Yoga, leer de basisoefeningen en houding

dec 14, 2021

Yoga voor beginners, stap voor stap

 

Hoe je het ook draait of keert, we leven in een hectische maatschappij waarin heel wat veranderingen op til staan. Voor heel wat mensen zorgt dit voor heel wat stress en is men toe aan meer energie en ontspanning. Yogaoefeningen kunnen hierbij een prima hulpmiddel zijn. Wie regelmatig yoga beoefent zal merken dat het eerder een lifestyle wordt dan gewoon maar wat oefeningen.

yoga online lessen

Iedereen heeft wel één en ander over yoga gehoord maar er aan beginnen, zonder begeleiding, is voor de meesten niet makkelijk. Je leest of hoort de meest onbegrijpelijke Indische termen en er zijn ook zoveel soorten yoga dat je het bos door de bomen niet meer ziet. Het hoofddoel is uiteraard voor ontspanning en je stress te verminderen maar het doet nog zoveel meer.

 

Welk soort yoga past bij jou

De verschillende soorten die in onze westerse cultuur het meest beoefend worden hebben klinkende namen als Hatha, Ashtanga, Vinyasa en Bikram yoga. In totaal zijn er ongeveer elf soorten die hier het meeste beoefend worden. Al naargelang van wat je als resultaat verlangt, zal het er van af hangen voor welke stijl je gaat kiezen.

 

Bezint eer je begint

Stel jezelf de vraag, voor je je inschrijft en gaat beginnen met yoga, wat voor jou persoonlijk de bedoeling is. Zit je in een stressvolle periode of situatie en wil deze stress verminderen of meer ontspanning? Ontbreekt het je aan fut en wil je meer energie? Of, zou je flexibeler, gezonder en daardoor gelukkiger willen zijn? Het zijn belangrijke overwegingen die je zullen helpen om de juiste keuze te maken wat betreft de stijl.

Stapje voor stapje beginnen

Wie nog nooit yogaoefeningen gedaan heeft zal uiteraard nood hebben aan een goede begeleiding. Maar, zelfs mensen die al een tijdje bezig zijn, hebben wel eens het gevoel dat ze nog wel wat ondersteuning kunnen gebruiken. Daarom is het fijn als je stap voor stap kunt leren hoe je kunt zorgen voor minder stress, meer energie en ontspanning. Zoek voor jezelf uit waarom je in eerste instantie de lessen wilt volgen zodat je de juiste keuze maakt.

 

Zweverig of down to earth

Heel wat mensen zijn er van overtuigd dat, alles wat met spiritualiteit te maken heeft, maar een zweverige bedoening is. Of je gaat ervan uit dat je heel lenig moet zijn om de yogaoefeningen goed te kunnen doen. Je kunt die aannames gerust opzij schuiven want deze overtuigingen zijn echt nergens op gebaseerd. Je lichaam wordt sterker en gezonder waardoor je meer energie krijgt. Je gedachten zullen bewuster worden zodat je angsten en stress wegfiltert waardoor er meer ruimte vrij komt voor een positieve gedachtewereld.

 

Zet je automatische piloot uit

Heel wat mensen leven op automatische piloot, zonder dat ze het echt beseffen. Werken, eten, slapen en tussendoor iets leuks doen om te ontspannen is niet echt voluit leven. Door de oefeningen ga je meer van het leven genieten omdat je je bewuster wordt van alles wat in je én je omgeving gebeurt. Je gaat ook merken dat je lichamelijk sterker wordt, flexibeler en dat een aantal lichamelijke klachten zullen verdwijnen.

 

Een stevige basis als goed begin

Wanneer je intekent op een yogacursus kom je vaak terecht in een groep die al een tijdje bezig is. Je stapt als het ware in de wereld van yoga zonder een echte basis. En ook al doe je heel hard je best om zo goed mogelijk mee te volgen, toch ontbreekt een goede basis en dat voel je. Meestal is de groep te groot en heeft de leraar/lerares niet voldoende tijd om extra aandacht te besteden aan nieuwelingen. Hierdoor mis je een hoop informatie en houd je het wellicht niet zo lang vol.

 

Online yogalessen

 

Bij de stap voor stap online yogalessen krijg je een stevige basis mee met een hoop informatie die heel belangrijk is. Waarom doe je bepaalde oefeningen. Wat doen die oefeningen met het lichaam. Hoe lang moet je de oefeningen volhouden en op welke organen werken bepaalde houdingen en ademhalingsoefeningen. Allemaal informatie die je niet meekrijgt als je in een bestaande groep begint met gevorderde beoefenaars. Bij de online yogalessen kun je op elk moment instappen waardoor je de basisoefeningen en houdingen zelf thuis onder de knie kunt krijgen.

Yogaoefeningen als levensstijl

Start je met de online cursus, dan kun je de yogaoefeningen op eender welk moment van de dag volgen via eender welk apparaat. Verdeeld over negen video’s krijg je negen uur lesmateriaal over de verschillende houdingen, reeksen, oefeningen om te ontspannen in gewone mensentaal. Als extra krijg je er nog een bonus video bovenop waarin de filosofie wordt uitgelegd achter deze yogaoefeningen. Daarnaast krijg je ook nog een bijkomend geschenk in de vorm van 3 bijkomende video’s. Deze gaan over de ademhalingsoefeningen, tijdmanagement, de discipline om alles te implementeren in je leven en over hoe je je eigen grenzen leert herkennen.

 

Play – rewind – replay

De video’s zijn een eenvoudige manier om de basishoudingen en ademhalingsoefeningen onder de knie te krijgen via de stap-voor-stap methode. Het feit dat je deze zo vaak kunt bekijken, terugspoelen en herbekijken, biedt een groot voordeel. Zo kan iedereen op zijn eigen tempo leren, pauzeren en terugspoelen indien nodig. Je hoeft het dus niet meteen perfect te doen en je krijgt de mogelijkheid om alles op een rustige manier te oefenen en in te studeren.

 

Blijven doorademen

Tijdens de lessen zul je ondervinden hoe belangrijk het is om op de juiste manier te ademen tijdens de oefeningen. Wanneer je je ademhaling correct gebruikt ga je merken dat je energie beter gaat stromen en dat alle spanningen die je voelt in je lichaam, verzachten of zelfs helemaal verdwijnen. Aan het eind van elke video leer je ook te genieten van een kort meditatiemoment. Hierdoor ga je nog beter voelen wat de uitwerking is van de net gevolgde les en zul je ook merken dat je hoofd tot rust komt.

 

Handig geïllustreerd e-book

De kers op deze yogalessen taart is een handig e-book waarin de 25 belangrijkste houdingen worden getoond aan de hand van duidelijke foto’s. Vervolledigd met een uitgebreide toelichting over de specifieke houdingen en hun voordelen worden hierin duidelijk gemaakt. Zit je voor, tijdens of na de lessen met vragen, dan kun je steeds terecht via email ondersteuning. Na het lezen van deze blog is het onmogelijk dat je nog steeds excuses hebt om niet te beginnen met de stap-voor-stap online yogalessen.

Aloe vera, gezonde levensstijl voor meer welzijn

Aloe vera, gezonde levensstijl voor meer welzijn

Gezonde levensstijl voor meer welzijnIn de hedendaagse snel veranderende wereld, waarin we voortdurend jongleren met meerdere verantwoordelijkheden en dagelijkse eisen, is het gemakkelijk om overweldigd en uitgeput te raken. De constante druk kan een negatieve invloed...

5 stoeloefeningen voor senioren

5 stoeloefeningen voor senioren

Stoeloefeningen voor senioren om kracht en mobiliteit te verbeterenAls we ouder worden, wordt het steeds belangrijker om onze fysieke gezondheid prioriteit te geven en een actieve levensstijl te behouden. Echter, bepaalde beperkingen kunnen het moeilijk maken voor...

Gewicht van spieren, lichaamssamenstelling

Gewicht van spieren, lichaamssamenstelling

Ben je het zat om op de weegschaal te stappen en ontmoedigd te raken door het getal dat je ziet? Dan is het tijd om je mindset te veranderen en je te richten op wat er echt toe doet - begrijpen waarom spieren zwaarder wegen dan vet. In dit artikel ontrafelen we het...

8 beste oefeningen voor armspieren

8 beste oefeningen voor armspieren

8 effectieve workouts voor armspierenAls sportliefhebber weet ik dat sterke en slanke armen een belangrijk onderdeel zijn van een gezond en fit lichaam. In dit artikel ga ik je laten zien hoe je je arm spieren effectief kunt trainen om sterkere en slankere armen te...

Heleen van Cronenberg, Beweegcoach op locatieHeleen van Cronenberg

Niet voor iedereen is sporten of bewegen vanzelfsprekend. Soms omdat er geen passend aanbod beschikbaar is of het is simpelweg een te grote drempel om daadwerkelijk de stap te maken om te gaan bewegen. Terwijl sporten zo lekker is. Ik weet en voel elke dag wat het mij oplevert om in beweging te zijn! En daarbij wil ik mensen helpen!

Bekijk alle berichten

0 reacties

Een reactie versturen

Wil jij je weer fit voelen? Herken jij jezelf hierin?

 

  • Je weer fit, energiek en gezond wil voelen
  • Je op een laagdrempelige manier aan de slag wilt gaan met bewegen
  • Op een praktische manier wilt bewegen
  • Je consistent aan de slag wilt gaan, en bewegen in je routine wil krijgen
  • Het fijn vindt om met een programma mee te doen
  • Je die stok achter de deur nodig hebt
  • Je geen fan bent van de sportschool, maar wel graag in beweging wil komen
  • Uit de vicieuze cirkel wilt stappen naar een gezond en energiek leven

Eenmalige, unieke aanbieding!

 

 

Twaalf video trainingen, die jou helpen om een start te maken met krachttraining.

Nu voor slechts € 49,99

 

Ja, ik wil deze video’s ontvangen