11 meest populaire thuis workouts

jun 1, 2023

Intro tot thuis trainingen

 

Er zijn verschillende redenen waarom je misschien thuis wilt sporten. Misschien heb je geen tijd om naar de sportschool te gaan of wil je gewoon privé sporten. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel verschillende thuis workouts waaruit je kunt kiezen. In dit artikel bespreken we de 11 meest populaire thuis workouts die je kunt doen zonder de deur uit te hoeven.

Krachttraining, de basis

Benefits of home workouts

 

Er zijn verschillende voordelen van thuis workouts.

Ten eerste bespaar je tijd en geld omdat je niet naar de sportschool hoeft te reizen of een abonnement hoeft te betalen.

Ten tweede hoef je je geen zorgen te maken over drukte in de sportschool of het delen van apparatuur. Thuis kun je gewoon je eigen gang gaan en je eigen tempo bepalen.
Bovendien kun je thuis sporten op elk moment van de dag, dus je hoeft je niet te houden aan de openingstijden van de sportschool.

 

 

 

Waar je op moet letten voordat je met thuistrainingen begint

 

Voordat je begint met thuis workouts, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je genoeg ruimte hebt om te bewegen en te trainen. Je wilt niet vast komen te zitten tussen meubels of muren terwijl je aan het sporten bent.

Ten tweede moet je ervoor zorgen dat je de juiste uitrusting hebt. Sommige workouts vereisen misschien gewichten, een yogamat of weerstandsbanden.

Zorg er ten derde voor dat je een plan hebt en dat je weet welke workouts je gaat doen voordat je begint.

Bodyweight exercises die je thuis kunt doen

 

Bodyweight workouts zijn workouts die alleen gebruik maken van je eigen lichaamsgewicht als weerstand. Dit zijn eenvoudige workouts die je thuis kunt doen zonder dat je dure apparatuur nodig hebt. Voorbeelden van bodyweight exercises zijn push-ups, squats en lunges. Deze workouts zijn perfect voor beginners die net beginnen met sporten en willen wennen aan lichamelijke activiteit.

Een andere leuke bodyweight oefening is de plank. Dit is een statische oefening waarbij je jezelf in een push-up positie op je ellebogen en tenen houdt. Het doel is om je lichaam zo recht mogelijk te houden terwijl je zo lang mogelijk in deze positie blijft. Dit is een geweldige oefening voor het opbouwen van core strength en het verbeteren van je houding.

 

 

Dumbbell workouts for beginners

 

Als je wat meer uitdaging wilt, kun je ook dumbbells gebruiken tijdens je workouts. Dumbbells zijn gewichten die je in elke sportwinkel kunt kopen en die je kunnen helpen je spieren te versterken en te vergroten. Voor beginners is het belangrijk om te beginnen met lichte gewichten en langzaam op te bouwen. Een voorbeeld van een dumbbell workout is de dumbbell press. Dit is een oefening waarbij je op je rug ligt met een dumbbell in elke hand en de gewichten omhoog duwt boven je borst.

Een andere goede oefening voor beginners is de dumbbell squat. Dit is een oefening waarbij je de dumbbells vasthoudt terwijl je naar beneden zakt in een squat positie en vervolgens weer omhoog komt. Dit is een geweldige oefening voor het opbouwen van beenkracht en het versterken van je bilspieren.

 

 

Resistance band workouts voor alle fitness niveau’s

 

Resistance bands zijn elastische banden die weerstand bieden tijdens je workouts. Ze zijn geweldig voor het opbouwen van spierkracht en het verbeteren van je flexibiliteit. Resistance band workouts zijn perfect voor alle fitnessniveaus en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan je specifieke behoeften en voorkeuren.

Een goede oefening voor resistance bands is de bicep curl. Dit is een oefening waarbij je de band vasthoudt en je armen omhoog brengt terwijl je je biceps samentrekt.

Een andere goede oefening is de side leg raise. Dit is een oefening waarbij je de band om je enkels doet en je been opzij beweegt terwijl je je bilspieren aanspant.

 

 

Yoga workouts voor flexibiliteit en kracht

 

Yoga is een fantastische manier om zowel je lichaam als je geest te versterken. Het is een combinatie van ademhalingsoefeningen en lichaamshoudingen die gericht zijn op het verbeteren van je flexibiliteit, kracht en balans. Yoga is perfect voor alle fitnessniveaus en kan gemakkelijk thuis worden beoefend.

Een goede yoga oefening is de downward facing dog. Dit is een oefening waarbij je op handen en voeten staat en je lichaam omhoog duwt terwijl je je armen en benen strekt. Dit is een geweldige oefening voor het strekken van je hamstrings en het verbeteren van je houding.

Een andere goede oefening is de warrior pose. Dit is een oefening waarbij je jezelf in een lunge positie brengt en je armen omhoog brengt terwijl je je buikspieren aanspant.

 

 

HIIT workouts voor vetverbranding

 

High-intensity interval training (HIIT) is een geweldige manier om vet te verbranden en je cardiovasculaire gezondheid te verbeteren. Het is een combinatie van korte uitbarstingen van intensieve activiteit gevolgd door korte rustperiodes. HIIT workouts zijn perfect voor mensen die weinig tijd hebben om te sporten en snel resultaten willen zien.

Een goede HIIT oefening is de burpee. Dit is een oefening waarbij je begint in een staande positie, dan naar beneden gaat om een push-up te doen, terug omhoog springt en vervolgens een sprong maakt terwijl je je armen omhoog brengt. Dit is een geweldige full-body workout die je hartslag verhoogt en je spieren versterkt.

 

 

Pilates workouts voor core stabiliteit

 

Pilates is een oefening die gericht is op het versterken van je core. Het is een combinatie van ademhalingsoefeningen en lichaamshoudingen die gericht zijn op het verbeteren van je houding en het versterken van je buikspieren. Pilates workouts zijn perfect voor mensen die rugklachten hebben of hun houding willen verbeteren.

Een goede Pilates oefening is de hundred. Dit is een oefening waarbij je op je rug ligt met je benen omhoog en je armen gestrekt naast je. Je begint dan met het pompen van je armen terwijl je je buikspieren aanspant. Dit is een geweldige oefening voor het versterken van je buikspieren en het verbeteren van je ademhaling.

 

 

Online mogelijkheden voor thuis trainen

 

Beste Oefeningen Thuis heeft veel online trainingen beschikbaar voor thuis workouts. Kijk op mijn YouTube kanaal. Daar vind je workouts die je thuis kunt doen. Ook kun je trainingen volgen die je thuis kunt doen.

En als je meer persoonlijke begeleiding wilt, kun je mij als online personal trainer inhuren. Ik kan je helpen met het starten van trainen die je helpen bij jouw doelen!

Conclusie

 

Er zijn veel voordelen aan het doen van thuis workouts. Of je nu tijd wilt besparen, kosten wilt besparen of gewoon privé wilt sporten, er zijn genoeg opties beschikbaar.

De 11 meest populaire thuis workouts die we hier hebben besproken zijn perfect voor alle fitnessniveaus en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan je specifieke behoeften en voorkeuren.

Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het opbouwen van je kracht en het bereiken van je fitnessdoelen!

Ontdek de Smartrope!

Ontdek de Smartrope!

Snel, Leuk en Effectief!Maak kennis met de Smartrope!   Ben je op zoek naar een efficiënte manier om fit te worden, af te vallen of je conditie te verbeteren, maar heb je geen zin om eindeloos naar de sportschool te gaan? Of ben je moe van het gebrek aan...

Aloe vera, gezonde levensstijl voor meer welzijn

Aloe vera, gezonde levensstijl voor meer welzijn

Gezonde levensstijl voor meer welzijnIn de hedendaagse snel veranderende wereld, waarin we voortdurend jongleren met meerdere verantwoordelijkheden en dagelijkse eisen, is het gemakkelijk om overweldigd en uitgeput te raken. De constante druk kan een negatieve invloed...

5 stoeloefeningen voor senioren

5 stoeloefeningen voor senioren

Stoeloefeningen voor senioren om kracht en mobiliteit te verbeterenAls we ouder worden, wordt het steeds belangrijker om onze fysieke gezondheid prioriteit te geven en een actieve levensstijl te behouden. Echter, bepaalde beperkingen kunnen het moeilijk maken voor...

Gewicht van spieren, lichaamssamenstelling

Gewicht van spieren, lichaamssamenstelling

Ben je het zat om op de weegschaal te stappen en ontmoedigd te raken door het getal dat je ziet? Dan is het tijd om je mindset te veranderen en je te richten op wat er echt toe doet - begrijpen waarom spieren zwaarder wegen dan vet. In dit artikel ontrafelen we het...

Heleen van Cronenberg, Beweegcoach op locatieHeleen van Cronenberg

Niet voor iedereen is sporten of bewegen vanzelfsprekend. Soms omdat er geen passend aanbod beschikbaar is of het is simpelweg een te grote drempel om daadwerkelijk de stap te maken om te gaan bewegen. Terwijl sporten zo lekker is. Ik weet en voel elke dag wat het mij oplevert om in beweging te zijn! En daarbij wil ik mensen helpen!

Bekijk alle berichten

0 reacties

Wil jij je weer fit voelen? Herken jij jezelf hierin?

 

  • Je weer fit, energiek en gezond wil voelen
  • Je op een laagdrempelige manier aan de slag wilt gaan met bewegen
  • Op een praktische manier wilt bewegen
  • Je consistent aan de slag wilt gaan, en bewegen in je routine wil krijgen
  • Het fijn vindt om met een programma mee te doen
  • Je die stok achter de deur nodig hebt
  • Je geen fan bent van de sportschool, maar wel graag in beweging wil komen
  • Uit de vicieuze cirkel wilt stappen naar een gezond en energiek leven

Eenmalige, unieke aanbieding!

 

 

Twaalf video trainingen, die jou helpen om een start te maken met krachttraining.

Nu voor slechts € 49,99

 

Ja, ik wil deze video’s ontvangen