Wat is een goed orthopedisch kniekussen?

sep 7, 2021

Slapen met een orthopedisch kniekussen

 

Als je op zoek bent naar informatie over een orthopedisch kniekussen of een beenkussen, dan is de kans groot dat je er al achter bent gekomen dat je er één nodig hebt. In dat geval ben je waarschijnlijk op zoek naar de voordelen van een kniekussen.

Ook als je eigenlijk nog niet weet of je een kniekussen nodig hebt maar gewoon op zoek bent naar informatie over de voordelen hiervan dan kunt u deze vinden in dit artikel. Hierin gaan wij dieper in op de voordelen van het slapen met een kniekussen en waarom dit goed is voor uw lichaam.

kniekussen

Waarom slapen met een orthopedisch kniekussen?

 

Waarom zou je slapen met een kniekussen? Omdat je onderrug niet helemaal lekker ligt? Worstel je al jaren met kniepijn? Je twijfelt of je een kniekussen gaat aanschaffen?
Als je een goed kniekussen wilt, moet het zacht en stevig tegelijkertijd zijn. Een orthopedische kniekussen is het perfecte accessoire tijdens je slaap. Het ontwerp van het kussen biedt ondersteuning om de knieën, enkels en benen op één lijn te houden tijdens het slapen, zodat ze ’s ochtends minder snel pijn hebben.
Als je pijn in je knie ervaart, kan een orthopedisch kussen de broodnodige verlichting bieden. Dit soort kussens zijn er in vele vormen.  Er zijn er die gemaakt zijn van katoen of met schuim gevulde materialen, afhankelijk van de voorkeur. Sommige hebben bijvoorbeeld een band aan de bovenkant waar het perfect onder elk been wiegt zonder te omvangrijk te zijn achter de knieën zelf. Deze zijn ideaal voor zijslapers. Alle kniekussens hebben een zachte hoes die niet te dik is. Op deze manier kun je comfortabel op je zij te liggen tijdens het slapen.

 

Algemene voordelen van slapen met een kniekussen

 

Slapen met een kniekussen heeft heel veel voordelen. Vaak hebben mensen een hoofdkussen of een deken tussen de benen. Waarom is dit eigenlijk zo? Nou omdat dit gewoon wat lekkerder ligt! Het is comfortabel om tegen iets aan te liggen, maar ook om de druk op je knieën te verlichten. De wetenschap laat zien dat er ook echt lichamelijke voordelen hangen aan het slapen met een kniekussen. Laten we de voordelen eens op een rijtje zetten!

 1. Het helpt om je heup te stabiliseren en balanceren. Daarmee is de trek aan je wervelkolom en onderrug minder, waardoor de kans op rugpijn wordt verminderd.
 2. Een kniekussen helpt bij het uitlijnen van je wervelkolom door jouw onderbenen in een optimale anatomische positie te brengen.
 3. Veel mensen hebben last van drukte of stress vanwege hun werkschema of andere redenen die ertoe bijdragen dat ze ‘s nachts slecht slapen. Verlicht daarom met een kniekussen de stress op de knieën door de druk gelijkmatig over de dijen te verdelen. Dit om je heup samen met je wervelkolom uit te lijnen.
 4. Het bevorderd de bloedcirculatie van jouw onderlichaam en verminderd daardoor spierpijn en spanning in de spieren omdat de afvalstoffen in jouw bloed juist kunnen worden afgevoerd.
 5. Slapen op je buik zorgt voor veel spanning in je onderrug. Met een kniekussen voorkom je dat je te veel gaat draaien in je slaap.

 

Orthopedische kniekussens zijn een ideale behandeling voor mensen die pijn hebben in hun knieën.  Orthopedische kussens verlichten de pijn die veroorzaakt worden door gezondheidsproblemen zoals artritis en fibromyalgie! Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en verschillende stevigheidsniveaus om aan uw voorkeur te voldoen!
Er zijn veel orthopedische kniekussens waaruit u kunt kiezen, het is belangrijk om een fijne te kiezen. Mijn orthopedisch kniekussen is gemaakt van microvezel, dus het voelt zacht aan op mijn huid.

 

Aloe vera, gezonde levensstijl voor meer welzijn

Aloe vera, gezonde levensstijl voor meer welzijn

Gezonde levensstijl voor meer welzijnIn de hedendaagse snel veranderende wereld, waarin we voortdurend jongleren met meerdere verantwoordelijkheden en dagelijkse eisen, is het gemakkelijk om overweldigd en uitgeput te raken. De constante druk kan een negatieve invloed...

5 stoeloefeningen voor senioren

5 stoeloefeningen voor senioren

Stoeloefeningen voor senioren om kracht en mobiliteit te verbeterenAls we ouder worden, wordt het steeds belangrijker om onze fysieke gezondheid prioriteit te geven en een actieve levensstijl te behouden. Echter, bepaalde beperkingen kunnen het moeilijk maken voor...

Gewicht van spieren, lichaamssamenstelling

Gewicht van spieren, lichaamssamenstelling

Ben je het zat om op de weegschaal te stappen en ontmoedigd te raken door het getal dat je ziet? Dan is het tijd om je mindset te veranderen en je te richten op wat er echt toe doet - begrijpen waarom spieren zwaarder wegen dan vet. In dit artikel ontrafelen we het...

8 beste oefeningen voor armspieren

8 beste oefeningen voor armspieren

8 effectieve workouts voor armspierenAls sportliefhebber weet ik dat sterke en slanke armen een belangrijk onderdeel zijn van een gezond en fit lichaam. In dit artikel ga ik je laten zien hoe je je arm spieren effectief kunt trainen om sterkere en slankere armen te...

Heleen van Cronenberg, Beweegcoach op locatieHeleen van Cronenberg

Niet voor iedereen is sporten of bewegen vanzelfsprekend. Soms omdat er geen passend aanbod beschikbaar is of het is simpelweg een te grote drempel om daadwerkelijk de stap te maken om te gaan bewegen. Terwijl sporten zo lekker is. Ik weet en voel elke dag wat het mij oplevert om in beweging te zijn! En daarbij wil ik mensen helpen!

Bekijk alle berichten

0 reacties

Een reactie versturen

Wil jij je weer fit voelen? Herken jij jezelf hierin?

 

 • Je weer fit, energiek en gezond wil voelen
 • Je op een laagdrempelige manier aan de slag wilt gaan met bewegen
 • Op een praktische manier wilt bewegen
 • Je consistent aan de slag wilt gaan, en bewegen in je routine wil krijgen
 • Het fijn vindt om met een programma mee te doen
 • Je die stok achter de deur nodig hebt
 • Je geen fan bent van de sportschool, maar wel graag in beweging wil komen
 • Uit de vicieuze cirkel wilt stappen naar een gezond en energiek leven

Eenmalige, unieke aanbieding!

 

 

Twaalf video trainingen, die jou helpen om een start te maken met krachttraining.

Nu voor slechts € 49,99

 

Ja, ik wil deze video’s ontvangen