Welke hometrainer kan ik het beste kopen?

mrt 7, 2022

Een hometrainer, dé oplossing voor constante lichamelijke beweging

In Nederland hebben we nogal eens verschillende weertypes. Een hometrainer is de perfecte oplossing om toch te gaan fietsen. Lekker vanuit huis toch aan je lichamelijke beweging komen.

hometrainer exercise

Waarom zou ik een hometrainer moeten kopen?

 

Een hometrainer is een apparaat die ingezet kan worden als een geweldige cardiotraining. Hiermee kun je heel goed je conditie opbouwen. Je kunt de hometrainer op een lichte weerstand zetten, je training is dan over het algemeen zacht en soepel. Je bent lekker op een ontspannen manier in beweging. Wanneer je de home-trainer gebruikt met en zwaardere weerstand, kan een training ook veeleisend kan zijn, je zult merken dat fietsen met een zwaardere weerstand aanzienlijk effect heeft op je kuit- en beenspieren, dijen en zitvlak. Bovendien krijg je van fietsen om een hometrainer goede verfijnde spieren, omdat je een constante inspanning zonder schokken aan het fietsen bent. Het is ideale manier om af te vallen, je benen zullen strakker worden en ook zul je het merken aan je lichaam. Ik zal uitleggen welke spieren je gebruikt op een hometrainer en welke trainingsroutines effectief zijn om spieren op te bouwen en calorieën te verbranden.

 

Op welke spieren richt de hometrainer zich?

Eerst en vooral traint de hometrainer de belangrijkste van alle spieren, namelijk je hart! Fietsen op een hometrainer heeft ook veel gezondheidsvoordelen, verhoogt je uithoudingsvermogen en is een ideale sport om af te vallen. De hometrainer kan u helpen spieren op te bouwen en zich op specifieke delen van uw lichaam te richten, wat essentieel is als u uw lichaam wilt verfijnen. Het voordeel van de hometrainer is dat je kunt kiezen en moduleren hoeveel je je spieren wilt laten werken. Hoe meer u de trapweerstand van uw fiets verhoogt, hoe meer u uw spieren traint en uw spiermassa ontwikkelt.

Fietsen op een hometrainer is heel goed voor je hart. Je hartslag gaat sneller kloppen, er stroomt meer bloed door je aderen en er gaat meer zuurstof naar je hersenen. Waardoor je je fijner gaat voelen.

Naast het hart gebruik je op de hometrainer de volgende spieren, eerst de been- en dijspieren, de bilspieren en bij een goede houding ook de buik- en rugspieren.

 

Welke spieren train je?

 

Spieren in je onderlichaam:
– quadriceps
hamstrings
– spieren van de voorkant en de achterkant van je dijbenen
– bilspieren
– kuitspieren

Spieren in je bovenlichaam
– buikspieren
– rugspieren
– biceps en triceps,
dit zijn je spieren in je armen.
Ze zitten aan de voor- en achterkant van de armen. Deze spieren gebruik je als je het stuur vasthoudt bij een sprint op de hometrainer, staande houding op de hometrainer, of wanneer je met hele zware weerstand fietst terwijl je op het zadel zit.

 

Je spieren hebben weerstand nodig om te werken!
Hoe meer je de trapweerstand van je hometrainer verhoogt, hoe meer kracht je moet leveren en hoe meer spieren je traint.

 

Uiteraard kun je de hometrainer ook gebruiken met een lage trapweerstand, je traint dan je uithoudingsvermogen. Dit is tevens een hele goede training!

 

Wat is een goede houding op een hometrainer?

 

Zolang je rug relatief recht is, je core houd je aangespannen tijdens het fietsen en in je ellebogen is een buiging te zien. Al je gewicht leunt op je benen, je schouders, armen en handen zijn ontspannen en raken lichtjes je stuur aan. Wanneer een been recht naar beneden is, dan is de knie van dat been lichtjes gebogen.

 

Hoe stel je een hometrainer in:

 

Om te beginnen ga naast je hometrainer staan. Verhoog of verlaag het zadel tot heuphoogte. Wanneer de pedalen op het laagste niveau staat, wanneer je zit, dan moet er een lichte buiging zijn in je knie.
Controleer tot slot de hoogte van je stuur. Wanneer je handen op de grepen rusten, moet je rug in een neutrale positie staan, wat betekent dat je geen boog of kromming hebt. Je ellebogen moeten ook licht buigen, maar je moet nog steeds comfortabel zijn.

 

Hoe lang duurt het om spieren op te bouwen op de hometrainer?

 

Regelmatig en constant trainen geeft het beste resultaat. Mooie dunne benen of perfecte billen ga je niet van de ene op de andere dag hebben zonder moeite! Wat ook je wens of doel is, je zult daarvoor moeten trainen. Je zult echt resultaat zien na een paar weken. Wees geduldig en volhardend en je zult het effect van de hometrainer op je lichaam zien.

Over het algemeen zou je de eerste effecten moeten zien na een paar weken, ongeveer 4 tot 6 weken. Je benen, dijen en billen zijn steviger. En je training voelt na 4 tot 6 weken ook gemakkelijker en minder veeleisend aan dan in het begin. Ga na 6 weken door met trainen in dit tempo en verhoog uiteindelijk de duur en intensiteit van je oefeningen. Verzwaar je training niet te snel ineens, bouw het verantwoord op. Na 2 tot 3 maanden zie je resultaat in je benen, dijen en billen. Deze zijn gespierder, dan toen je begon met deze training. Je spiermassa is toegenomen en je vetmassa is afgenomen waardoor je lichaamsvorm atletischer is geworden.

 

Trainingsroutines op de hometrainer om spieren op te bouwen

 

Welke trainingsroutine past bij je? Een trainingsroutine kiezen hangt af van je doel:
– wil je afvallen (en vet) en
– wil je je spieren strakker maken
– of wil je spiermassa en -volume krijgen?

Om bijvoorbeeld je benen, dijspieren en bilspieren te versterken, is het verstandig om bijvoorbeeld 2 keer per week 30 tot 45 minuten een training op je hometrainer te doen.
Je begint dan met 5 minuten warming up. En daarna 10 minuten fietsen op gemiddelde weerstand. Vervolgens wissel je daarna af, 5 minuten intensief, 5 minuten gemiddelde weerstand. Eindig altijd met een Cooling Down!

 

 

3D professionele knieband

Kniebrace om te sporten

3D kniebrace professioneel

Patella band

Patella band

Patella band

kniebrace scharnier

Bracefox

kniebrace met scharnier

Patella luxatie, peesondersteuning

Patella luxatie

Peesondersteuning

knie artritis

Knie artritis

Knie artritis

3D professionele knieband

Kniebrace om te sporten

3D kniebrace professioneel

Patella band

Patella band

Patella band

kniebrace scharnier

Bracefox

kniebrace met scharnier

Patella luxatie, peesondersteuning

Patella luxatie

Peesondersteuning

knie artritis

Knie artritis

Knie artritis

Aloe vera, gezonde levensstijl voor meer welzijn

Aloe vera, gezonde levensstijl voor meer welzijn

Gezonde levensstijl voor meer welzijnIn de hedendaagse snel veranderende wereld, waarin we voortdurend jongleren met meerdere verantwoordelijkheden en dagelijkse eisen, is het gemakkelijk om overweldigd en uitgeput te raken. De constante druk kan een negatieve invloed...

5 stoeloefeningen voor senioren

5 stoeloefeningen voor senioren

Stoeloefeningen voor senioren om kracht en mobiliteit te verbeterenAls we ouder worden, wordt het steeds belangrijker om onze fysieke gezondheid prioriteit te geven en een actieve levensstijl te behouden. Echter, bepaalde beperkingen kunnen het moeilijk maken voor...

Gewicht van spieren, lichaamssamenstelling

Gewicht van spieren, lichaamssamenstelling

Ben je het zat om op de weegschaal te stappen en ontmoedigd te raken door het getal dat je ziet? Dan is het tijd om je mindset te veranderen en je te richten op wat er echt toe doet - begrijpen waarom spieren zwaarder wegen dan vet. In dit artikel ontrafelen we het...

8 beste oefeningen voor armspieren

8 beste oefeningen voor armspieren

8 effectieve workouts voor armspierenAls sportliefhebber weet ik dat sterke en slanke armen een belangrijk onderdeel zijn van een gezond en fit lichaam. In dit artikel ga ik je laten zien hoe je je arm spieren effectief kunt trainen om sterkere en slankere armen te...

Heleen van Cronenberg, Beweegcoach op locatieHeleen van Cronenberg

Niet voor iedereen is sporten of bewegen vanzelfsprekend. Soms omdat er geen passend aanbod beschikbaar is of het is simpelweg een te grote drempel om daadwerkelijk de stap te maken om te gaan bewegen. Terwijl sporten zo lekker is. Ik weet en voel elke dag wat het mij oplevert om in beweging te zijn! En daarbij wil ik mensen helpen!

Bekijk alle berichten

0 reacties

Een reactie versturen

Wil jij je weer fit voelen? Herken jij jezelf hierin?

 

  • Je weer fit, energiek en gezond wil voelen
  • Je op een laagdrempelige manier aan de slag wilt gaan met bewegen
  • Op een praktische manier wilt bewegen
  • Je consistent aan de slag wilt gaan, en bewegen in je routine wil krijgen
  • Het fijn vindt om met een programma mee te doen
  • Je die stok achter de deur nodig hebt
  • Je geen fan bent van de sportschool, maar wel graag in beweging wil komen
  • Uit de vicieuze cirkel wilt stappen naar een gezond en energiek leven

Eenmalige, unieke aanbieding!

 

 

Twaalf video trainingen, die jou helpen om een start te maken met krachttraining.

Nu voor slechts € 49,99

 

Ja, ik wil deze video’s ontvangen