Wat zijn de beste halters en dumbbells?

sep 9, 2021

Trainen met halters en dumbbells

Als je strakke armen wilt krijgen of spieren wilt opbouwen, kan het gebruik van dumbbells een uitstekende trainingsoptie zijn, omdat ze gericht zijn op specifieke delen van je lichaam, afhankelijk van waar je ze vasthoudt tijdens het sporten!

 

halters en dumbbells

Wat is een dumbbell?

 

Dumbbells zijn gewichten die worden gebruikt bij krachttraining, wat betekent dat ze helpen bij het opbouwen van spieren. Wanneer je de dumbbells optilt, dan train je je spieren door de kracht die je nodig hebt om het gewicht te kunnen tillen. Dumbbell’s zijn tegenwoordig populair. Het idee bestaat al eeuwenlang en kwam oorspronkelijk uit het oude Griekenland. Daar waar mensen stenen of zandzakken zouden gebruiken als gewichten tijdens het trainen. Uiteindelijk zijn er de dumbbell’s gekomen zoals ze er nu uitzien. De reden waarom dumbbell’s zo populair werden, is omdat het workouts veelzijdig maakt: je kunt een bicep curl met één arm doen, tricep pushdown en bijvoorbeeld de Shoulder Press. Het bespaart ook nog eens ruimte, als je de dumbbell’s vergelijkt met de machines in de sportschool.
Nog een bijkomend voordeel aan trainen met dumbbell’s en waarom het één van mijn favoriete trainingsmateriaal is, is omdat je er overal mee kunt trainen en ze zijn supergemakkelijk op te bergen als ze niet worden gebruikt!

Dumbells zijn er in verschillende vormen, maten, kleuren en gewichtslimieten afhankelijk van welk type je wilt hebben. Ze kunnen uit metaal of rubber worden gemaakt waardoor ze niet alleen duurzaam, maar ook lichtgewicht maken voor eenvoudig gebruik thuis. Een dumbbell ziet eruit als een bar met gewichten aan elk uiteinde. De dumbbells zijn zwaar, maar uitdagend. Ze helpen je om in korte tijd meer fit te worden!

Op mijn site vind je de beste oefeningen om thuis te doen. Met deze oefeningen kun jij snel resultaat boeken! Bovendien zijn ze gemakkelijk uit te voeren, dus het is niet nodig om naar de sportschool te gaan. Je hoeft alleen maar een paar dumbbells en wat ruimte in huis te hebben. Deze oefeningen werken perfect voor mannen en vrouwen die willens en wetens hun lichaam willen verbeteren. De oefeningen die je op mijn site vindt trainen verschillende delen van je armspieren, waaronder je biceps, triceps, schouders, borstbeen etc., waardoor het een zeer nuttig trainingsmiddel is. Onthoud dat er gezondheid aan verbonden is met beweging, dus probeer iedere dag minimaal 30 minuten actief bezig te zijn! Als je elke dag gaat sporten dan wordt alles veel makkelijker. Je raakt eraan gewend om regelmatig iets fysieks te doen. Hierdoor wordt het steeds leuker! Het belangrijkste van allemaal is dat je moet geniet van wat je doet!

 

Welke Dumbbell kan ik het beste kopen?

 

Dumbbell’s zijn geweldig voor het opbouwen van je spieren en ze zijn erg veelzijdig. Ze zijn er in verschillende gewichten, zodat je de juiste kunt kiezen, afhankelijk van je doelen of fitnessniveau. Je kunt de Dumbbell’s gebruiken om de spieren in hele lichaam te versterken, waardoor je een betere lichaamshouding krijgt. Sommige mensen gebruiken ze zelfs om cardio te doen! Dumbbell’s zijn veel voorkomend trainingsmateriaal die veel mensen gebruiken bij hun fitness activiteiten, je kunt met de dumbbell’s ook variatie in je trainingen aanbrengen, terwijl ze nog steeds zorgen voor je fitnessdoel zoals bijvoorbeeld spiergroei, gewichtsverlies of conditie.

Koop de juiste dumbbell qua gewicht die bij je past. Als je net begint met het trainen van je spieren. Kies dan voor lichtere gewichten en dan past het dumbbell set mogelijk wel bij jou. Je kunt dan na een aantal trainingen overstappen naar een zwaardere dumbbell. Ben je meer ervaren in het trainen met dumbbell’s, dan weet je mogelijk welk gewicht bij je past. In dat geval kun je één paar dumbbell’s kopen.

 

 

 

Wat zijn halters?

 

Kun je voorstellen hoe een halter eruit ziet? Mogelijk wel, maar ik zal het je uitleggen!
Een halter zijn twee gewichten met lange handvaten die samen zijn bevestigd door een soort vergrendelingsmechanisme. Het gewicht kan worden aangepast, afhankelijk van hoeveel de gebruiker op elk moment wil optillen. De beste halter-sets voor thuisgebruik bieden een instelbaar gewicht; duurzame constructie; ergonomische handgrepen die je polsen en handen na verloop van tijd niet belasten (of kleinere als die beter passen). Er zitten gebruiksvriendelijke borgpennen in, zodat platen niet kunnen wegglijden tijdens het hijsen; comfortabel vormontwerp voor snelle overgangen tussen oefeningen zonder te hoeven rommelen met verschillende greepposities of onhandige handhoeken. De halterset is afgewerkt met een rubberen coating. 

Er zijn zoveel opties voor haltergewichten! Het kan moeilijk zijn om te kiezen welke het beste is voor uw trainingsroutine of fitnessdoelen.
Een goed startpunt zou een set zijn die varieert van 5 lbs – 25 lbs (2kg -11 kg). Dit geeft je voldoende gewichtskeuzes en laat ook ruimte om te groeien als je op een bepaald moment besluit dat zwaardere gewichten te trainen. Als het budget geen probleem is, zou het kopen van afzonderlijke paren met verschillende hoeveelheden een nog grotere variatie bieden. 

