijk om jezelf een ongezonde leefstijl aan te leren. Dat dit ook geldt voor de mensen om je heen, betekent alleen maar dat je sociaal ook nog eens gesterkt wordt in je overtuiging dat hoe jij je leven inricht ‘normaal’ is. Maar het verraderlijkste is nog wel, dat deze leefstijl – hoe schadelijk hij ook is – tóch comfortabel voelt. Mensen zijn nou eenmaal gewoontedieren. Alles wat je gewend bent, voelt veilig en gemakkelijk.
Insulineongevoeligheid voorkomen én genezen
Gelukkig heb je ook nog zoiets als een vrije keuze. Dat je leefwereld de ene leefstijl enthousiast promoot, wil niet zeggen dat jij niet tóch eigenwijs voor een andere leefstijl kunt kiezen. Hoe je er nu ook lichamelijk aan toe bent, je hebt alle vrijheid om te kiezen voor nieuwe gewoonten die bij elkaar opgeteld een preventief medicijn vormen tegen insulineongevoeligheid en alle gezondheidsklachten die daarbij komen kijken.
In de oertijd hadden mensen helemaal geen last van insulineongevoeligheid. In onze natuurlijke omgeving met onze natuurlijke manier van bewegen, eten en ontspannen maakte deze aandoening namelijk geen schijn van kans. Dat kwam niet door die natuurlijke omgeving zélf, maar door de leefstijl die deze omgeving afdwong. Natuurlijk kun jij er niks aan doen dat je in de 21e eeuw leeft, maar je kunt je gelukkig wél wapenen met een aantal leefstijlelementen van de oermens en zo je gezondheid een positieve boost geven.
Keer diabetes om met dit online programma
Als jij insulineongevoeligheid hebt of zelfs al gediagnosticeerd bent met diabetes type 2, dan is er geen dokter meer die jou beter kan maken. Vind jij dat heftig klinken? Dat hoeft het dus helemaal niet te zijn. Want het mooie is dat jij jezélf beter kunt maken. Door de regie over je eigen gezondheid terug te pakken.
Dat klinkt natuurlijk mooi: de regie terugpakken. Maar dan moet je wel weten wát je precies moet regisseren. Voeding, beweging en ontspanning omvatten bijna alles wat je op een dag doet. Wil je al die patronen veranderen, dan kan dat bij elkaar best overweldigend zijn: je moet de ene na de andere gewoonte afbreken en er nieuwe voor in de plaats bouwen. En dan moet je er ook nog voor zorgen dat je onderweg niet de moed verliest. Of erger nog: je motivatie!
Leefstijldeskundige drs. Richard de Leth weet er alles van. De Leth is onder meer bekend van zijn optredens in RTL Late Night en Tegenlicht en helpt al jarenlang diabetes-patiënten met het omkeren van dit onnodige ziekteproces. Om nog meer mensen te kunnen begeleiden, heeft hij nu een online programma. In De Geheime Vitaliteitsformule neemt hij je aan de hand en leert hij je stap voor stap hoe je de aandoening definitief de rug toekeert. Het doel: werken aan een gezonde leefstijl voor een duurzaam herstel.
Of jij nu al diabetes type 2 hebt óf onderweg bent om het te ontwikkelen: deze cursus biedt je een genezend én preventief medicijn waarmee je je gezondheid op eigen kracht terugwint.
Neem nu de stap en zorg voor je lichaam!
Op de website van Richard De Leth vind je alle informatie die je nodig hebt om te bepalen of het online programma iets voor jou is.
0 reacties