De Tabata workout!

apr 29, 2021

Voeg een Tabata workout toe aan je training! 

 

Wil je afvallen? Flexibiliteit verhogen of spieren opbouwen?

Er zijn talloze trainingsstijlen die je te helpen je beweegdoelen te bereiken. Het is leuk om eens een nieuw programma toe te voegen aan je training. De Tabata workout! Tabata is afwisselend, veelzijdig en is plezierig om te doen. 

Tabata is een geweldige ​​snelle training, het verbetert je uithoudingsvermogen en je snelheid. De formule voor een Tabata-training is eenvoudig: 20 seconden all-out, gevolgd door 10 seconden rust. Tabata lijkt eenvoudig en kort, maar dit betekent zeker niet dat het gemakkelijker is. Deze inspanningen vereisen MAX-inspanning.

Een Tabata-training is een intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT) -training.

Wat heb je nodig voor een Tabata training?

  • Tabata oefeningen
  • Tabata timer
  • Tabata muziek
  • Tabata app
  • Tabata workout schema

Tabata oefeningen

Je kunt vrijwel elke oefening doen die je wenst. De meest voorkomende oefeningen zijn squats, push-ups, burpees en mountain climbers. Je kunt elke oefening doen, waarvan je je spiergroep wil trainen. Buikspieroefeningen als Tabata training werkt heel goed. Kettlebell oefeningen werken ook geweldig. Of zelfs verschillende boksoefeningen. Je kunt hierdoor alles variëren.

Een voorbeeld van een veel voorkomende Tabata-training ziet er als volgt uit:

Squat 20 seconden
rust 10 seconden
Push Ups 20 seconden
rust 10 seconden
Burpees 20 seconden
rust 10 seconden
Mountain climbers 20 seconden

Voer de oefeningen gedurende de 20 seconden uit met een hoge intensiteit. Rust gedurende de 10 seconden uit en ga dan terug naar push-ups gedurende 20 seconden. Herhaal deze 4 oefeningen nog een keer. Een Tabata training voltooi je namelijk met 8 rondes.

 

Tabata timer

Omdat je heel intensief en heel kort traint is het handig om een timer naast je neer te zetten. 20 seconden voor de workout en 10 seconden rust tussen de oefeningen.

Muziek

Tabata-nummers biedt muziek aan die speciaal is gemaakt voor een Tabata training (20 seconden hard trainen;  10 seconden rust). Elk nummer coacht de sporter door de intervallen. Je wordt geholpen met het tellen van het aantal seconden tijdens de workout en wanneer de 10 seconden rust ingaan, hoor je een belletje.
Met muziekgenres variërend van hiphop tot land tot elektronica, heeft Tabata-liedjes iets voor iedereen.
Elke Tabata-nummers Track geeft de sporter 10 seconden voorbereidingstijd, de training begint waneer er afgeteld wordt naar 0.
Zet de muziek op je telefoon en neem het overal mee, laat de muziek je helpen bij deze trainingsvorm.
Tabata-nummers zijn bijna overal te vinden waar muziek wordt verkocht: iTunes, Google Play, Amazon MP3, Apple Music, Spotify, Rhapsody, etc.

 

Tabata app

Je kunt heel eenvoudig een app downloaden in Android Play Store of Apple store.

Zelf gebruikt ik de Tabata timer app.

 

Workoutschema

Voer elke oefening 20 seconden uit met volle intensiteit. En houd 10 seconden rust. Volg alle oefeningen op deze manier en wanneer alle oefeningen voltooid zijn, heb je één set.
Klik hier voor meer trainingsschema’s.

Afslankreceptenbijbel, het ultieme afslankprogramma

Afslankreceptenbijbel, het ultieme afslankprogramma

Afvallen én lekker eten, door de afslankreceptenbijbel   Meestal begin je vol goede moet met een nieuw dieet. Misschien had je er over gelezen op internet of heeft een kennis je een tip gegeven. In de eerste weken lukt het je om af te vallen en heb je er vertrouwen in...

Yoga, leer de basisoefeningen en houding

Yoga, leer de basisoefeningen en houding

Yoga voor beginners, stap voor stap   Hoe je het ook draait of keert, we leven in een hectische maatschappij waarin heel wat veranderingen op til staan. Voor heel wat mensen zorgt dit voor heel wat stress en is men toe aan meer energie en ontspanning. Yogaoefeningen...

Van onrust naar kracht

Van onrust naar kracht

  Van onrust naar acceptatie   Heb je het gevoel dat je niet gefocust bent? Dat je energie er wel is maar alle kanten opgaat? Of merk je dat je moe wordt maar toch bijna niets bereikt? Heb je een algemeen gevoel van onrust en ongerichtheid? In de huidige complexe...

Fitnessbal, met deze swiss ball train je stabiliserende spieren!

Fitnessbal, met deze swiss ball train je stabiliserende spieren!

Gebruik een fitnessbal   Sporten met een fitnessbal is een populaire manier om actief te blijven, vooral in deze huidige tijd. Ze kunnen worden gebruikt voor verschillende fitnessgerelateerde activiteiten, zoals balanstraining of buikspieroefeningen!...

Heleen van Cronenberg, Beweegcoach op locatieHeleen van Cronenberg

Niet voor iedereen is sporten of bewegen vanzelfsprekend. Soms omdat er geen passend aanbod beschikbaar is of het is simpelweg een te grote drempel om daadwerkelijk de stap te maken om te gaan bewegen. Terwijl sporten zo lekker is. Ik weet en voel elke dag wat het mij oplevert om in beweging te zijn! En daarbij wil ik mensen helpen!

Bekijk alle berichten

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *