Thuiswerken

feb 24, 2021

Thuiswerken

De wereldwijde verspreiding van COVID-19, het nieuwe coronavirus, houdt mensen thuis. Een groot deel van de wereld is afgesloten, en zelfs op plaatsen die dat niet zijn, worden mensen aangemoedigd om thuis te blijven. Waar het mogelijk is, moedigen werkgevers mensen aan om voor onbepaalde tijd thuis te werken.

Als de levensstijl van thuiswerken nieuw voor je is, of dit nu komt door het coronavirus of omdat je een baan op afstand hebt gevonden, moet je een aantal van je gewoonten en routines veranderen om van thuiswerken een succes. We staan allemaal voor unieke uitdagingen, niet alleen omdat we verschillende persoonlijkheden hebben, maar ook vanwege onze verschillende levensstijlen en het soort werk dat we doen.

Routine voor thuiswerken

Het grootste gevaar van thuiswerken is dat je je ritme verliest. Je staat later op en je gaat later naar bed. Met het middaguur begin je aan je ontbijt, want ontbijten schiet er bij in. En zo zijn er nog wel wat voorbeelden te noemen. Routine is erg belangrijk voor onze energie en productiviteit. Maar hoe creëer je routine in je dag?

Deel je dag in; begin je dag net zoals je naar kantoor zou gaan.

  • zet je wekker
  • maak een ontbijt
  • eet je ontbijt niet achter je laptop
  • begin een vaste tijd met werken
  • maak 3 minuten tijd voor oefeningen voor verhoging van je nekmobiliteit

 

 1. Maak een planning voor jezelf, wat wil je gaan doen.
 2. Neem vaak een korte pauze; even achter je computer vandaan
 3. Beweeg gedurende de dag voldoende
  • Verander regelmatig van houding
  • Loop frequent even rond
  • Doe elk uur oefeningen voor je lichaam
  • Ga ‘s avonds een wandeling buiten maken
 4. Let op je zithouding; in mijn blog over lichaamshouding lees je daar meer over
 5. Zorg voor ontspanning tussendoor
 6. Blijf contact houden met collega’s

Blijf in beweging tijdens thuiswerken

Lang achter elkaar zitten is heel slecht. Ook al sporten we naast ons werk ontzettend veel. Langdurig zitten is heel slecht. Het is goed voor de bloeddruk, suiker- en vetstofwisseling om elk uur kort te bewegen. Veel voorkomende klachten op korte termijn zijn: nek- en rugklachten, vermoeidheid en hoofdpijn. Op lange termijn komen er problemen voor als diabetes, hart- en vaatziekten.

Maak tijdens je werk een gewoonte van om iedere half uur te staan. Het geheim is om juist tussendoor meer te bewegen. Je activeert je lichaam hierdoor regelmatig. En je dwingt je stofwisseling om weer op gang te komen. Om je op weg te helpen om meer te bewegen tussendoor lees de tips hieronder.

Spierversterkende oefeningen

Pak een kaartspel uit de kast! Trek een kaart en bekijk welke kaart je hebt getrokken. Is het een Ruiten 8? Maak dan 8 sit-up’s. En de Joker? Dan mag je een minuut planken. Veel plezier!

Tips bewegen kaartspel

Liever oefeningen die je achter je bureau of op je stoel kunt doen?

Voor jou heb ik oefeningen gemaakt waarbij ik 13 oefeningen laat zien die je eenvoudig achter je bureau kunt doen. Maak daar elke dag even tijd voor!

Wat kun je nog meer doen?

Het is een uitdaging om voldoende te bewegen. Daarmee help ik je door bovenstaande tips te geven en oefeningen om te bewegen.

Wat ook van invloed kan zijn is je eetpatroon. Je dagritme is anders, en dit kan van invloed zijn op je eetpatroon. Voldoende slapen, elke dag bewegen en gezond eten helpt je om een goede weerstand op te bouwen of een goede weerstand te behouden.

In 4 weken tijd kun je met gezonde voeding een verschil van dag en nacht kan maken in hoe jij je voelt, hoe je functioneert en hoe je leeft. Wil je weten hoe?

Ook gezond in 4 weken? Klik hier en begin meteen!

Slijmbeursontsteking bilspieren

Slijmbeursontsteking bilspieren

Wat te doen tegen slijmbeursontsteking van de bilspierenIschiale bursitis is een ontsteking, waarbij de benige gebieden onder de billen opzwellen en pijn doen. Tussen de gewrichten en pezen van het bekken bevinden zich kleine zakjes vloeistof om ze te helpen goed te...

Krachttraining

Krachttraining

Wat is krachttraining?   Krachttraining, ook wel weerstandstraining genoemd, is een belangrijk onderdeel van elke fitnessroutine. Het helpt je sterker te worden en bouwt ook het uithoudingsvermogen van de spieren op. Bij krachttraining beweeg je je lichaam tegen een...

Tabata

Tabata

Wil je afvallen? Flexibiliteit verhogen of spieren opbouwen? Er zijn talloze trainingsstijlen die je te helpen je beweegdoelen te bereiken. Het is leuk om eens een nieuw programma toe te voegen aan je training. De Tabata workout!Tabata is een geweldige ​​snelle...

Heup oefeningen

Heup oefeningen

De heup is een belangrijk gewichtsdragend gewricht in het lichaam en is verantwoordelijk voor veel functionele activiteiten zoals lopen en rennen, zitten en staan en traplopen. Door je heupen sterk en beweeglijk te houden, kan heuppijn en knieklachten voorkomen...

Heleen van Cronenberg, Beweegcoach op locatieHeleen van Cronenberg

Niet voor iedereen is sporten of bewegen vanzelfsprekend. Soms omdat er geen passend aanbod beschikbaar is of het is simpelweg een te grote drempel om daadwerkelijk de stap te maken om te gaan bewegen. Terwijl sporten zo lekker is. Ik weet en voel elke dag wat het mij oplevert om in beweging te zijn! En daarbij wil ik mensen helpen!

Bekijk alle berichten

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *