Thuiswerken, sinds Corona heel normaal, lees hier de gouden tips

feb 24, 2021

Wat kun je doen nu thuiswerken de norm is!

De wereldwijde verspreiding van COVID-19, het nieuwe coronavirus, houdt mensen thuis. Een groot deel van de wereld is afgesloten, en zelfs op plaatsen die dat niet zijn, worden mensen aangemoedigd om thuis te blijven. Waar het mogelijk is, moedigen werkgevers mensen aan om voor onbepaalde tijd thuis te werken.

Thuiswerken

Als de levensstijl van thuiswerken nieuw voor je is, of dit nu komt door het coronavirus of omdat je een baan op afstand hebt gevonden, moet je een aantal van je gewoonten en routines veranderen om van thuiswerken een succes. We staan allemaal voor unieke uitdagingen, niet alleen omdat we verschillende persoonlijkheden hebben, maar ook vanwege onze verschillende levensstijlen en het soort werk dat we doen.

Routine voor thuiswerken

Het grootste gevaar van thuiswerken is dat je je ritme verliest. Je staat later op en je gaat later naar bed. Met het middaguur begin je aan je ontbijt, want ontbijten schiet er bij in. En zo zijn er nog wel wat voorbeelden te noemen. Routine is erg belangrijk voor onze energie en productiviteit. Maar hoe creëer je routine in je dag?

Deel je dag in; begin je dag net zoals je naar kantoor zou gaan.

  • zet je wekker
  • maak een ontbijt
  • eet je ontbijt niet achter je laptop
  • begin een vaste tijd met werken
  • maak 3 minuten tijd voor oefeningen voor verhoging van je nekmobiliteit

 

 1. Maak een planning voor jezelf, wat wil je gaan doen.
 2. Neem vaak een korte pauze; even achter je computer vandaan
 3. Beweeg gedurende de dag voldoende
  • Verander regelmatig van houding
  • Loop frequent even rond
  • Doe elk uur oefeningen voor je lichaam
  • Ga ‘s avonds een wandeling buiten maken
 4. Let op je zithouding; in mijn blog over lichaamshouding lees je daar meer over
 5. Zorg voor ontspanning tussendoor
 6. Blijf contact houden met collega’s

Blijf in beweging tijdens thuiswerken

Lang achter elkaar zitten is heel slecht. Ook al sporten we naast ons werk ontzettend veel. Langdurig zitten is heel slecht. Het is goed voor de bloeddruk, suiker- en vetstofwisseling om elk uur kort te bewegen. Veel voorkomende klachten op korte termijn zijn: nek- en rugklachten, vermoeidheid en hoofdpijn. Op lange termijn komen er problemen voor als diabetes, hart- en vaatziekten.

Maak tijdens je werk een gewoonte van om iedere half uur te staan. Het geheim is om juist tussendoor meer te bewegen. Je activeert je lichaam hierdoor regelmatig. En je dwingt je stofwisseling om weer op gang te komen. Om je op weg te helpen om meer te bewegen tussendoor lees de tips hieronder.

Spierversterkende oefeningen

Pak een kaartspel uit de kast! Trek een kaart en bekijk welke kaart je hebt getrokken. Is het een Ruiten 8? Maak dan 8 sit-up’s. En de Joker? Dan mag je een minuut planken. Veel plezier!

Tips bewegen kaartspel

Liever oefeningen die je achter je bureau of op je stoel kunt doen?

Voor jou heb ik oefeningen thuiswerken gemaakt waarbij ik 13 oefeningen laat zien die je eenvoudig achter je bureau kunt doen. Maak daar elke dag even tijd voor!

Wat kun je nog meer doen?

Het is een uitdaging om voldoende te bewegen. Daarmee help ik je door bovenstaande tips te geven en oefeningen om te bewegen.

Wat ook van invloed kan zijn is je eetpatroon. Je dagritme is anders, en dit kan van invloed zijn op je eetpatroon. Voldoende slapen, elke dag bewegen en gezond eten helpt je om een goede weerstand op te bouwen of een goede weerstand te behouden.

In 4 weken tijd kun je met gezonde voeding een verschil van dag en nacht kan maken in hoe jij je voelt, hoe je functioneert en hoe je leeft. Wil je weten hoe?

Ook gezond in 4 weken? 

Gezond in 4 weken

Klik hier en kijk wat je nog meer kunt doen!

Hoe juist te ademen: Het belang van een goede ademhaling

Hoe juist te ademen: Het belang van een goede ademhaling

Het is geen geheim dat onze stressniveaus, werkgewoonten en persoonlijke relaties een serieuze impact kunnen hebben op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Maar wist je dat hoe we ademen ook een directe invloed heeft op ons algehele welzijn?Zelfzorg is een...

waarom is de verzorging van je hamstrings belangrijk?

waarom is de verzorging van je hamstrings belangrijk?

Als je denkt aan de spieren in je lichaam, denk je waarschijnlijk niet aan je hamstrings. Het is niet bepaald een glamoureuze spiergroep. Ze worden immers niet voor niets "verborgen" spieren genoemd. Deze spieren zitten aan de achterkant van je bovenbenen en worden...

Beste oefeningen voor bilspieren te ontwikkelen

Beste oefeningen voor bilspieren te ontwikkelen

De gluteus maximus is de grootste spier in het menselijk lichaam. Sterker nog, studies tonen aan dat de gluteus maximus de grootste spier is bij bijna alle zoogdieren. Het is dus veilig om te zeggen dat deze spieren behoorlijk belangrijk zijn en versterkt moeten...

9 Redenen waarom je echt een hometrainer moet kopen

9 Redenen waarom je echt een hometrainer moet kopen

Wil je afvallen en fitter worden? Dan is een hometrainer één van je beste vrienden. Het is een compact apparaat dat je kan helpen je lichaam te krijgen zoals je wilt zonder naar de sportschool te gaan.   [button...

Heleen van Cronenberg, Beweegcoach op locatieHeleen van Cronenberg

Niet voor iedereen is sporten of bewegen vanzelfsprekend. Soms omdat er geen passend aanbod beschikbaar is of het is simpelweg een te grote drempel om daadwerkelijk de stap te maken om te gaan bewegen. Terwijl sporten zo lekker is. Ik weet en voel elke dag wat het mij oplevert om in beweging te zijn! En daarbij wil ik mensen helpen!

Bekijk alle berichten

0 reacties

Een reactie versturen

Wil jij je weer fit voelen? Herken jij jezelf hierin?

 

 • Je weer fit, energiek en gezond wil voelen
 • Je op een laagdrempelige manier aan de slag wilt gaan met bewegen
 • Op een praktische manier wilt bewegen
 • Je consistent aan de slag wilt gaan, en bewegen in je routine wil krijgen
 • Het fijn vindt om met een programma mee te doen
 • Je die stok achter de deur nodig hebt
 • Je geen fan bent van de sportschool, maar wel graag in beweging wil komen
 • Uit de vicieuze cirkel wilt stappen naar een gezond en energiek leven

Eenmalige, unieke aanbieding!

 

 

Twaalf video trainingen, die jou helpen om een start te maken met krachttraining.

Nu voor slechts € 49,99

 

Ja, ik wil deze video’s ontvangen