Trainingsmateriaal, welke heb je nodig?

mrt 2, 2022

Welk trainingsmateriaal heb ik nodig als ik thuis ga trainen?

 

Ben je op zoek naar een workout voor thuis?  “Ik wil thuis trainen. …Maar ik heb geen uitrusting, welk trainingsmateriaal heb ik nodig?”

trainingsmateriaal; trainingsschema's, workout oefeningen

 

Je hebt misschien niet de vierkante meters of het budget om een ​​ruimte te creëren die lijkt op je favoriete sportschool of fitnessruimte, maar je kunt met een klein beetje uitrusting een heel eind komen.  Het loont om je favoriete workouts thuis te gaan doen, daarom lees je in dit artikel welk trainingsmateriaal je in huis nodig hebt.

Het belangrijkste om te overwegen wanneer je je uitrusting kiest, is om de beste opties te krijgen voor je ruimte en interesses. Waarom zou je een willekeurig apparaat uitkiezen dat je nooit zou gebruiken? Laat je niet misleiden door speciale aanbiedingen of flitsende trends – kies voor uitrusting die je eerder hebt gebruikt en waar je jezelf mee ziet trainen.

Als je de voorkeur geeft aan fitness in je eigen huis, is het handig om de beste trainingsapparatuur te vinden die bij je ruimte past. Van traditioneel zwaar tillen tot HIIT-workouts tot volledige indoor cardio-apparatuur, er is iets dat er is voor elk denkbaar type training. Het enige wat je hoeft te doen is de juiste dingen te vinden en een investering in jezelf te doen.

Trainingsmateriaal

Thuiswerken heeft veel voordelen. Je kunt gemakkelijk even thuis sporten voordat je begint, in je pauze, tussendoor of aan het einde van je werkdag. Met een ruimte thuis kun je gemakkelijk sporten zonder het momentum te verliezen als het gaat om je fitnessdoelen. Je bespaart geld op lidmaatschapskosten van een sportschool, qua werk bespaar je tijd op woon-werkverkeer, je hebt geen last van de drukte in de sportschool en je bent niet afhankelijk van het weer.

Elke persoonlijke trainers die ik vraag gebruiken voor hun training: springtouwen, foamrollers, weerstandsbanden en yogamatten, dumbbells, kettlebells en bokszakken. Zij gebruiken dit voor lichaamsgewichttraining, weerstandstraining, cardio- en circuittraining, stabiliteit en hersteltraining.  Hieronder lees je standaard trainingsmateriaal voor thuis. Deze zorgen ervoor dat je de standaard in huis hebt. Dit is alles hebt wat je nodig hebt om je eigen fitness thuis te maken.

 

==>> Lees mijn blog over krachttraining

Wat je schema ook is, deze cursus krachttraining kunnen je helpen om je spieren krachtiger te maken. Een complete thuistraining workout!

Dumbbell

Een dumbbell is een cilindervormige staaf met schijven eraan die ze extra gewicht geven. De schijven zitten aan de buitenkant zodat aan de binnenkant ruimte is om je hand te plaatsen. Vaak is de binnenkant ook voorzien van een ruitvormige structuur om het extra grip mee te geven. Er zijn dumbbells waar losse gewichtschijven aan bevestigd kunnen worden en dumbbells die een vooraf bepaald gewicht hebben.

Krachttraining, dumbbell

Kettlebell

 

Trainen met een Kettlebell zorgt voor een zeer veelzijdige ontwikkeling van het lichaam. Trainen met een Kettlebell is een manier om te trainen op kracht, maar ook uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Of het nou gaat om afvallen, aankomen, spiermassa opbouwen, flexibiliteit vergroten of uw conditie verbeteren, met het trainen met een Kettlebell bereik je snel je doel!

kettlebell

Weerstandsbanden

 

Voor een veelzijdige training raad ik de weerstandsbanden aan. Ze zijn goedkoper, draagbaarder en veelzijdiger dan dumbbells. Als je op zoek bent naar een manier om je spieren te versterken zonder dure apparatuur, dan zijn weerstandsbanden iets voor jou. Bovendien bieden ze een vorm van krachttraining die je stabiliserende spieren traint, dit geeft weer extra uitdaging. 