 

 

Wat is het verschil tussen een dumbbell en een halter?

 

Als het gaat om het kiezen tussen halters en dumbbells, zijn er enkele zeer belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden voordat u een definitieve beslissing neemt over welke trainingstool het beste bij u past. Het eerste dat een rol zou moeten spelen, is hoeveel ruimte u beschikbaar heeft om thuis te oefenen? Een tweede factor is, welk trainingsdoel heb je?

In het algemeen kun je de meeste objecten optillen. Door het optillen maak je gebruik van een hefboom. Een hefboom geeft je ook weer kracht mee om het gewicht te te tillen. Dumbbell’s zijn handgewichten met een handvat en twee afgeronde gewichten die bij elkaar worden gehouden door metaal of plastic.
Een halter daarentegen heeft een een stang met halterschijven aan beide uiteinden. Halters hebben dezelfde vorm, maar lijken op grote staven die je in een sportschool zou vinden. Een halter heeft een handvat aan elk uiteinde van zijn lange as. Met een halter kun je heel goed je rugspieren trainen. Halteroefeningen geven ook een groter bereik dan  de dumbbell’s. Met een halter kun je meer spiergroepen trainen en ook zwaarder trainen. Ben je beginnend met fitness oefeningen, dan kun je heel veel doen met dumbbell’s. Als je net even iets meer wilt, schaf dan een halters aan.

 

Ik weet dat fit worden een uitdaging kan zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Mijn site staat vol met trainingsschema’s en oefeningen die je zullen helpen om je fitnessdoelen te bereiken. Je vindt trainingen voor elk deel van het lichaam, inclusief benen, armen, buikspieren en meer! En ik bied gratis trainingsschema’s aan zodat je gemotiveerd blijft voor  een betere gezondheid.
Er is hard werk voor nodig om je fysieke conditie te bereiken – maar met mijn hulp zal de worsteling gedeeld zijn. Met mijn stapsgewijze instructies en video’s die precies laten zien hoe elke oefening eruit moet zien als ze correct wordt uitgevoerd, zijn er geen excuses meer! Ga vandaag nog aan de slag door enkele van mijn populairste artikelen hieronder te bekijken of door al onze inhoud te bladeren met behulp van de navigatiebalk bovenaan deze pagina. Als je ooit advies of aanmoediging nodig hebt, aarzel dan niet om hier contact over op te nemen. Ik ben altijd blij om te horen van mensen die net zo gepassioneerd zijn over gezondheid en bewegen als ik!

Klik hier voor gratis trainingsschema’s!

Ontdek de Smartrope!

Ontdek de Smartrope!

Snel, Leuk en Effectief!Maak kennis met de Smartrope!   Ben je op zoek naar een efficiënte manier om fit te worden, af te vallen of je conditie te verbeteren, maar heb je geen zin om eindeloos naar de sportschool te gaan? Of ben je moe van het gebrek aan...

Aloe vera, gezonde levensstijl voor meer welzijn

Aloe vera, gezonde levensstijl voor meer welzijn

Gezonde levensstijl voor meer welzijnIn de hedendaagse snel veranderende wereld, waarin we voortdurend jongleren met meerdere verantwoordelijkheden en dagelijkse eisen, is het gemakkelijk om overweldigd en uitgeput te raken. De constante druk kan een negatieve invloed...

5 stoeloefeningen voor senioren

5 stoeloefeningen voor senioren

Stoeloefeningen voor senioren om kracht en mobiliteit te verbeterenAls we ouder worden, wordt het steeds belangrijker om onze fysieke gezondheid prioriteit te geven en een actieve levensstijl te behouden. Echter, bepaalde beperkingen kunnen het moeilijk maken voor...

Gewicht van spieren, lichaamssamenstelling

Gewicht van spieren, lichaamssamenstelling

Ben je het zat om op de weegschaal te stappen en ontmoedigd te raken door het getal dat je ziet? Dan is het tijd om je mindset te veranderen en je te richten op wat er echt toe doet - begrijpen waarom spieren zwaarder wegen dan vet. In dit artikel ontrafelen we het...

Heleen van Cronenberg, Beweegcoach op locatieHeleen van Cronenberg

Niet voor iedereen is sporten of bewegen vanzelfsprekend. Soms omdat er geen passend aanbod beschikbaar is of het is simpelweg een te grote drempel om daadwerkelijk de stap te maken om te gaan bewegen. Terwijl sporten zo lekker is. Ik weet en voel elke dag wat het mij oplevert om in beweging te zijn! En daarbij wil ik mensen helpen!

Bekijk alle berichten

0 reacties

Een reactie versturen

Wil jij je weer fit voelen? Herken jij jezelf hierin?

 

  • Je weer fit, energiek en gezond wil voelen
  • Je op een laagdrempelige manier aan de slag wilt gaan met bewegen
  • Op een praktische manier wilt bewegen
  • Je consistent aan de slag wilt gaan, en bewegen in je routine wil krijgen
  • Het fijn vindt om met een programma mee te doen
  • Je die stok achter de deur nodig hebt
  • Je geen fan bent van de sportschool, maar wel graag in beweging wil komen
  • Uit de vicieuze cirkel wilt stappen naar een gezond en energiek leven

Eenmalige, unieke aanbieding!

 

 

Twaalf video trainingen, die jou helpen om een start te maken met krachttraining.

Nu voor slechts € 49,99

 

Ja, ik wil deze video’s ontvangen