Love handles, zeg gedag met deze effectieve workouts

apr 13, 2023

Zeg dag tegen love handles

Ben je het zat om te worstelen met love handles? Je bent niet alleen. Love handles zijn een van de meest hardnekkige gebieden van lichaamsvet om van af te komen. Het goede nieuws is dat er genoeg effectieve workouts zijn die je kunnen helpen om afscheid te nemen van love handles en hallo te zeggen tegen een strakker, meer gebeeldhouwd lichaam.

love handles

In dit artikel bespreken we enkele van de beste oefeningen om je te helpen van je love handles af te komen en het lichaam te krijgen dat je altijd al wilde.

 

Inleiding tot love handles

 

Love handles zijn zakken van hardnekkig lichaamsvet die zich ophopen rond de taille. Ze zijn vaak het gevolg van een zittende levensstijl, slechte voeding en gebrek aan beweging. Love handles kunnen het moeilijk maken om in je favoriete kleren te passen en kunnen je zelfvertrouwen negatief beïnvloeden.

 

Waarom is het belangrijk om van love handles af te komen?

 

Het wegwerken van love handles is niet alleen een kwestie van er goed uitzien. Het gaat ook om het verbeteren van je algemene gezondheid. Overtollig buikvet wordt in verband gebracht met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, diabetes en andere gezondheidsproblemen. Door je love handles te verminderen, zie je er niet alleen beter uit, maar voel je je ook beter en verminder je het risico op deze gezondheidsproblemen.

 

Inzicht in lichaamsvet en lovehandles

 

Voordat we in de trainingen duiken, is het belangrijk om te begrijpen hoe lichaamsvet werkt. Het lichaam slaat vet op in vetcellen, en wanneer je meer calorieën consumeert dan je verbrandt, zetten die vetcellen uit, wat leidt tot gewichtstoename. Als je afvalt, krimpen de vetcellen, maar ze verdwijnen nooit helemaal.

Love handles zijn een deel van het lichaam waar vetcellen zich ophopen, waardoor het moeilijker wordt om ze kwijt te raken. Dit komt omdat het lichaam de neiging heeft vet op te slaan in dit gebied als overlevingsmechanisme. Het lichaam ziet het vet rond de taille als een bron van energie die kan worden gebruikt in tijden van hongersnood of stress.

 

Effectieve trainingen om lovehandles te verbranden

 

Nu we de basis van lichaamsvet en love handles begrijpen, laten we eens duiken in de workouts die je kunnen helpen er vanaf te komen.

 

High-Intensity Interval Training (HIIT) voor love handles

High-Intensity Interval Training (HIIT) is een soort training met korte uitbarstingen van zware oefeningen, gevolgd door rustperiodes of oefeningen van lagere intensiteit. HIIT is een effectieve manier om vet te verbranden en kan je helpen je love handles kwijt te raken.

Eén van de beste HIIT trainingen voor love handles is de sprint interval training. Deze training bestaat uit korte sprints gevolgd door rustperiodes. Om deze training te doen, zoek je een vlakke ondergrond en sprint je zo snel als je kunt gedurende 20 seconden, gevolgd door 10 seconden rust. Herhaal deze cyclus gedurende 8 rondes.

 

Krachttraining oefeningen voor lovehandles

 

Krachttraining is een andere effectieve manier om van love handles af te komen. Door spiermassa op te bouwen kun je je metabolisme verhogen, waardoor je vet kunt verbranden, zelfs als je niet traint.

Eén van de beste krachttraining oefeningen voor love handles is de Russian twist. Voor deze oefening ga je op de grond zitten met je knieën gebogen, je voeten plat op de grond en je handen voor je borst geklemd. Leun licht achterover en draai je bovenlichaam naar rechts, waarbij je je handen naar je rechterheup brengt. Keer terug naar het midden en herhaal dit aan de linkerkant.

 

Cardio-oefeningen om lovehandles te verminderen

 

Cardiovasculaire oefeningen zijn een geweldige manier om vet te verbranden en love handles te verminderen. Hardlopen, fietsen en zwemmen zijn allemaal effectieve cardio-oefeningen die je kunnen helpen je love handles kwijt te raken.

Een geweldige cardiotraining voor love handles is workout met traptredes. Bij deze workout gebruik je de trap om gedurende langere tijd de tredes te beklimmen. Begin met een warming-up van 5 minuten op een lage intensiteit, dan 30 seconden traplopen op een hoge intensiteit, gevolgd door 30 seconden rust. Herhaal deze cyclus gedurende 10 rondes.

 

Yoga houdingen voor lovehandles

 

Yoga is een geweldige manier om van love handles af te komen en tegelijkertijd uw flexibiliteit en algehele gezondheid te verbeteren.

Een van de beste yogahoudingen voor love handles is de zijwaartse plank. Om deze houding aan te nemen, begin je in een plankpositie, verplaats je je gewicht naar je linkerarm en draai je je lichaam naar rechts, waarbij je je rechterarm naar het plafond tilt. Houd dit 30 seconden vast en wissel dan van kant.

 

Voedingstips om van lovehandles af te komen

 

Met oefeningen alleen kom je niet van je love handles af. Je moet ook aandacht besteden aan je dieet. Hier zijn enkele voedingstips om je te helpen je love handles kwijt te raken:

 1. Eet een evenwichtig dieet met veel fruit, groenten, magere eiwitten en gezonde vetten.
 2. Vermijd suikerhoudende dranken en verwerkt voedsel, die kunnen leiden tot gewichtstoename.
 3. Drink veel water om gehydrateerd te blijven en toxines te helpen wegspoelen.
 4. Controleer uw calorie-inname en streef naar een calorietekort om gewicht te verliezen.

 

 

Conclusie

 

Van love handles afkomen kost tijd en moeite, maar met de juiste trainingen en het juiste voedingsschema is het mogelijk om een strakker, meer gebeeldhouwd lichaam te krijgen. Vergeet niet om geduldig en consequent te zijn, en de resultaten zullen komen. Door van je lichaam te houden en ervoor te zorgen, zul je er niet alleen beter uitzien, maar je ook beter voelen en je algemene gezondheid verbeteren.

Aloe vera, gezonde levensstijl voor meer welzijn

Aloe vera, gezonde levensstijl voor meer welzijn

Gezonde levensstijl voor meer welzijnIn de hedendaagse snel veranderende wereld, waarin we voortdurend jongleren met meerdere verantwoordelijkheden en dagelijkse eisen, is het gemakkelijk om overweldigd en uitgeput te raken. De constante druk kan een negatieve invloed...

5 stoeloefeningen voor senioren

5 stoeloefeningen voor senioren

Stoeloefeningen voor senioren om kracht en mobiliteit te verbeterenAls we ouder worden, wordt het steeds belangrijker om onze fysieke gezondheid prioriteit te geven en een actieve levensstijl te behouden. Echter, bepaalde beperkingen kunnen het moeilijk maken voor...

Gewicht van spieren, lichaamssamenstelling

Gewicht van spieren, lichaamssamenstelling

Ben je het zat om op de weegschaal te stappen en ontmoedigd te raken door het getal dat je ziet? Dan is het tijd om je mindset te veranderen en je te richten op wat er echt toe doet - begrijpen waarom spieren zwaarder wegen dan vet. In dit artikel ontrafelen we het...

8 beste oefeningen voor armspieren

8 beste oefeningen voor armspieren

8 effectieve workouts voor armspierenAls sportliefhebber weet ik dat sterke en slanke armen een belangrijk onderdeel zijn van een gezond en fit lichaam. In dit artikel ga ik je laten zien hoe je je arm spieren effectief kunt trainen om sterkere en slankere armen te...

Heleen van Cronenberg, Beweegcoach op locatieHeleen van Cronenberg

Niet voor iedereen is sporten of bewegen vanzelfsprekend. Soms omdat er geen passend aanbod beschikbaar is of het is simpelweg een te grote drempel om daadwerkelijk de stap te maken om te gaan bewegen. Terwijl sporten zo lekker is. Ik weet en voel elke dag wat het mij oplevert om in beweging te zijn! En daarbij wil ik mensen helpen!

Bekijk alle berichten

0 reacties

Wil jij je weer fit voelen? Herken jij jezelf hierin?

 

 • Je weer fit, energiek en gezond wil voelen
 • Je op een laagdrempelige manier aan de slag wilt gaan met bewegen
 • Op een praktische manier wilt bewegen
 • Je consistent aan de slag wilt gaan, en bewegen in je routine wil krijgen
 • Het fijn vindt om met een programma mee te doen
 • Je die stok achter de deur nodig hebt
 • Je geen fan bent van de sportschool, maar wel graag in beweging wil komen
 • Uit de vicieuze cirkel wilt stappen naar een gezond en energiek leven

Eenmalige, unieke aanbieding!

 

 

Twaalf video trainingen, die jou helpen om een start te maken met krachttraining.

Nu voor slechts € 49,99

 

Ja, ik wil deze video’s ontvangen