TRX oefeningen

sep 19, 2021

De TRX, een suspension trainingssysteem

 

TRX oefeningen met een suspension trainsysteem, oftewel een TRX systeem, is eigenlijk de nieuwste manier om te trainen. Suspension Training Systems bestaan ​​uit een sterke riem die aan twee vaste punten is opgehangen door middel van metalen of plastic karabijnhaken. De riemen kunnen in lengte worden aangepast, afhankelijk van hoe comfortabel het voelt voor elke individuele gebruiker op basis van hun lengte- en gewichtsvereisten. Dit is belangrijk omdat veiligheid altijd op de eerste plaats moet komen bij het trainen met mogelijk letsel als het niet op de juiste manier wordt gebruikt. Je kunt een TRX systeem gemakkelijk verplaatsen en daardoor heel erg populair. Hierdoor is het heel eenvoudig om TRX oefeningen te doen. 

TRX oefeningen

Met een TRX systeem kun je heel eenvoudig oefeningen doen! Koop snel een TRX systeem en begin direct!

Koop nu en begin direct!

Krachtopbouwende TRX oefeningen

 

Als gebruikers bewegingen zoals push-ups maken, zullen ze dit voelen door hun hele bovenlichaam, terwijl ze ook verschillende onderste ledematen aanspreken vanwege de gebruikte stabilisatie. Bij het uitvoeren van de oefeningen zul je elke keer moeten corrigeren, waardoor je je alle spieren in je lichaam gebruikt. Het is een ontzettend goede krachttrainingTRX oefeningen zijn dus een leuke manieren die spieren opbouwen en je helpen om flexibel te blijven. Ze trainen je armen, borst, rugspieren en de kern van je lichaam in één keer!

Een TRX training, is een training waarbij je oefeningen doet met behulp van riemen. Het gebruikt in feite je eigen lichaamsgewicht om je een intense full-body workout te geven die kan helpen spieren te versterken zonder gewicht toe te voegen; het vereist ook heel weinig ruimte. De riemen zijn aan de uiteinden aan ankers bevestigt, hetzij door ze zelf te verankeren of met een ankerpunt dat al op zijn plaats zit. De systemen maken een reeks oefeningen mogelijk waarbij het bovenlichaam (zoals pull-ups), het onderlichaam (squats) of kernversterkende bewegingen zoals sit-ups waarbij beide armen en benen tegelijk bewegen, betrokken zijn. TRX systemen bieden je de mogelijkheid om te trainen wanneer je maar wilt!

Ik heb enkele TRX-oefeningen om je borst, schouders, armen, buikspieren en benen te trainen. Bevestig de riemen ergens veilig, dit kan de keukendeur, de garage, een boom in het park zijn. Pak vervolgens een handdoek en begin met een TRX circuit. Voer gedurende 60 seconden de volgende 4 oefeningen uit. Herhaal dit 2 tot 3 keer, rust twee minuten tussen de sets.

TRX oefeningen

TRX plank exercise, TRX oefeningen
 

Plank oefening

 
Doe je voeten in de beugels en maak een plank houding. Hou dit één minuut vol.
Voor een effectieve TRX-beweging, kun je tijdens de plankhouding een opdruk oefening erbij doen.
TRX pull oefening, TRX pull exercise, workout at home
 

Pull oefening

 
Ga op de grond zitten en hou je handen in de beugels. Trek jezelf naar voren.
Deze TRX oefening kun je ook staand doen. Zorg wel voor een rechte rug! 
TRX squat oefening
 

Squat oefening

Houd de handvatten vast en leun achterover. Maak een squat.
Als variatie en om de oefening iets zwaarder te maken, kun je een one leg squat maken. Til één been omhoog, ga op je rechterbeen omlaag. Span je buikspieren aan met deze oefening. Herhaal de oefening met je andere been.
TRX triceps exercise, TRX oefeningen, TRX triceps
 

Tricep oefening

 
Houd je handen stevig vast in de beugel en buig je armen zodat je onderarmen naar je hoofd komen. Strek vervolgens krachtig uit om uw armen te strekken.
Fit worden: Verschil tussen anaerobe versus aerobe training

Fit worden: Verschil tussen anaerobe versus aerobe training

Wil je fit worden, maar weet je niet waar je moet beginnen?Lichaamsbeweging is essentieel om gezond en fit te blijven, en er zijn veel verschillende soorten trainingsroutines waaruit je kunt kiezen. Een populaire keuze is die tussen anaerobe en aerobe training. Hoewel...

Wat is bloeddruk? De systolische en diastolische componenten.

Wat is bloeddruk? De systolische en diastolische componenten.

De bloeddruk is een belangrijke indicator van de algemene gezondheid en het welzijn. Het verwijst naar de kracht van het bloed dat tegen de wanden van de slagaders drukt, die het bloed van het hart naar de rest van het lichaam vervoeren. Het meten van je bloeddruk kan...

Springtouw workout beginners

Springtouw workout beginners

Touwtjespringen is misschien een activiteit die verband houdt met het schoolplein, maar het wordt snel een populaire oefeningsroutine om calorieën te verbranden tijdens het springen.Touwtje springen is een leuke en effectieve manier om je lichaam in beweging te...

Conditie voor algemene gezondheid en fitheid

Conditie voor algemene gezondheid en fitheid

Conditie voor algemene gezondheid en fitheid: Je lichaam versterken, zenuwen kalmeren, coördinatievaardigheden verbeteren om de snelheid te verbeteren.Lichamelijke conditie is de basis voor een gezond en fit leven. Of je nu je algemene lichamelijke conditie wilt...

Heleen van Cronenberg, Beweegcoach op locatieHeleen van Cronenberg

Niet voor iedereen is sporten of bewegen vanzelfsprekend. Soms omdat er geen passend aanbod beschikbaar is of het is simpelweg een te grote drempel om daadwerkelijk de stap te maken om te gaan bewegen. Terwijl sporten zo lekker is. Ik weet en voel elke dag wat het mij oplevert om in beweging te zijn! En daarbij wil ik mensen helpen!

Bekijk alle berichten

0 reacties

Een reactie versturen

Wil jij je weer fit voelen? Herken jij jezelf hierin?

 

  • Je weer fit, energiek en gezond wil voelen
  • Je op een laagdrempelige manier aan de slag wilt gaan met bewegen
  • Op een praktische manier wilt bewegen
  • Je consistent aan de slag wilt gaan, en bewegen in je routine wil krijgen
  • Het fijn vindt om met een programma mee te doen
  • Je die stok achter de deur nodig hebt
  • Je geen fan bent van de sportschool, maar wel graag in beweging wil komen
  • Uit de vicieuze cirkel wilt stappen naar een gezond en energiek leven

Eenmalige, unieke aanbieding!

 

 

Twaalf video trainingen, die jou helpen om een start te maken met krachttraining.

Nu voor slechts € 49,99

 

Ja, ik wil deze video’s ontvangen