Trainingsmateriaal, welke heb je nodig?

mrt 2, 2022

Welk trainingsmateriaal heb ik nodig als ik thuis ga trainen?

 

Ben je op zoek naar een workout voor thuis?  “Ik wil thuis trainen. …Maar ik heb geen uitrusting, welk trainingsmateriaal heb ik nodig?”

trainingsmateriaal; trainingsschema's, workout oefeningen

 

Je hebt misschien niet de vierkante meters of het budget om een ​​ruimte te creëren die lijkt op je favoriete sportschool of fitnessruimte, maar je kunt met een klein beetje uitrusting een heel eind komen.  Het loont om je favoriete workouts thuis te gaan doen, daarom lees je in dit artikel welk trainingsmateriaal je in huis nodig hebt.

Het belangrijkste om te overwegen wanneer je je uitrusting kiest, is om de beste opties te krijgen voor je ruimte en interesses. Waarom zou je een willekeurig apparaat uitkiezen dat je nooit zou gebruiken? Laat je niet misleiden door speciale aanbiedingen of flitsende trends – kies voor uitrusting die je eerder hebt gebruikt en waar je jezelf mee ziet trainen.

Als je de voorkeur geeft aan fitness in je eigen huis, is het handig om de beste trainingsapparatuur te vinden die bij je ruimte past. Van traditioneel zwaar tillen tot HIIT-workouts tot volledige indoor cardio-apparatuur, er is iets dat er is voor elk denkbaar type training. Het enige wat je hoeft te doen is de juiste dingen te vinden en een investering in jezelf te doen.

Trainingsmateriaal

Thuiswerken heeft veel voordelen. Je kunt gemakkelijk even thuis sporten voordat je begint, in je pauze, tussendoor of aan het einde van je werkdag. Met een ruimte thuis kun je gemakkelijk sporten zonder het momentum te verliezen als het gaat om je fitnessdoelen. Je bespaart geld op lidmaatschapskosten van een sportschool, qua werk bespaar je tijd op woon-werkverkeer, je hebt geen last van de drukte in de sportschool en je bent niet afhankelijk van het weer.

Elke persoonlijke trainers die ik vraag gebruiken voor hun training: springtouwen, foamrollers, weerstandsbanden en yogamatten, dumbbells, kettlebells en bokszakken. Zij gebruiken dit voor lichaamsgewichttraining, weerstandstraining, cardio- en circuittraining, stabiliteit en hersteltraining.  Hieronder lees je standaard trainingsmateriaal voor thuis. Deze zorgen ervoor dat je de standaard in huis hebt. Dit is alles hebt wat je nodig hebt om je eigen fitness thuis te maken.

 

==>> Lees mijn blog over krachttraining

Wat je schema ook is, deze cursus krachttraining kunnen je helpen om je spieren krachtiger te maken. Een complete thuistraining workout!

Dumbbell

Een dumbbell is een cilindervormige staaf met schijven eraan die ze extra gewicht geven. De schijven zitten aan de buitenkant zodat aan de binnenkant ruimte is om je hand te plaatsen. Vaak is de binnenkant ook voorzien van een ruitvormige structuur om het extra grip mee te geven. Er zijn dumbbells waar losse gewichtschijven aan bevestigd kunnen worden en dumbbells die een vooraf bepaald gewicht hebben.

Krachttraining, dumbbell

Kettlebell

 

Trainen met een Kettlebell zorgt voor een zeer veelzijdige ontwikkeling van het lichaam. Trainen met een Kettlebell is een manier om te trainen op kracht, maar ook uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Of het nou gaat om afvallen, aankomen, spiermassa opbouwen, flexibiliteit vergroten of uw conditie verbeteren, met het trainen met een Kettlebell bereik je snel je doel!

kettlebell

Weerstandsbanden

 

Voor een veelzijdige training raad ik de weerstandsbanden aan. Ze zijn goedkoper, draagbaarder en veelzijdiger dan dumbbells. Als je op zoek bent naar een manier om je spieren te versterken zonder dure apparatuur, dan zijn weerstandsbanden iets voor jou. Bovendien bieden ze een vorm van krachttraining die je stabiliserende spieren traint, dit geeft weer extra uitdaging. 

