De Tabata workout!

apr 29, 2021

Voeg een Tabata workout toe aan je training!

Wil je afvallen? Flexibiliteit verhogen of spieren opbouwen?

Er zijn talloze trainingsstijlen die je te helpen je beweegdoelen te bereiken. Het is leuk om eens een nieuw programma toe te voegen aan je training. De Tabata workout! Tabata is afwisselend, veelzijdig en is plezierig om te doen.

Tabata is een geweldige ​​snelle training, het verbetert je uithoudingsvermogen en je snelheid. De formule voor een Tabata-training is eenvoudig: 20 seconden all-out, gevolgd door 10 seconden rust. Tabata lijkt eenvoudig en kort, maar dit betekent zeker niet dat het gemakkelijker is. Deze inspanningen vereisen MAX-inspanning.

Tabata workout

Een Tabata-training is een intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT) -training.

Wat heb je nodig voor een Tabata training?

 • Tabata oefeningen
 • Tabata timer
 • Tabata muziek
 • Tabata app
 • Tabata workout schema

Tabata oefeningen

Je kunt vrijwel elke oefening doen die je wenst. De meest voorkomende oefeningen zijn squats, push-ups, burpees en mountain climbers. Je kunt elke oefening doen, waarvan je je spiergroep wil trainen. Buikspieroefeningen als Tabata training werkt heel goed. Kettlebell oefeningen werken ook geweldig. Of zelfs verschillende boksoefeningen. Je kunt hierdoor alles variëren.

Een voorbeeld van een veel voorkomende Tabata-training ziet er als volgt uit:

Squat 20 seconden
rust 10 seconden
Push Ups 20 seconden
rust 10 seconden
Burpees 20 seconden
rust 10 seconden
Mountain climbers 20 seconden

Voer de oefeningen gedurende de 20 seconden uit met een hoge intensiteit. Rust gedurende de 10 seconden uit en ga dan terug naar push-ups gedurende 20 seconden. Herhaal deze 4 oefeningen nog een keer. Deze 4 oefeningen doe je 2 keer en dat is 1 ronde. Een Tabata training voltooi je met 8 rondes.

 

Tabata timer

Omdat je heel intensief en heel kort traint is het handig om een timer naast je neer te zetten. 20 seconden voor de workout en 10 seconden rust tussen de oefeningen.

Muziek

Tabata-nummers biedt muziek aan die speciaal is gemaakt voor een Tabata training (20 seconden hard trainen;  10 seconden rust). Elk nummer coacht de sporter door de intervallen. Je wordt geholpen met het tellen van het aantal seconden tijdens de workout en wanneer de 10 seconden rust ingaan, hoor je een belletje.
Met muziekgenres variërend van hiphop tot land tot elektronica, heeft Tabata-liedjes iets voor iedereen.
Elke Tabata-nummers Track geeft de sporter 10 seconden voorbereidingstijd, de training begint waneer er afgeteld wordt naar 0.
Zet de muziek op je telefoon en neem het overal mee, laat de muziek je helpen bij deze trainingsvorm.
Tabata-nummers zijn bijna overal te vinden waar muziek wordt verkocht: iTunes, Google Play, Amazon MP3, Apple Music, Spotify, Rhapsody, etc.

 

Tabata app

Je kunt heel eenvoudig een app downloaden in Android Play Store of Apple store.

Zelf gebruikt ik de Tabata timer app.

 

Workoutschema

Voer elke oefening 20 seconden uit met volle intensiteit. En houd 10 seconden rust. Volg alle oefeningen op deze manier en wanneer alle oefeningen voltooid zijn, heb je één set.
Klik hier voor meer trainingsschema’s.

Ontdek de Smartrope!

Ontdek de Smartrope!

Snel, Leuk en Effectief!Maak kennis met de Smartrope!   Ben je op zoek naar een efficiënte manier om fit te worden, af te vallen of je conditie te verbeteren, maar heb je geen zin om eindeloos naar de sportschool te gaan? Of ben je moe van het gebrek aan...

Aloe vera, gezonde levensstijl voor meer welzijn

Aloe vera, gezonde levensstijl voor meer welzijn

Gezonde levensstijl voor meer welzijnIn de hedendaagse snel veranderende wereld, waarin we voortdurend jongleren met meerdere verantwoordelijkheden en dagelijkse eisen, is het gemakkelijk om overweldigd en uitgeput te raken. De constante druk kan een negatieve invloed...

5 stoeloefeningen voor senioren

5 stoeloefeningen voor senioren

Stoeloefeningen voor senioren om kracht en mobiliteit te verbeterenAls we ouder worden, wordt het steeds belangrijker om onze fysieke gezondheid prioriteit te geven en een actieve levensstijl te behouden. Echter, bepaalde beperkingen kunnen het moeilijk maken voor...

Gewicht van spieren, lichaamssamenstelling

Gewicht van spieren, lichaamssamenstelling

Ben je het zat om op de weegschaal te stappen en ontmoedigd te raken door het getal dat je ziet? Dan is het tijd om je mindset te veranderen en je te richten op wat er echt toe doet - begrijpen waarom spieren zwaarder wegen dan vet. In dit artikel ontrafelen we het...

Heleen van Cronenberg, Beweegcoach op locatieHeleen van Cronenberg

Niet voor iedereen is sporten of bewegen vanzelfsprekend. Soms omdat er geen passend aanbod beschikbaar is of het is simpelweg een te grote drempel om daadwerkelijk de stap te maken om te gaan bewegen. Terwijl sporten zo lekker is. Ik weet en voel elke dag wat het mij oplevert om in beweging te zijn! En daarbij wil ik mensen helpen!

Bekijk alle berichten

0 reacties

Een reactie versturen

Wil jij je weer fit voelen? Herken jij jezelf hierin?

 

 • Je weer fit, energiek en gezond wil voelen
 • Je op een laagdrempelige manier aan de slag wilt gaan met bewegen
 • Op een praktische manier wilt bewegen
 • Je consistent aan de slag wilt gaan, en bewegen in je routine wil krijgen
 • Het fijn vindt om met een programma mee te doen
 • Je die stok achter de deur nodig hebt
 • Je geen fan bent van de sportschool, maar wel graag in beweging wil komen
 • Uit de vicieuze cirkel wilt stappen naar een gezond en energiek leven

Eenmalige, unieke aanbieding!

 

 

Twaalf video trainingen, die jou helpen om een start te maken met krachttraining.

Nu voor slechts € 49,99

 

Ja, ik wil deze video’s ontvangen