Bosu ball kopen om oefeningen mee te doen

jun 21, 2022

Wat is een BOSU-bal?

Een bosu-bal is een geweldige aanvulling op elke thuis workout. Het is niet alleen een evenwichtshulpmiddel dat helpt bij het coördineren van spieren en zenuwen voor onstabiele omstandigheden die je in het dagelijks leven tegen komt, maar het helpt het ook bij een aantal andere soorten training, zoals stretching, revalidatie en krachttraining.

Bosu ball

 

‘Bosu’ staat voor ‘beide kanten omhoog’. De Bosu ball kan namelijk aan beide kanten gebruikt worden. De Bosu ball kan met de platte kant op de vloer gebruikt worden, dan is de bolle kant naar boven. En de Bosu Ball kan met de bolle kant naar beneden, de platte kant is dan naar boven. Met de bolle kant naar beneden is het een ‘wiebel’ bord.

 

Trainingsmogelijkheden

 

 

 

 

Waarom is de BOSU-bal effectief voor enkelversterking?

 

Het gebruik van een BOSU-bal geeft een onstabiel oppervlak waarop je kunt trainen. Als je op een onstabiele ondergrond traint, moet je meer spieren aanspannen, waardoor je je enkels sterker en stabieler kunt maken.

Het trainen van je enkels op een BOSU-bal helpt ook om proprioceptie te herstellen die verloren is gegaan door een blessure. Het herstellen van de proprioceptie helpt het ruimtelijk bewustzijn, het evenwicht en het gevoel voor de gewrichtspositie te verbeteren, wat allemaal helpt om toekomstige enkelblessures te voorkomen.

 

Welke maat BOSU-bal moet ik hebben?

 

Bosu Balls zijn opties voor fitnessapparatuur die veel voordelen kunnen bieden. Wat zijn de verschillende maten Bosu Ball en welke past bij jou? Je kunt de Bosu Ball omschrijven als de bovenkant van een stabiliteitsbal die op een plat oppervlak is bevestigd. Je kunt Bosu Balls op verschillende manieren gebruiken.

Puur qua hoogte- en diameterafmetingen zijn er twee verschillende maten van de Bosu Ball: de kleinere Sport Trainer-maat, deze heeft een diameter van 22 inch en de standaard versie met een diameter van 26 inch.
De eerste is de kleinere Bosu Sport met een diameter van 22″ (50 cm) en een hoogte van 7″ (17,8 cm) wanneer opgeblazen. De andere Bosu Ball met een diameter van 26″ (65 cm) en een hoogte van 10″ (25,4 cm) wanneer opgeblazen.

Daarnaast zijn er off-brand halfball trainers. De maten hiervan kunnen van merk tot merk verschillen, maar één exemplaar heeft een diameter van 23″ (58,4 cm) en een hoogte van 10″ (25,4 cm) wanneer opgeblazen. Dus kleiner dan de meeste Bosu Balls maar iets groter dan de Bosu Sport.

Hieronder vind je een handig overzicht met alle Bosu Ball maten. In dit artikel wordt ook uitgebreider uitgelegd welke Bosu Ball-types beter zijn voor welke soorten situaties.

 

Gebruik ook een BOSU Ball

 

Welke BOSU-bal moet ik kopen?

 

De twee meest populaire modellen van de BOSU bal zijn de Original Balance Trainer en de Pro Balance trainer. Er is geen significant prijsverschil tussen de originele BOSU Balance Trainer en de BOSU Pro Balance Trainer. De meeste mensen zijn het erover eens dat er een groot verschil is in kwaliteit en duurzaamheid tussen de twee. Daarom raad ik aan een beetje extra uit te geven om het Pro-model te krijgen.

BOSU biedt ook de NexGen Pro Balance Trainer en de Sport Balance Trainer aan.

De NexGen BOSU Ball is in wezen hetzelfde als de Pro Balance trainer, maar heeft een paar extra premium eigenschappen zoals een antislip onderkant en grip aan de balzijde.

De Sport Balance Trainer is de voordeligste bal van BOSU. Het is kleiner en ondersteunt minder gewicht, dus het is beter geschikt voor kinderen en kleinere volwassenen.

 

 

Hoeveel gewicht kan een BOSU-bal ondersteunen?

 

Originele BOSU balanstrainer – 160 kg

BOSU Pro balanstrainer – 175 kg

NexGen Pro Balanstrainer – 160 kg

Sport Balanstrainer – 115 kg

Zelfs voordat je aandacht besteedt aan het verschil in maten van halfbalanstrainers, wil je waarschijnlijk hun gewichtscapaciteit bekijken.

In het beste geval leidt het gebruik van een Bosu Ball met een te lage gewichtslimiet tot snellere slijtage. In het ergste geval kan de Bosu Ball bij gebruik kapot gaan, wat weer kan leiden tot blessures. De gewichtslimieten van Bosu Ball variëren van model tot model. De kleinere Bosu Sport heeft bijvoorbeeld slechts een gewichtslimiet van 115 kg. Dit is een stuk minder dan de “grotere” Bosu Pro en Nexgen met een gewichtslimiet van 160 kg.

Door het juiste Bosu Ball-type te kiezen als het gaat om gewichtslimieten, kunt u ongelukken voorkomen en u geld besparen door uw model steeds opnieuw te moeten vervangen.

 

Wat zijn de voordelen van een BOSU bal?

 

Het mooie van een BOSU is dat je er allerlei soorten oefeningen mee kunt doen – alles van beenoefeningen die erop balanceren, tot kernoefeningen en zelfs bovenlichaam- en cardiowerk. In elk van die scenario’s voegt het gewoon een extra element van instabiliteit toe, waardoor je meer van de kleine spieren in je kern moet gebruiken die je helpen je lichaam onder controle te houden en in balans te blijven.

Uiteindelijk krijg je een intensievere kerntraining – ongeacht op welke spieren de oefening technisch gericht is – en verbeter je je balans door een hulpmiddel te gebruiken dat de stabiliteit uitdaagt, zoals een BOSU-bal. Het helpt ook je proprioceptie te verbeteren. Een groter gevoel van lichaamsbewustzijn helpt je om je bewegingen, positionering en uiteindelijk zowel je houding als het vermogen om oefeningen met de juiste vorm te doen, beter te beheersen.

De BOSU is absoluut een hulpmiddel dat het proberen waard is.

Zoals bij elke nieuwe oefening of uitrusting, is het het beste om te beginnen met de basis en toe te werken naar complexere bewegingen nadat je je stabiliteit een beetje hebt opgebouwd. Voordat je iets anders doet, ga je gewoon aan de blauwe kant van de BOSU staan ​​om er een gevoel voor te krijgen. Het voelt wiebelig, maar na verloop van tijd zul je je stabieler gaan voelen.

 

 

Conclusie

 

Een bosu-bal is een geweldige aanvulling op elke thuisgymnastiek. Het is niet alleen een evenwichtshulpmiddel dat gebruikers helpt bij het coördineren van spieren en zenuwen voor onstabiele omstandigheden die u in het dagelijks leven ervaart, maar het helpt het ook bij een aantal andere soorten training, zoals stretching, revalidatie en krachttraining.

Het gebruik van een BOSU-bal voor enkelrebab kan een effectieve manier zijn om zwakke enkels te versterken.

Een BOSU-bal is een geweldige manier om de kracht en stabiliteit van je enkel te verbeteren, waardoor je veerkrachtiger wordt tegen verstuikingen en verrekkingen van de enkel.

Als je geen BOSU-bal hebt of er een hebt via een lidmaatschap van een sportschool, overweeg dan om er een te kopen. Ze zijn absoluut een geweldige manier om te werken aan enkelkracht en stabiliteit. Je kunt de BOSU Pro Balance Trainer hier kopen.

Deze producten en adviezen die hier worden aanbevolen, zijn geen vervanging voor medische zorg. Raadpleeg altijd professioneel medisch advies voor de diagnose en behandeling van pijn, letsel of irritatie.

Ontdek de Smartrope!

Ontdek de Smartrope!

Snel, Leuk en Effectief!Maak kennis met de Smartrope!   Ben je op zoek naar een efficiënte manier om fit te worden, af te vallen of je conditie te verbeteren, maar heb je geen zin om eindeloos naar de sportschool te gaan? Of ben je moe van het gebrek aan...

Aloe vera, gezonde levensstijl voor meer welzijn

Aloe vera, gezonde levensstijl voor meer welzijn

Gezonde levensstijl voor meer welzijnIn de hedendaagse snel veranderende wereld, waarin we voortdurend jongleren met meerdere verantwoordelijkheden en dagelijkse eisen, is het gemakkelijk om overweldigd en uitgeput te raken. De constante druk kan een negatieve invloed...

5 stoeloefeningen voor senioren

5 stoeloefeningen voor senioren

Stoeloefeningen voor senioren om kracht en mobiliteit te verbeterenAls we ouder worden, wordt het steeds belangrijker om onze fysieke gezondheid prioriteit te geven en een actieve levensstijl te behouden. Echter, bepaalde beperkingen kunnen het moeilijk maken voor...

Gewicht van spieren, lichaamssamenstelling

Gewicht van spieren, lichaamssamenstelling

Ben je het zat om op de weegschaal te stappen en ontmoedigd te raken door het getal dat je ziet? Dan is het tijd om je mindset te veranderen en je te richten op wat er echt toe doet - begrijpen waarom spieren zwaarder wegen dan vet. In dit artikel ontrafelen we het...

Heleen van Cronenberg, Beweegcoach op locatieHeleen van Cronenberg

Niet voor iedereen is sporten of bewegen vanzelfsprekend. Soms omdat er geen passend aanbod beschikbaar is of het is simpelweg een te grote drempel om daadwerkelijk de stap te maken om te gaan bewegen. Terwijl sporten zo lekker is. Ik weet en voel elke dag wat het mij oplevert om in beweging te zijn! En daarbij wil ik mensen helpen!

Bekijk alle berichten

0 reacties

Wil jij je weer fit voelen? Herken jij jezelf hierin?

 

  • Je weer fit, energiek en gezond wil voelen
  • Je op een laagdrempelige manier aan de slag wilt gaan met bewegen
  • Op een praktische manier wilt bewegen
  • Je consistent aan de slag wilt gaan, en bewegen in je routine wil krijgen
  • Het fijn vindt om met een programma mee te doen
  • Je die stok achter de deur nodig hebt
  • Je geen fan bent van de sportschool, maar wel graag in beweging wil komen
  • Uit de vicieuze cirkel wilt stappen naar een gezond en energiek leven

Eenmalige, unieke aanbieding!

 

 

Twaalf video trainingen, die jou helpen om een start te maken met krachttraining.

Nu voor slechts € 49,99

 

Ja, ik wil deze video’s ontvangen