Je kunt lange en korte weerstandsbanden gebruiken. Beide banden kun je gebruiken voor verschillende oefeningen. Lees mijn artikel over de oefeningen die met lange en korte weerstandsbanden kunt doen. 

weerstandsbanden

Springtouwen

 

Een must have is een springtouw! Voor of tijdens elke training kun je touwtjespringen. Het bevordert je uithoudingsvermogen, je flexibiliteit en mobiliteit. Een springtouw is klein en past overal, eenvoudig mee te nemen of op te ruimen. Lees mijn artikel over springtouwen

 

touwtjespringen, springtouw, jump rope, jump roping
Hoe juist te ademen: Het belang van een goede ademhaling

Hoe juist te ademen: Het belang van een goede ademhaling

Het is geen geheim dat onze stressniveaus, werkgewoonten en persoonlijke relaties een serieuze impact kunnen hebben op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Maar wist je dat hoe we ademen ook een directe invloed heeft op ons algehele welzijn?Zelfzorg is een...

waarom is de verzorging van je hamstrings belangrijk?

waarom is de verzorging van je hamstrings belangrijk?

Als je denkt aan de spieren in je lichaam, denk je waarschijnlijk niet aan je hamstrings. Het is niet bepaald een glamoureuze spiergroep. Ze worden immers niet voor niets "verborgen" spieren genoemd. Deze spieren zitten aan de achterkant van je bovenbenen en worden...

Beste oefeningen voor bilspieren te ontwikkelen

Beste oefeningen voor bilspieren te ontwikkelen

De gluteus maximus is de grootste spier in het menselijk lichaam. Sterker nog, studies tonen aan dat de gluteus maximus de grootste spier is bij bijna alle zoogdieren. Het is dus veilig om te zeggen dat deze spieren behoorlijk belangrijk zijn en versterkt moeten...

9 Redenen waarom je echt een hometrainer moet kopen

9 Redenen waarom je echt een hometrainer moet kopen

Wil je afvallen en fitter worden? Dan is een hometrainer één van je beste vrienden. Het is een compact apparaat dat je kan helpen je lichaam te krijgen zoals je wilt zonder naar de sportschool te gaan.   [button...

Heleen van Cronenberg, Beweegcoach op locatieHeleen van Cronenberg

Niet voor iedereen is sporten of bewegen vanzelfsprekend. Soms omdat er geen passend aanbod beschikbaar is of het is simpelweg een te grote drempel om daadwerkelijk de stap te maken om te gaan bewegen. Terwijl sporten zo lekker is. Ik weet en voel elke dag wat het mij oplevert om in beweging te zijn! En daarbij wil ik mensen helpen!

Bekijk alle berichten

0 reacties

Een reactie versturen

Wil jij je weer fit voelen? Herken jij jezelf hierin?

 

  • Je weer fit, energiek en gezond wil voelen
  • Je op een laagdrempelige manier aan de slag wilt gaan met bewegen
  • Op een praktische manier wilt bewegen
  • Je consistent aan de slag wilt gaan, en bewegen in je routine wil krijgen
  • Het fijn vindt om met een programma mee te doen
  • Je die stok achter de deur nodig hebt
  • Je geen fan bent van de sportschool, maar wel graag in beweging wil komen
  • Uit de vicieuze cirkel wilt stappen naar een gezond en energiek leven

Eenmalige, unieke aanbieding!

 

 

Twaalf video trainingen, die jou helpen om een start te maken met krachttraining.

Nu voor slechts € 49,99

 

Ja, ik wil deze video’s ontvangen