Je kunt lange en korte weerstandsbanden gebruiken. Beide banden kun je gebruiken voor verschillende oefeningen. Lees mijn artikel over de oefeningen die met lange en korte weerstandsbanden kunt doen. 

weerstandsbanden

Springtouwen

 

Een must have is een springtouw! Voor of tijdens elke training kun je touwtjespringen. Het bevordert je uithoudingsvermogen, je flexibiliteit en mobiliteit. Een springtouw is klein en past overal, eenvoudig mee te nemen of op te ruimen. Lees mijn artikel over springtouwen

 

touwtjespringen, springtouw, jump rope, jump roping

Fitnessbal

 

De fitnessbal is ideaal voor thuis. Je kunt er verschillende fitnessoefeningen mee doen voor het versterken en rekken van jouw spieren. Daarnaast kun je ook plaatsnemen op de zitbal achter jouw bureau of voor de televisie. Doordat je lichaam steeds weer de juiste balans moet zoeken, versterk je onbewust je spieren en verbeter je jouw houding.

Lees mijn artikel over trainen met een  fitnessbal. En bekijk onderstaande video voor oefeningen met een fitnessbal.

 

Fitnessbal, swissball
Ontdek de Smartrope!

Ontdek de Smartrope!

Snel, Leuk en Effectief!Maak kennis met de Smartrope!   Ben je op zoek naar een efficiënte manier om fit te worden, af te vallen of je conditie te verbeteren, maar heb je geen zin om eindeloos naar de sportschool te gaan? Of ben je moe van het gebrek aan...

Aloe vera, gezonde levensstijl voor meer welzijn

Aloe vera, gezonde levensstijl voor meer welzijn

Gezonde levensstijl voor meer welzijnIn de hedendaagse snel veranderende wereld, waarin we voortdurend jongleren met meerdere verantwoordelijkheden en dagelijkse eisen, is het gemakkelijk om overweldigd en uitgeput te raken. De constante druk kan een negatieve invloed...

5 stoeloefeningen voor senioren

5 stoeloefeningen voor senioren

Stoeloefeningen voor senioren om kracht en mobiliteit te verbeterenAls we ouder worden, wordt het steeds belangrijker om onze fysieke gezondheid prioriteit te geven en een actieve levensstijl te behouden. Echter, bepaalde beperkingen kunnen het moeilijk maken voor...

Gewicht van spieren, lichaamssamenstelling

Gewicht van spieren, lichaamssamenstelling

Ben je het zat om op de weegschaal te stappen en ontmoedigd te raken door het getal dat je ziet? Dan is het tijd om je mindset te veranderen en je te richten op wat er echt toe doet - begrijpen waarom spieren zwaarder wegen dan vet. In dit artikel ontrafelen we het...

Heleen van Cronenberg, Beweegcoach op locatieHeleen van Cronenberg

Niet voor iedereen is sporten of bewegen vanzelfsprekend. Soms omdat er geen passend aanbod beschikbaar is of het is simpelweg een te grote drempel om daadwerkelijk de stap te maken om te gaan bewegen. Terwijl sporten zo lekker is. Ik weet en voel elke dag wat het mij oplevert om in beweging te zijn! En daarbij wil ik mensen helpen!

Bekijk alle berichten

0 reacties

Een reactie versturen

Wil jij je weer fit voelen? Herken jij jezelf hierin?

 

  • Je weer fit, energiek en gezond wil voelen
  • Je op een laagdrempelige manier aan de slag wilt gaan met bewegen
  • Op een praktische manier wilt bewegen
  • Je consistent aan de slag wilt gaan, en bewegen in je routine wil krijgen
  • Het fijn vindt om met een programma mee te doen
  • Je die stok achter de deur nodig hebt
  • Je geen fan bent van de sportschool, maar wel graag in beweging wil komen
  • Uit de vicieuze cirkel wilt stappen naar een gezond en energiek leven

Eenmalige, unieke aanbieding!

 

 

Twaalf video trainingen, die jou helpen om een start te maken met krachttraining.

Nu voor slechts € 49,99

 

Ja, ik wil deze video’s ontvangen