Hoe krachttraining thuis: 12 video’s

mrt 14, 2022

Krachttraining thuis

Kun je krachttraining doen zonder sportschool? Jazeker! Er zijn tal van oefeningen om thuis een succesvolle krachttraining te kunnen doen. Ik laat je met mijn 12 video’s krachttraining zien hoe je je spieren kunt uitdagen. Elke video heeft veel variatie, wat zorgt voor nieuwe trainingsprikkels, waardoor je je in 6 weken sterk voelt!

Krachttraining thuis

Wil je ook in 6 weken je sterker voelen? Energieker en krachtiger? Volg NU deze cursus voor meer fitheid! 

 

Klik hier en start meteen!

Hoe krachttraining thuis

 

Wanneer mensen aan sporten denken, gaan ze er vaak van uit dat dit een inspannende cardio- en weerstandstraining in de sportschool is. Je hebt geen lidmaatschap van een sportschool nodig om lekker te zweten, spieren op te bouwen en misschien zelfs wat gewicht te verliezen (als dat je doel is) in het comfort van je eigen huis.

Als de oefeningen correct en consistent worden uitgevoerd, kunnen deze workouts voor beginners en gevorderden thuis net zo effectief zijn als een training op de sportschool. Concentreer je op krachttraining! Krachttraining is een training om je spierenmassa op te bouwen door middel van weerstandsoefeningen en daarmee vergroot je ook het vetvrije massa in je lichaam.

Je kunt uiteindelijk ook cardio in je training opnemen, maar begin met krachttraining. Dit is een basis om verder te kunnen trainen. Door deze resultaten al vroeg te zien en te voelen, is de kans groter dat je een cardioprogramma op de lange termijn volhoudt.

 

Thuistraining voor beginners

 

Deze cursus krachttraining voor beginners richt zich op de alle spieren die voor stabiliteit en je core zorgen. Je hebt geen speciale apparatuur nodig. Elke training duurt een half uur en daarmee train je je hele lichaam. Je kunt de oefeningen eenvoudig thuis uitvoeren.

Voordelen van krachttraining thuis

 

Betere regulering van de bloedsuikerspiegel
Bewegen met krachttraining zorgt voor een stimulering van de bloedsomloop. Je spieren zorgen voor een verlaging van bloedglucose. Met behulp van het hormoon insuline wordt glucose uit het bloed vervoerd en in de cellen van de spieren gezogen. Dit zorgt voor een betere opname van koolhydraten, wat weer leidt tot een verbetering van de insulinegevoeligheid. Een chronisch hoge bloedsuikerspiegel en ontregeling van de bloedsuikerspiegel kunnen talloze nadelige gevolgen voor de gezondheid hebben.

Verbeter je botopbouw in je lichaam
Vanaf dat je ongeveer je 30e levensjaar bereikt, neemt de botdichtheid heel langzaam af. Als je dan niets meer zou doen, dan worden je botten steeds poreuzer met botbreuken tot gevolg. Juist krachttraining helpt bij het opbouwen van botten en het vertragen van de snelheid van botverlies naarmate we ouder worden. De activiteit van onze spieren wanneer we trainen, verhoogt de activiteit van osteoblasten (botopbouwende cellen).

Verbeteringen in zelfvertrouwen en kwaliteit van leven
Krachttraining helpt het fysieke vermogen te bevorderen. Of je nu moeite hebt gehad om je overvolle handbagage in de bagageruimte boven je hoofd te doen, of je was vier trappen op te krijgen, met toenemende kracht zullen alledaagse taken minder inspannend aanvoelen.

Toegankelijkheid & gemak
Misschien voel je je niet op je gemak in een sportschool, in een fitnesszaal met allemaal vreemde mensen. Of je hebt een kleine baby thuis, waardoor je ook niet gemakkelijk naar een sportschool kunt gaan. Of je hebt gewoon niet de middelen om regelmatig naar een sportschool te gaan. Door wat ruimte en tijd voor jezelf vrij te maken in huis kun je thuis het trainen net zo efficiënt maken als trainen in een commerciële sportschool, en het is uiteindelijk ook veel handiger.

Wat je nodig hebt om te beginnen

 

Als je net aan krachttraining begint, dan kan het soms onwennig voelen. Maar dat is helemaal niet erg. Het blijft een levenslange oefening van leren en verbeteren. Naar mate je vaker trainingen doet, weet je ook beter wat je wel of niet leuk vind. Het is ook fijn als je bij krachttraining geholpen wordt. Dit geeft je de stimulans die je nodig hebt. Zelfs de beste krachtsporters hebben gedurende hun hele professionele loopbaan coaches.

Ik moedig jou aan om (weer) te gaan beginnen met krachttraining.

Voor deze cursus heb je een paar sets dumbbell’s nodig, met verschillende gewichten. Kettlebell’s werken ook goed. Verder heb je een stevige stoel of bank nodig en een mat of een zachte ondergrond waar je lekker op kunt liggen. Voel je vrij om deze trainingen op blote voeten te doen (als je je daar prettig bij voelt). Uiteraard mag met schoenen ook.

 

=> Lees ook mijn blog over trainingsmateriaal

Ontdek de Smartrope!

Ontdek de Smartrope!

Snel, Leuk en Effectief!Maak kennis met de Smartrope!   Ben je op zoek naar een efficiënte manier om fit te worden, af te vallen of je conditie te verbeteren, maar heb je geen zin om eindeloos naar de sportschool te gaan? Of ben je moe van het gebrek aan...

Aloe vera, gezonde levensstijl voor meer welzijn

Aloe vera, gezonde levensstijl voor meer welzijn

Gezonde levensstijl voor meer welzijnIn de hedendaagse snel veranderende wereld, waarin we voortdurend jongleren met meerdere verantwoordelijkheden en dagelijkse eisen, is het gemakkelijk om overweldigd en uitgeput te raken. De constante druk kan een negatieve invloed...

5 stoeloefeningen voor senioren

5 stoeloefeningen voor senioren

Stoeloefeningen voor senioren om kracht en mobiliteit te verbeterenAls we ouder worden, wordt het steeds belangrijker om onze fysieke gezondheid prioriteit te geven en een actieve levensstijl te behouden. Echter, bepaalde beperkingen kunnen het moeilijk maken voor...

Gewicht van spieren, lichaamssamenstelling

Gewicht van spieren, lichaamssamenstelling

Ben je het zat om op de weegschaal te stappen en ontmoedigd te raken door het getal dat je ziet? Dan is het tijd om je mindset te veranderen en je te richten op wat er echt toe doet - begrijpen waarom spieren zwaarder wegen dan vet. In dit artikel ontrafelen we het...

Heleen van Cronenberg, Beweegcoach op locatieHeleen van Cronenberg

Niet voor iedereen is sporten of bewegen vanzelfsprekend. Soms omdat er geen passend aanbod beschikbaar is of het is simpelweg een te grote drempel om daadwerkelijk de stap te maken om te gaan bewegen. Terwijl sporten zo lekker is. Ik weet en voel elke dag wat het mij oplevert om in beweging te zijn! En daarbij wil ik mensen helpen!

Bekijk alle berichten

0 reacties

Een reactie versturen

Wil jij je weer fit voelen? Herken jij jezelf hierin?

 

  • Je weer fit, energiek en gezond wil voelen
  • Je op een laagdrempelige manier aan de slag wilt gaan met bewegen
  • Op een praktische manier wilt bewegen
  • Je consistent aan de slag wilt gaan, en bewegen in je routine wil krijgen
  • Het fijn vindt om met een programma mee te doen
  • Je die stok achter de deur nodig hebt
  • Je geen fan bent van de sportschool, maar wel graag in beweging wil komen
  • Uit de vicieuze cirkel wilt stappen naar een gezond en energiek leven

Eenmalige, unieke aanbieding!

 

 

Twaalf video trainingen, die jou helpen om een start te maken met krachttraining.

Nu voor slechts € 49,99

 

Ja, ik wil deze video’s ontvangen