TRX oefeningen

sep 19, 2021

Een suspension trainingssysteem

 

TRX oefeningen met een suspension trainsysteem, oftewel een TRX systeem, is eigenlijk de nieuwste manier om te trainen. Suspension Training Systems bestaan ​​uit een sterke riem die aan twee vaste punten is opgehangen door middel van metalen of plastic karabijnhaken. De riemen kunnen in lengte worden aangepast, afhankelijk van hoe comfortabel het voelt voor elke individuele gebruiker op basis van hun lengte- en gewichtsvereisten. Dit is belangrijk omdat veiligheid altijd op de eerste plaats moet komen bij het trainen met mogelijk letsel als het niet op de juiste manier wordt gebruikt. Je kunt een TRX systeem gemakkelijk verplaatsen en daardoor heel erg populair.

TRX oefeningen

Krachtopbouwende oefeningen

 

Als gebruikers bewegingen zoals push-ups maken, zullen ze geëngageerde krachtopbouwende oefeningen voelen door hun hele bovenlichaam, terwijl ze ook verschillende onderste ledematen aanspreken vanwege de gebruikte stabilisatie. TRX oefeningen zijn leuke manieren die spieren opbouwen en je helpen om flexibel te blijven. Ze trainen je armen, borst, rugspieren en de kern van je lichaam in één keer!

Een TRX training, is een training waarbij je oefeningen doet met behulp van riemen. Het gebruikt in feite je eigen lichaamsgewicht om je een intense full-body workout te geven die kan helpen spieren te versterken zonder gewicht toe te voegen; het vereist ook heel weinig ruimte. De riemen zijn aan de uiteinden aan ankers bevestigt, hetzij door ze zelf te verankeren of met een ankerpunt dat al op zijn plaats zit. De systemen maken een reeks oefeningen mogelijk waarbij het bovenlichaam (zoals pull-ups), het onderlichaam (squats) of kernversterkende bewegingen zoals sit-ups waarbij beide armen en benen tegelijk bewegen, betrokken zijn. TRX systemen bieden je de mogelijkheid om te trainen wanneer je maar wilt!

Ik heb enkele TRX-oefeningen om je borst, schouders, armen, buikspieren en benen te trainen. Bevestig de riemen ergens veilig, dit kan de keukendeur, de garage, een boom in het park zijn. Pak vervolgens een handdoek en begin met een TRX circuit. Voer gedurende 60 seconden de volgende 4 oefeningen uit. Herhaal dit 2 tot 3 keer, rust twee minuten tussen de sets.

TRX oefeningen

TRX plank exercise, TRX oefeningen
 

Plank oefening

 
Doe je voeten in de beugels en maak een plank houding. Hou dit één minuut vol.
Voor een effectieve TRX-beweging, kun je tijdens de plankhouding een opdruk oefening erbij doen.
TRX pull oefening, TRX pull exercise, workout at home
 

Pull oefening

 
Ga op de grond zitten en hou je handen in de beugels. Trek jezelf naar voren.
Deze TRX oefening kun je ook staand doen. Zorg wel voor een rechte rug! 
TRX squat oefening
 

Squat oefening

Houd de handvatten vast en leun achterover. Maak een squat. 
Als variatie en om de oefening iets zwaarder te maken, kun je een one leg squat maken. Til één been omhoog, ga op je rechterbeen omlaag. Span je buikspieren aan met deze oefening. Herhaal de oefening met je andere been. 
TRX triceps exercise, TRX oefeningen, TRX triceps
 

Tricep oefening

 
Houd je handen stevig vast in de beugel en buig je armen zodat je onderarmen naar je hoofd komen. Strek vervolgens krachtig uit om uw armen te strekken.
Burpees

Burpees

Ben je op zoek naar een nieuwe manier om in vorm te komen?   Als je sterker, slanker en gezonder wilt worden, dan is het tijd om elke dag burpees te gaan doen! Het maakt niet uit of je net begint of al in topvorm bent - iedereen kan profiteren van het toevoegen...

Klaar voor de wintersport?

Klaar voor de wintersport?

Binnenkort op wintersport?    Wintersporten is een prachtig uitje, maar ook inspannend. Om je voor te bereiden op de wintersport heb ik dit artikel voor jou geschreven. Met als doel dat je met een goede conditie en sterke spieren naar de wintersport kunt! Een...

Stoptober

Stoptober

Stoptober: Stop met roken! Stoptober is een campagne die mensen aanmoedigt om in de maand oktober te stoppen met roken. Stop met roken! Elk jaar in oktober start deze campagne die je leven kan redden van tabaksgerelateerde ziekten zoals longkanker of COPD.Wil je...

Wat zijn de beste halters en dumbbells?

Wat zijn de beste halters en dumbbells?

Als je strakke armen wilt krijgen of spieren wilt opbouwen, kan het gebruik van dumbbells een uitstekende trainingsoptie zijn, omdat ze gericht zijn op specifieke delen van je lichaam, afhankelijk van waar je ze vasthoudt tijdens het sporten!  Wat is een...

Heleen van Cronenberg, Beweegcoach op locatieHeleen van Cronenberg

Niet voor iedereen is sporten of bewegen vanzelfsprekend. Soms omdat er geen passend aanbod beschikbaar is of het is simpelweg een te grote drempel om daadwerkelijk de stap te maken om te gaan bewegen. Terwijl sporten zo lekker is. Ik weet en voel elke dag wat het mij oplevert om in beweging te zijn! En daarbij wil ik mensen helpen!

Bekijk alle berichten

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *