Fysieke mentale gezondheid

mrt 24, 2021

7 snelle tips om mentaal en fysiek gezond te blijven

Fysieke mentale gezondheid

Steeds meer mensen hebben het over het belang van een gezond, actief en verslavingsvrij leven. Beweeg, eet goed, rust, breng tijd door met familie en vrienden, vermijd stressvolle situaties. Jouw fysieke mentale gezondheid! 

 

Veel mensen denken datzij al deze activiteiten nooit in de praktijk zullen kunnen brengen. Zij denken dat het hun ontbreekt aan tijd, geld, dispositie, informatie en diverse andere rechtvaardigingen. Een gezond leven leiden kan echter eenvoudiger zijn dan je denkt!

 

Wat betekent het om een gezond leven te leiden?

Tegenwoordig is het normaal om in een gehaaste routine te leven als gevolg van werk, huishoudelijke taken, rekeningen die betaald moeten worden en het leven in de grote stad. Vermoeidheid is de regel, en daardoor laten we belangrijke aspecten van onze lichamelijke en geestelijke gezondheid uiteindelijk links liggen. Ja, een gezond leven leiden houdt ook in dat je voor je geestelijke gezondheid zorgt!

Kwaliteit van leven is een veelgebruikte term en de betekenis ervan is precies dat: het samengaan van lichamelijke gezondheid, geestelijke gezondheid en sociale relaties, met onszelf en de wereld om ons heen.

Meestal kan jouw huidige routine zonder veel moeite worden aangepast om er elke dag gezonde gewoonten in op te nemen.

Bekijk de volgende 7 snelle tips voor fysieke mentale gezondheid:

1. Drink veel water

Het lichaam gehydrateerd houden is een belangrijke stap om het goed te laten functioneren. Het ideaal is om minstens twee liter water per dag te drinken. Wil je een verandering? Kokoswater en vruchtensappen kunnen interessante alternatieven zijn, maar vergeet niet dat zuiver water altijd je belangrijkste bron van hydratatie is.

Dranken zoals frisdranken (ook light- en dieetdranken) moeten van het menu blijven. Behalve dat ze het lichaam geen enkele voedingsstof bieden, zijn ze ook rijk aan stoffen die schadelijk kunnen zijn voor het lichaam, zoals conserveermiddelen, kleurstoffen en natrium.

Komt er een onweerstaanbare drang naar frisdrank op? Kies voor bruisend water, bij voorkeur uit natuurlijke bronnen.

 

2. Onderschat het belang van slaap niet, slaap voldoende in een nacht

​Goed slapen is essentieel voor het behoud van het immuunsysteem. De hoeveelheid slaap die nodig is varieert van persoon tot persoon, maar het ideaal is 7 tot 9 uur slaap per dag.
Om een goede nachtrust te garanderen, moet je letten op punten zoals de dichtheid van jouw matras, de kwaliteit van jouw kussen, de lichtsterkte en de temperatuur van jouw kamer.

Voor een goede nachtrust moet je het televisie kijken vermijden of jouw mobiele telefoon niet meer gebruiken, voordat je gaat slapen. Ook dranken als koffie moeten worden vermeden. Bij voorkeur een ontspannende thee.

Nog een belangrijk punt: sla het avondeten niet over! Kies voor licht voedsel, zoals soep, maar geef niet op om ’s avonds iets te eten. Zo voorkom je dat je ’s morgens met honger wakker wordt.

 

3. Eet goede waardevolle voeding

Jouw lichaam heeft ook voedingsstoffen en energie nodig om te blijven functioneren. Een evenwichtige voeding is rijk aan granen, peulvruchten en groenten, die vitaminen en mineralen leveren die goed zijn voor ons lichaam, en bovendien heerlijke combinaties mogelijk maken.

Hoe zit het met vetten? Wel, er zijn goede vetten, zoals plantaardige oliën en het vet uit noten en vis. Wat rood vlees betreft, hoeft je zich niet volledig te onthouden, maar probeer het in kleinere hoeveelheden te consumeren.

Ultra Verwerkte voedingsmiddelen zoals gevulde koekjes, blikvoeding en instant noedels bevatten meestal chemische additieven en veel natrium en suiker, die bij overmatige consumptie kunnen leiden tot gewichtstoename en ziekten zoals kanker. Het ideaal is om ze waar mogelijk te vermijden.

En over natrium gesproken, zout is geen goede vriend voor je bloeddruk. Vermijd het gebruik van te veel zout bij het bereiden van voedsel en probeer het te vervangen door andere specerijen, zoals kruiden, knoflook en uien. Natrium is ook aanwezig in snacks, frisdranken en kant-en-klare specerijen.

Eten is ook een moment van plezier, vooral eten met familie of vrienden. Daarom is het niet goed als het dieet een obsessie wordt die je verhindert te genieten van de smaak en het kruid van elk voedsel.

Vergeet niet: levenskwaliteit omvat ook emotioneel welzijn. Als je geen tijd hebt om vers en gezond voedsel te kopen, ga dan naar Hello Fresh en ontdek hoe gemakkelijk het is om gezond te blijven eten met producten die speciaal voor je zijn geselecteerd.

Hello Fresh

4. Vindt de juiste balans tussen werk en privé

Door drukke routine en grote hoeveelheid activiteiten die elke dag moeten worden verricht, kunnen mensen zich overbelast voelen en symptomen van stress en vermoeidheid vertonen. In dit scenario is het bewaren van een evenwicht tussen het persoonlijke en het beroepsleven een gewoonte van grote invloed, omdat het tegelijkertijd de gezondheid van lichaam en geest waarborgt.

Hoewel inspanningen op het werk belangrijk zijn in het leven van elke persoon, moet men bewust nadenken over hoe men vrije tijd en privacy kan combineren met het beroepsleven.

Neem gedurende de dag pauzes om je geest rust te geven. Niemand kan de hele tijd productief zijn. De pauze tussen activiteiten is een belangrijke zorg die jouw hersenen zal helpen om wat te rusten, naast het vermijden van stresspieken.

Een vorm van Yoga kan je helpen met ontspanningsoefeningen. Neem een kijkje in de wereld van en ontdek hoe je in eigen tempo ontspanningsoefeningen kunt doen. 

yoga

5. Maak elke dag voldoende tijd voor lichaamsbeweging

Wil je gezond blijven? De regel is duidelijk: regelmatig bewegen! Door drie tot vijf keer per week enige lichaamsbeweging te beoefenen, raakt je minder gestrest, houdt je jouw gewicht onder controle en vermindert je het risico op de ontwikkeling van kanker en andere chronische ziekten, zoals hoge bloeddruk.

Zelfs degenen die gezondheidsbeperkingen hebben en geen zware oefeningen kunnen doen, kunnen wandelen, Pilates doen of een andere weinig belastende activiteit. Om affect te hebben, is het van essentieel belang om in gedachten te houden zijn nodig, ten minste, 150 minuten van de oefening per week.

Op mijn site kun je veel oefeningen en trainingsschema’s vinden. Je kunt direct starten met bewegen. Heb je vragen, stuur mij dan gerust een app.

6. Neem de tijd om te ontspannen

Rusten is ook heel belangrijk om gezond te blijven. Ken je die momenten waarop je op de bank of in bed ligt en jezelf toestaat een periode door te brengen zonder aan iets te denken? Deze momenten zijn essentieel voor je. Ken je die momenten niet en draaf je de hele dag door, dan is mindfullness een echte aanrader!

Gebruik je mobiele telefoon niet te veel voor het slapen gaan. Het blauwe licht, dat afkomstig is van het scherm van elektronische apparaten, kan de kwaliteit van jouw slaap nadelig beïnvloeden. Een tip is om jouw apparaten op nachtstand te zetten, met een oranje licht.

Tot slot, neem wat vrije tijd, alleen of met jouw geliefden. Doe activiteiten die niets met je werk te maken hebben, ontdek nieuwe sensaties en plaatsen. Je kunt leren koken, thuis een tuin aanleggen, musea bezoeken, naar de bioscoop gaan, een boek lezen, een voorstelling bekijken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

7. Voorkom jezelf!

Als het om gezondheid gaat, is het oude gezegde dat voorkomen beter is dan genezen meer dan waar.

Het ideaal is vooruit te denken en de ziektekosten die je in de toekomst zult hebben met medicijnen en dergelijke te verminderen. Overweeg ook de mogelijkheid om producten zoals levensverzekeringen aan te schaffen, vooral producten met dekking tijdens het leven zoals voor ernstige ziekten en operaties.

Zorg voor je lichamelijke gezondheid en vergeet je geestelijke gezondheid niet. Hoe vermoeiend het dagelijks leven ook kan zijn, het is heel belangrijk om de wilskracht te hebben om elke dag goede keuzes te maken. En zelfs als je erin slaagt een gezond leven te leiden, vergeet dan niet elk jaar preventief onderzoek te laten doen en specialisten te raadplegen.

Slijmbeursontsteking bilspieren

Slijmbeursontsteking bilspieren

Wat te doen tegen slijmbeursontsteking van de bilspierenIschiale bursitis is een ontsteking, waarbij de benige gebieden onder de billen opzwellen en pijn doen. Tussen de gewrichten en pezen van het bekken bevinden zich kleine zakjes vloeistof om ze te helpen goed te...

Krachttraining

Krachttraining

Wat is krachttraining?   Krachttraining, ook wel weerstandstraining genoemd, is een belangrijk onderdeel van elke fitnessroutine. Het helpt je sterker te worden en bouwt ook het uithoudingsvermogen van de spieren op. Bij krachttraining beweeg je je lichaam tegen een...

Tabata

Tabata

Wil je afvallen? Flexibiliteit verhogen of spieren opbouwen? Er zijn talloze trainingsstijlen die je te helpen je beweegdoelen te bereiken. Het is leuk om eens een nieuw programma toe te voegen aan je training. De Tabata workout!Tabata is een geweldige ​​snelle...

Heup oefeningen

Heup oefeningen

De heup is een belangrijk gewichtsdragend gewricht in het lichaam en is verantwoordelijk voor veel functionele activiteiten zoals lopen en rennen, zitten en staan en traplopen. Door je heupen sterk en beweeglijk te houden, kan heuppijn en knieklachten voorkomen...

Heleen van Cronenberg, Beweegcoach op locatieHeleen van Cronenberg

Niet voor iedereen is sporten of bewegen vanzelfsprekend. Soms omdat er geen passend aanbod beschikbaar is of het is simpelweg een te grote drempel om daadwerkelijk de stap te maken om te gaan bewegen. Terwijl sporten zo lekker is. Ik weet en voel elke dag wat het mij oplevert om in beweging te zijn! En daarbij wil ik mensen helpen!

Bekijk alle berichten

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *